آیا افزایش نرخ سوخت یکی از راههای تامین کسری بودجه است؟ افزایش 5 تا 8 برابری نرخ گاز برای واحدهای تولیدی سبب شده که مشکلی دیگر برای صنایع و کارخانهها ایجاد کرده است.
به گزارش ایلنا، حمایت از تولید و صنعت شعاری نخ نماست که هیچ کسی آن را باور ندارد، بسیاری از تولید کنندگان میگویند مسئولان چوب لای چرخ تولید نگذراند حمایت نخواستیم.
متاسفانه دولت برای تامین کسری بودجه و هر بار با بهانههایی دست به اقداماتی میزند که نه تنها مشکلاتی را حل نمیکند بلکه باعث فشار بر روی قشر ضعیف و حقوق بگیر و کارگران میشود و افزایش نرخ حاملهای انرژی باعث افزایش قیمت تمام شده و در نهایت منجر به کوچکتر شدن سفره قشر متوسط به پایین میشود.
آن طور که رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاوزری فارس میگوید: طبق جدولی که توسط مصوبه مجلس تایید شده و به اجرای دولت رسیده میزان مابه التفاوت نرخ گاز به واحدهای تولیدی سبب شده تا صدای واحدهای تولیدی بلند شود.
جمال رازقی با اشاره به اینکه قبض مصرف گاز واحدهای تولیدی از 5 تا 8 برابر گرانتر شده، میافزاید: قطعا این مهم تاثیر بسیار زیادی بر قیمت تمام شده و نقدینگی واحدهای تولیدی میگذارد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه طبق مصوبه مجلس این افزایش قیمت در سال جاری باید رخ میداد میگوید: قطعا مسئولانی که اقدام به افزایش نرخ گاز واحدهای تولیدی کردهاند باید پاسخگوی مشکلات هم باشند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه دولت کسری بودجه را از منابع و بخشهای مختلفی جبران میکند، افزود: افزایش نرخ گاز یکی از راههای تامین کسری بودجه توسط دولت است و در سالی که بر پایه تولید و مانع زدایی تولید نامگذاری شده، نباید تصمیماتی اتخاذ شود که به تولید و صادرات لطمه وارد کند.
این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه دارا بودن انرژی ارزان قیمت یکی از پتانسیلهای مهم کشور ایران است میافزاید: قطعا پایین بودن نرخ انرژی سبب کاهش قیمت تمام شده محصولات میشود. رازقی ادامه میدهد: اگرچه مصارف خانگی درصد زیادی از مصرف گاز را به خود اختصاص میدهد اما ذکر این نکته ضروری است که صنعت و صنایع کوچک و متوسط سهم زیادی از مصرف گاز در کشور ندارند.
دولت افزایش حاملهای انرژی برای صنایع فولاد اعمال کند
رئیس اتاق بازرگانی فارس با اشاره به اینکه انجام اقداماتی که سبب کند شدن حرکت صنایع در بازارهای جهانی شود به هیچ وجه مناسب نیست، میگوید: قطعا دولت باید افزایش قیمت حاملهای انرژی را از صنایع مادر و کارخانههایی مانند فولاد، پتروشیمی که با استفاده از رانتها، کالاهایشان را با قیمت فوب خلیج فارس در بازارهای جهانی به فروش میرسانند، تامین کند.
رازقی در ادامه با اشاره به اینکه دریافت پول از صنایع کوچک و متوسط کشور به هیچ وجه اقدام مناسبی نیست، ادامه میدهد: قطعا افزایش نرخ حاملهای انرژی مانند گاز سبب افزایش قیمت تمام شده و ایجاد مشکل در رقابت در بازارها میشود.رئیس اتاق بازرگانی فارس میگوید: در صورتی که قیمت تمام شده واحدهای تولیدی بگونهای شود که رقابت را از دست بدهد به ناچار مجبور به تعطیلی واحد میشود.
افزایش قیمت تمام شده منجر به آسیب قشر ضعیف میشود
سهراب شرفی، رئیس خانه صمت فارس، هم در ادامه با بیان اینکه قطعا هر افزایش قیمت در نرخ حاملهای انرژی تاثیر مستقیمی بر روی قیمت تمام شده محصولات میگذارد، میگوید: هر امری که باعث شود تورم در تولید سرایت کند سبب میشود تا قشر آسیب پذیر با مشکل مواجه شود.
شرفی با بیان اینکه قطعا افزایش قیمت تمام شده محصولات باعث میشود که قشر آسیب پذیر متضرر شود میافزاید: گرانی و افزایش قیمتها با همراهی بدنه قوه مقننه و اجرایی صورت گرفته که در نهایت سبب کاهش قدرت خرید مردم میشود.
دولت و مجلس در مسیر کنترل و کاهش نرخ تورم گام بر نمیدارند
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه دولت در تصویب بعضی از طرحها به هیچ وجه از مجلس نگران نیست و با اطمینان بعضی از موضوعات را مطرح میکند، ادامه میدهد: متاسفانه دولت و مجلس در مسیرهایی مانند مهار تورم و کنترل نرخها گام بر نمیدارند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه افزایش نرخ تورم جزو دستاوردهای مسئولان است، میافزاید: قطعا با این تصمیمات نمیشود اتفاقات مناسبی رقم زد و این درحالی است که در شرایطی که دولت و مجلس نگرانی از برخورد با یکدیگر ندارند تخت گاز به سمت افزایش و گرانی قیمتها گام بر میدارند.
رئیس خانه صمت فارس با اشاره به اینکه مشکلات مردم نقشی در تصمیمات اتخاذ شده مسئولان ندارد، میگوید: متاسفانه تامین کسری بودجه از نقاط مختلف توسط دولت از موضوعاتی است که جای بررسی دارد و مردم همواره قربانی این تصمیمات هستند.
این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه تولیدی که در نهایت باعث افزایش مشکلات مردم در خرید میشود به هیچ وجه توجیه اقتصادی ندارد، میافزاید: زمانی تولید میتواند موثر و مفید باشد که بتواند رفاه عموم مردم و جامعه را تامین کند.
قربانی کردن مردم به بهانه حمایت از تولید گره گشا نیست
وی با اشاره به اینکه ایجاد رفاه عمومی از مولفههای اصلی تولید است میگوید: ذکر این نکته ضروری است که فروش و صادرات محصولات از مشکلات بعد از تولید بشمار میرود و اشتغالزایی، ارز آوری و..... از مولفههای اصلی تولید است.
رئیس خانه صمت فارس صادر نشدن محصولات و... مشکلاتی را برای اقتصاد ایجاد کرده، میافزاید: متاسفانه درحال حاضر صنایعی مانند فولاد تمام آب را به خود اختصاص دادهاند و آبی که قرار است برای کشت محصولات کشاورزی بکار رود صرف تولید فولاد میشود که این مهم باعث شده قیمت محصولاتی مانند سیب زمینی هم گران شود.
رئیس خانه صمت فارس با بیان اینکه جای این سوال وجود دارد که در سالهای گذشته چند تا از کارخانهها و صنایع مادر در استان راهاندازی و احیا شده، میگوید: زمانی که تولید نتواند در برابر واردات محصولاتی مانند دمپایی مقاومت کند دیگر جایی برای حرف نمیگذارد.
شرفی با اشاره به اینکه رونق تولید را از فعالیتهای شهرکهای صنعتی استان میتوان فهمید، میگوید: قطعا رفتن هیات بلند پایه مسئولان به شهرستانها با هدف دلجویی دردی از مشکلات صنعتگران را حل نمیکند و این درحالی است که راهکارهای مفید و مناسب راهگشای مشکلات است.
در همین حال دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور گفت: درحال حاضر بزرگترین مشکل واحدهای تولیدی، افزایش ناگهانی هزینههای سوخت است. واحد تولیدی که ظرف یک ماه 5 تا 6 میلیون تومان هزینه سوخت میداد، هزینه آن به 25 تا 30 میلیون تومان رسیده است.صدیف بیکزاده در مورد مشکل قطعی گاز صنایع گفت: کمیته ویژهای متشکل از وزارت نیرو، وزارت نفت و وزارت صمت تشکیل شده تا برنامهریزیهای لازم انجام شود و تعطیلی واحدهای تولیدی بخاطر مشکل گاز به حداقل برسد. اگر هم مجبور به تعطیلی شوند بتوانند از سوختهای مکمل استفاده کنند.بیک زاده ادامه داد: الان حداقل قطعی را داریم؛ برای تصمیمگیری در مورد اینکه گاز چه واحدهایی میتواند قطع شود نباید بدون برنامهریزی وارد شد بلکه باید اولویت با واحدهایی باشد که کمترین تاثیر را در بازار و زندگی مردم دارند، در این مورد در کمیته تصمیمگیری میشود.
وی افزود: درحال حاضر بزرگترین مشکل واحدهای تولیدی، افزایش ناگهانی هزینههای سوخت است. واحد تولیدی که ظرف یک ماه 5 تا 6 میلیون تومان هزینه سوخت میداد، هزینه آن به 25 تا 30 میلیون تومان رسیده است. طبق مصوبه هیئت وزیران که مطابق قانون بودجه داده شده، مشکل افزایش قیمت از ابتدای سال بیشتر شده و در فصل گرما به اوج خود رسیده است.
|