آماده باش بیمارستانها برای روزهای سخت کرونایی سرعت درگیری افراد با سویه اُمیکرون، در روزهای اخیر شتاب گرفته و باعث شده به همین میزان، موارد بستری و فوتی نیز در آمارهای روزانه وزارت بهداشت، سیر صعودی داشته باشد. آنطور هم که وزیر بهداشت عنوان کرده ظرف یکی دو هفته آینده به قله موج ششم خواهیم رسید.
در همین حال، معاون درمان وزارت بهداشت، به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور دستور داده تا بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاهها، در آماده باش کامل قرار بگیرند.
دکتر سعید کریمی گفته است که با توجه به شروع خیز ششم اپیدمی در کشور "دستورالعمل آمادگی درمان سویه اُمیکرون در پاندمی کرونا" به مراکز درمانی تابعه دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شده و هیات رئیسه دانشگاه یا دانشکده در اسرع وقت باید از ظرفیتهای موجود درمانی تمامی بیمارستانهای تحت پوشش بازدید و برای تکمیل ظرفیت درمانی منطقه اقدام کنند.
وی ادامه داد: بیمارستانهای معین (ریفرال) منطقهای تفکیک و تعیین شده و مسیر ارجاع و مراجعه بیماران سرپایی و بستری مشخص شود. براساس تجربیات موجهای قبلی و بار مراجعه برای تکمیل ظرفیت موردنیاز، توالی بیمارستانهای معین برای پذیرش بیماران با تاکید بر گروههای سنی زیر 14 سال تعیین شود.
معاون وزارت بهداشت گفت: دانشگاههای علوم پزشکی باید در صورت نیاز از طریق ایجاد بخش، راهاندازی کلینیکهای تنفسی یا تجمیع بخشهای بیمارستانی موجود و تعیین مسیر حرکت بیمار، ارائه خدمات درمانی را در سریعترین زمان ممکن فراهم کنند.
کریمی افزود: در صورت افزایش نیاز به ارائه خدمات سرپایی با هماهنگی شبکه بهداشت و درمان علاوه بر کلینیکهای تنفسی، از فضاهای مراکز جامع سلامت به صورت شبانه روزی استفاده شود.
چنین ابلاغی ازسوی معاون درمان وزارت بهداشت، حکایت از این موضوع دارد که روزهای سخت کرونایی در پیش است.
در همین ارتباط، دکتر مسعود مردانی عضو کمیته علمی کشوری کرونا با طرح این موضوع که احتمالاً همه مردم درگیر سویه اُمیکرون شوند، گفت: برخی افراد این بیماری را بدون علامت و خفیف میگیرند.
ازسوی دیگر، کمال حیدری معاون امور بهداشتی وزارت بهداشت هم گفته است که به مرز یک میلیون بستری خواهیم رسید.
اگر این دو پیشبینی را کنار هم بگذاریم، بایستی شرایط سخت و خطرناکی را برای خودمان تصور کنیم.
در همین حال، کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز پیشبینی کرده است که یک میلیون بستری داشته باشیم.
به نظر میرسد که در شرایط کنونی، رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی و سرعت گرفتن واکسیناسیون به خصوص تزریق دوز سوم، بتواند تا حدودی ما را از نگرانی روزهای پایانی سال دور کند.
* تکذیب دورکاری دو هفتهای کارمندان بانکها
در همین ارتباط، وزارت بهداشت، خبر دورکاری دو هفتهای کارمندان بانکها را تکذیب کرد.
وزارت بهداشت ضمن تکذیب خبر "دورکاری دو هفتهای کارمندان بانکها از 23 بهمن (امرروز) در پی نامه این وزارتخانه به رئیس جمهور"، اعلام کرد چنین موضوعی، خلاف واقعیت است و تصمیماتی با این اهمیت باید به تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا برسد.
* کرونا جان 143 نفر هموطن دیگر را گرفت
وزارت بهداشت اعلام کرد: طی روزهای پنجشنبه تا جمعه 143 بیمار کرونا در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 133 هزار و 437 نفر رسید.
در این مدت، 31 هزار و 247 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد که دو هزار و 781 نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران به 6 میلیون و 761 هزار و 855 نفر رسید.
*مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور از 137 میلیون دز گذشت
تاکنون 61 میلیون و 428 هزار و 247 نفر در کشور دُز اول، 54 میلیون و 745 هزار و 40 نفر دُز دوم و 20 میلیون و 937 هزار و 247 نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. به این ترتیب مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 137 میلیون و 110 هزار و 534 دُز رسید.
*جمهوری اسلامی
|