تاريخ انتشار: 28 بهمن 1400 ساعت 17:51:05
تحلیل سیاسی هفته

در این هفته و در روزهای منتهی به نیمه ماه رجب، میلاد خجسته مولود کعبه، اسوه عدالت و دیانت، حضرت مولی‌الموحدین علی‌بن‌ابیطالب علیه‌السلام را پشت‌ سر گذاشته و امروز در پانزدهم این ماه پرفضیلت، در سالروز وفات عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب کبری علیهاالسلام و آخرین روز از ایام‌البیض قرار گرفته‌ایم. این ماه را که خدا آنرا گرامی داشته باید قدر دانست و از لحظات آن برای بازگشت به سوی خالق بی‌همتا استفاده کرد.
این روزها طوفان ابتلای به اُمیکرون در کشور بیداد می‌کند و خانواده‌ای نیست که یک یا چند نفر از اقوام خود را در این مرحله‌ کرونا، درگیر نیافته باشد. متاسفانه این روزها بار دیگر به وضعیت مرگ‌‌ و میرهای سه رقمی رسیده‌ایم ولی رعایت‌ها متناسب با این شرایط، افزایش نیافته است.
تخت‌های بیمارستانها هم در موج ششم شیوع کرونا مملو از بیماران بدحال شده و شرایط به حال و هوای یکسال قبل برگشته که کادر درمان کشور در آستانه سال نو، خستگی به تنشان مانده بود. قطعاً تنها همت و رعایت عمومی می‌تواند وضعیت کشور را از این رخسار قرمز کرونایی خارج کرده و آرامش نسبی را به جامعه برگرداند.
در این هفته مذاکرات وین وارد مراحل حساسی شده و این روزها رایزنی‌ها پیرامون رسیدن به تفاهم، به اوج خود رسیده است. هرچند گفته می‌شود مذاکرات برجامی در خط پایان است ولی هنوز به ایستگاه آخر نرسیده و مردم همچنان منتظرند که به وضعیت تحریم‌ پایان داده شود. متاسفانه این روزها مردم حال و روز خوشی ندارند و کمبودهای شدید معیشتی کمر آنها را شکسته است. گرانی‌های لحظه‌ای و افزایش روزانه قیمت‌ها نفس مردم را بریده و مسئولان به جای اقدام عملی که نتیجه مثبت آن در سفره‌های مردم دیده شود، فقط به گفتاردرمانی مشغول هستند.
این روزها در شرایط نزدیک شدن به خریدهای آخر سال، جیب مردم خالی‌تر از همیشه شده و شعار «هر روز گران‌تر از دیروز»، در واقع امر و در صحنه میدان، دست‌یافتنی‌تر از هر چیز دیگری شده است. وعده‌های مسئولان اقتصادی و مدیران جامعه هم در شعارهایی خلاصه شده که فقط سعی در کنترل جوّ روانی جامعه دارد و کیلومترها از آمار و واقعیت‌ها فاصله گرفته است. بدون شک تدبیر فوری مسئولان برای رفع تحریم‌ها می‌تواند جلوی افزایش فشارها به معیشت مردم را گرفته و تا اندازه‌ای آرامش روحی و روانی را به مردم بازگرداند.
در رویدادهای خارجی، مسائل اوکراین، این هفته بیشترین حجم اخبار و گزارش رسانه‌ها را، بخصوص در غرب، به خود اختصاص داد. کشورهای غربی و در راس آنها، آمریکا با حجم تبلیغاتی گسترده، خبر از قریب‌الوقوع بودن یک تهاجم نظامی وسیع از سوی روسیه علیه اوکراین داده و همچنان بر این مسئله اصرار دارند. مقام‌های آمریکا، یکی پس از دیگری و به کرات از این حمله یاد کرده و حتی، روز چهارشنبه (دیروز) را به عنوان تاریخ آغاز حمله روسیه به اوکراین اعلام کردند که بعداً از این حرف عقب‌نشینی کردند. اروپا نیز، در این جنجال تبلیغاتی دنبال آمریکا افتاده است. این در حالی است که روسیه و حتی اوکراین جنجال خبری اروپا را رد کرده‌اند. روسیه دوشنبه گذشته، حمله به اوکراین را «داستان‌سرایی» واشنگتن خواند. سخنگوی وزارت ‌خارجه روسیه با بیان اینکه غرب، اوکراین را مملو از سلاح کرده است گفت قصه‌بافی درباره حمله قریب‌الوقوع به اوکراین در واشنگتن هماهنگ می‌شود.
روز سه‌شنبه مسکو اعلام کرد بخشی از نیروهایش را از مناطق مرزی عقب کشیده است. در همین حال، پنتاگون بار دیگر اعلام کرد حمله به اوکراین هر لحظه ممکن است صورت بگیرد.
این هفته استقبال همزمان از چند مقام صهیونیستی در منطقه توسط حکام سازشکار، رویداد دیگری بود که بازتاب زیادی داشت. منامه میزبان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بود. استقبال سران خائن بحرین از «بنت» در حالی صورت گرفت که مردم بحرین، علیرغم خفقان حاکم و جو امنیتی، اعتراض خود را به این سفر اعلام کردند. تظاهرکنندگان اعلام کردند که پذیرش نخست‌وزیر جنایتکار رژیم صهیونیستی، موضع حاکمان بحرین است و مردم از صهیونیست‌ها منزجر هستند. در تحولی دیگر، رئیس‌جمهور مصر، میزبان وزیر انرژی رژیم صهیونیستی بود. استقبال عجیب ژنرال سیسی از خانم وزیر، در حالی که وی برای خوشامدگویی به طرف مقام صهیونیستی رفت و این وزیر، حتی زحمت بلند شدن از صندلی را به خود نداد، تحقیر رئیس‌جمهوری مصر را رقم زد و بازتاب زیادی در رسانه‌ها و فضای مجازی در پی داشت.
از سوی دیگر اعلام شد رئیس‌ موساد وارد ترکیه شده و با مقامات آنکارا در زمینه فراهم کردن مقدمات سفر «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی به ترکیه گفتگو کرده است. ترکیه چندی است تلاش‌هایی در زمینه نزدیک شدن به رژیم صهیونیستی صورت می‌دهد که تازه‌ترین مورد آن، دعوت از رئیس رژیم صهیونیستی است که قرار است ماه آینده، این صهیونیست به آنکارا سفر کند. مقامات آنکارا سعی می‌کنند در روند عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی از دیگر همتایان سازش‌طلب در منطقه عقب نمانند.
تحولات اخیر عادی‌سازی رابطه کشورهای وابسته منطقه با رژیم صهیونیستی که با کارگردانی آمریکا صورت می‌گیرد موجی از انزجار در میان ملت‌های منطقه بخصوص ملت فلسطین ایجاد کرده است که همه روزه شاهد جنایات رژیم صهیونیستی هستند و سازش‌طلبی با این رژیم را، خنجر از پشت، تلقی می‌کنند.
این هفته، سران حکومت تروریستی طالبان به قطر رفتند و با نمایندگان حوزه خلیج فارس و اتحادیه اروپا جلسه‌ای برگزار کردند. به گفته ناظران، حامیان طالبان، بخصوص قطر تلاش می‌کنند به هر وسیله زمینه به رسمیت شناخته شدن طالبان را فراهم کنند و اجلاس جاری در دوحه نیز با همین هدف صورت گرفته است. حدود هفت ماه از تسلط گروه تروریستی طالبان بر افغانستان، که با تبانی آمریکا صورت گرفت، می‌گذرد و هنوز این حکومت از سوی هیچ کشور و مجمع معتبر بین‌المللی به رسمیت شناخته نشده است و حتی حامیان نزدیک این گروه نیز به سبب انزجار جهانی از این گروه، جرات ابراز حمایت علنی و رسمی از این گروه را نداشته‌اند. جالب است که همزمان با تحرکات جاری طالبان برای جلب نظر جهان برای پذیرش رسمیت این گروه، از افغانستان گزارش می‌رسد که طالبان همچنان با شدت به سرکوب مردم افغانستان مشغول است. طی همین هفته اعلام شد نیروهای طالبان ده‌ها زن را ربوده‌اند که از سرنوشت آنها خبری نیست. همچنین زندان‌های افغانستان مملو از زندانیان سیاسی شده است که عمده زندانیان را کارمندان دولت سابق این کشور تشکیل می‌دهند.

*جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 1039
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=92300
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.