جشن ورود به چهل و چهارمین بهار انقلاب اسلامی مراسم راهپیمایی آغاز چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی دیروز بطور همزمان در سراسر کشور با حضور باشکوه و میلیونی هموطنان در بیش از 1500 شهر و بیش از 30 هزار روستا برگزار شد.
راهپیمایی 22 بهمن امسال به دلیل شیوع کرونا با رعایت تمامی دستور العملها و نکات بهداشتی در شهرهای با وضعیت قرمز کرونایی مانند تهران به صورت موتوری ـ خودرویی خانوادگی و در سایر شهرها با حضور مردم انقلابی ایران از مسیرهای اعلامی، برگزار شد.
در این مراسم ملی،مردم سرافراز ایران اسلامی با حضور باشکوه و گسترده بار دیگر ثابت کردند که پای آرمانهای انقلاب و نظامشان هستند. در بین شرکت کنندگان در مراسم گرامیداشت 22 بهمن، از کودکان سه تا چهار ساله تا پیرمردانی که سالهاست هر بار حضور خود را ثابت کردهاند آمده بودند و اعلام کردند آمدیم تا ثابت کنیم همچنان پای آرمانهای کشورمان هستیم و حالا نوبت مسئولان است تا به عهد و پیمانشان نسبت به مردم وفا کنند.
خانوادههای معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران هم با حضور پُر شور خود در مراسم و تجدید بیعتشان با آرمانهای انقلاب، به راهپیمایی سالگرد پیروزی انقلاب رنگ دیگری دادند.
راهپیمایان شعار "الله اکبر،الله اکبر"، "الله اکبر، خمینی رهبر"، "الله اکبر خامنهای رهبر"، "مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل" سر میدادند. برخی دیگر از راهپیمایان هم پلاکاردهایی با شعارهای انقلابی روی آنها نوشته شده بود،در دست داشتند.
جشن پیروزی انقلاب اسلامی در تهران با رعایت آنچه از شرایط کرونایی در کشور وجود دارد، از اولین ساعات صبح آغاز شد. 12 مسیر مشخص در بخشهای مختلف تهران مهمان خودروها و خانوادههایی بود که با انگیزهای بسیار متفاوت از خانه خارج شده بودند. نشاط حضور موتورسواران به ویژه جوانانی که نسل سوم و انقلاب هستند، نویدبخش آیندهای است که به دست آنان و در تداوم آرمانهای همین انقلاب ساخته خواهد شد.
حضور پررنگ مادران و زنان ایران در جشن ملی از دیگر حواشی جالب چهل و سومین فجر پیروزی بود که همچون دیگر عرصهها از دیرباز حضور اثرگذار داشتهاند. مسیرهای راهپیمایی 22 بهمن در تهران هم به وسیله چند فروند بالگرد گلباران شد.
پرواز بادکنکها و کاغذهای رنگی از برج آزادی و اجرای جلوههای ویژه، سقوط چتربازان نیروهای مسلح و انجام عملیات نمایش هوایی، اجرای سرود توسط رزمنوازان دژبان ارتش جمهوری اسلامی ایران، قرائت قطعنامه سراسری یومالله 22 بهمن 1400 از دیگر برنامههای راهپیمایی تهران است.
بلندگوها و باندهای صدا در میادین اصلی تهران و پخش سرودهای انقلاب و پیروزی، زندهکننده خاطرات همه جوانان آن روز و پیران و میانسالان امروز بود و لبخند روی لب آنها حتی با وجود تمام مشکلات کشور، جهانی را به تعجب وادار ساخته است.
شبکههای مجازی هم صحنه حضور مردم در جشن پیروزی انقلاب اسلامی بود.
به رسم سالهای گذشته، مسئولان لشکری و کشوری هم همپای مردم به صحنه آمدند تا در چهل و سومین بهار انقلاب در زمستان 1400 یاد و خاطره امام و شهدا را گرامی داشتند و با آنها برای پایمردی در این راه تجدید پیمان کردند.
برخی از راهپیمایان که با پای پیاده به میدان آمده بودند بنر "مرگ بر آمریکا" در دست داشتند.
تمامی رسانههای خارجی مقیم ایران با حدود 200 خبرنگار و تصویربردار و بیش از 6 هزار و 300 خبرنگار، عکاس و تصویربردار رسانههای داخلی (در مجموع بیش از 6 هزار و 500 فعال رسانهای) مراسم گرامیداشت یومالله 22 بهمن در سطح کشور را پوشش خبری دادند.
* رئیس جمهور: ارزشهای جمهوری اسلامی ثابت است
رئیس جمهور به عنوان سخنران مراسم راهپیمایی 22 بهمن در مصلای امام خمینی تهران با تاکید بر اینکه سلطه نمیپذیریم و به کسی ظلم نمیکنیم، تصریح کرد: ارزشهای جمهوری اسلامی ثابت است.
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی با تبریک 22 بهمن روز پیروزی انقلاب اسلامی و گرامیدشدت یاد امام (ره) و شهدا، افزود: 22 بهمن یومالله است. همه روزها روزهای خداست، اما چرا یک روز یومالله میشود؟ جلوه قدرت الهی از غیر مجاری عادی، آن روز را روز خدا میکند. در 22 بهمن جلوه قدرت الهی به دست مردم ایران و به رهبری امام جاری شد.
رئیسی در ادامه گفت: پیروزی انقلاب اسلامی، تمدنی را رقم زد که به نام اسلام و جمهوریت رقم خورد و تمدنی نوین ایجاد کرد و این تمدن سعادت را برای انسان معاصر فریاد میزند. این تمدن دارای شاخصههای مهمی است. شعارهای انقلاب اسلامی شعارهایی است که فطری است و به فطرت همه انسانها مربوط میشود و همه مردم جهان آن را میپسندند. سخن و شعار انقلاب اسلامی، آزادی، اخلاق، عقلانیت و عدالت، استقلال، عزت ملی، برادری و نفی سلطه و ظلم است.
وی ادامه داد: این شعارها کهنه نشده است. شعارهای مردم در 22 بهمن 57 امروز هم باید جریان داشته باشد. اگر آن روز از "استقلال و آزادی" و "نه شرقی و نه غربی جمهوری اسلامی" گفته شد، امروز هم باید این شعارها گفته شود. ما سلطه نمیپذیریم و به کسی ظلم نمیکنیم، ارزشهای جمهوری اسلامی ثابت است.
رئیس جمهور تصریح کرد: عدالت هدف مهم انقلاب اسلامی است و ما مفتخریم در دولت مردمی، جمهوریت و عدالت را دو محور مهم خود قرار داده ایم. بعضیها در رسانهها سوال میکنند که رئیسجمهور چرا اینقدر به میان مردم میرود، اما بیتوجهی به مردم، بیتوجهی به انقلاب اسلامی است. اگر به مردم بیتوجهی شود، از انقلاب دور خواهیم شد. عدالت محور کار دولت است که باید همواره مورد تاکید قرار گیرد. عناصر دیگر مکتب امام و رهبری؛ضدظلم و ضد استکباری بودن و ضد فساد بودن و استقلال طلبی است. همه میدانند ایران مستقلترین کشور جهان است، نه سلطه میپذیرد و نه ظلم به دیگران را روا میدارد.
رئیسی در ادامه با بیان اینکه امام خمینی(ره) و رهبری همواره بر وحدت و انسجام ملی تاکید دارند، گفت: نباید اجازه داد وحدت و انسجام ملی دچار خدشه شود. همه بدانند که پیشرفت کشور در گرو انسجام و وحدت است.
وی خاطرنشان کرد: ما به آینده بسیار امیدواریم، البته نه امیدواری در شعار. خدمت رهبری هم عرض کردم که هر روز میکه گذرد و ظرفیتها و نیروهای کشور را که میبینم امیدم به آینده بیشتر و بیشتر میشود. به جوانان عرض میکنم آینده بسیار روشن و امیدوارکننده است.
* قطعنامه پایانی مراسم 22 بهمن
قطعنامه پایانی مراسم 22 بهمن یا محکوم کردن مواضع مقامات ارشد غربی درباره مبانی دفاعی ایران و تقدیر از تلاشهای تیم مذاکرهکننده بر تبعیت از منویات رهبری و توجه به قوانین مجلس شورای اسلامی با تکیه بر عزم خللناپذیر جوانان مومن انقلابی کشور در فتح قلههای پیشرفت و توسعه کشور تاکید کرد.
در این بیانیه آمده است: ما شرکتکنندگان در مراسم 22 بهمن به نمایندگی از تمام مردم حقجو و حقگوی ایران اسلامی و پیروان راه و مرام شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، ضمن تجدید میثاق با ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی و بیعت با ولی فقیه و مقتدای عظیمالشان انقلاب اسلامی و همچنین ارواح طیبه شهدای این مسیر نورانی به شکرانه سالگشتِ پیروزی انقلاب از عید ولادت حضرت زهرا(س) تا ولادت امیرالمومنین علی(ع) را جشن گرفته و یومالله 22 بهمن را در قامت یک جشن بزرگ ملی گرامی میداریم.
در بندهای این بیانیه تصریح شده است: ملت شهید پرور و خداجوی ایران اسلامی، تحت هدایت و رهبری هوشمندانه مقام معظم رهبری و بر حسب بینش انقلابی خود، نیک دریافته است که دشمن کژ اندیش و اهرمن خوی میکوشد که با تهاجم ترکیبی و با بهرهگیری از دیکتاتوری رسانهای، اقدامات فخرآفرین و حماسههای بزرگ پیشرفت در عرصههای گوناگون را کمرنگ و بیاهمیت نشان دهد؛ از این رو، از تمامی دستگاههای ذیربط بخصوص رسانه ملی و همچنین اندیشمندان، اهل قلم و افسران جنگ نرم میخواهیم که در جـهاد گسترده تبیین، ترفـندهای دشمنان را نقش بر آب کرده و مردم ایران، نسل جـوان و نیز افکار عمومی مسلمانان و جهانیان را از دستاوردهای بزرگ ملت ایران در پرتو انقلاب اسلامی آگاه سازند.
در بند دوم بیانیه راهپیمایی 22 بهمن آمده است: ادامه مسیر پر فروغ انقلاب اسلامی، درسآموزی و عمل به بیانیه گام دوم انقلاب است و با جهاد تبیین به عنوان فریضه قطعی و فوری میتوان به بلندای تشخیص نیاز لحظه و قلههای رفیع آن دست یافت و ارتقای روز افزون حوزههای علمی و فناوری، اقتصادی و نظامی و بویژه استیفای کامل حقوق هستهای ملت ایران و تقویت روز افزون بنیه صنایع بازدارنده دفاعی و موشکی را مطالبه همگان دانسته و ضمن محکوم نمودن مواضع مقامات ارشد غربی درباره مبانی دفاعی ایران، با تقدیر از تلاشهای تیم مذاکرهکننده، خواهان تبعیت از منویات ولی امر مسلمین و توجه به قوانین مجلس شورای اسلامی با تکیه بر عزم خللناپذیر جوانان مومن انقلابی کشور در فتح قلههای پیشرفت و توسعه کشور هستیم.
در بند سوم عنوان شده است: تحقق اقتصاد مقاومتی در سایه جهش و جهاد تولید را تنها راهکار حل مشکلات اقتصادی کشور دانسته و ضمن مطالبه جدی و تاکید بر اهتمام مضاعف مسئولان، نهادهای قانونگذار و دستگاههای اجرایی به منظور پشتیبانیها و مانعزداییها، ارتقای کیفیت محصولات داخلی را از تولید کنندگان خواستاریم و این مهم را در سایه توجه به افسران و رزمندگان جنگ اقتصادی، یعنی کارآفرینان و کارگران، قابل تحقق میدانیم. ما شرکتکنندگان در این حماسه ملی، خود را ملزم به استفاده از کالاهای بومی با هدف حمایت از اشتغال و رفع بیکاری جوانان دانسته و از هموطنان عزیزمان دعوت مینماییم با رعایت اصلاح الگوی مصرف و حمایت از کار و کالای ایرانی، در جهت تحقق نظام پیشرفته اسلامی قدم بردارند.
در بند چهارم بیانیه راهپیمایی تصریح شده: بار دیگر بر حفظ وحدت ملی و دوری از هرگونه اقدام و عمل تفرقهافکنانه و فتنهگرایانه جریانهای داخلی و خارجی تاکید و بر حمایت همه جانبه خود از همبستگی جهان اسلام و جبهه مقاومت دفاع از فلسطین و قدس اشغالی به عنوان مساله اول مسلمین تصریح و همچنین جنایات وحشیانه رژیم مرتجع آلسعود و همپیمانان آن در یمن و سکوت مجامع بینالمللی و مدعی حقوق بشر را محکوم مینمائیم.
در بند پنجم این بیانیه با اشاره به تلاشهای دولت، مجلس و قوه قضائیه، بر پیگیری مطالبات و انتظارات بر حق مردم، مبارزه با فساد، مسدود نمودن روزنههای تبعیض، رانتخواری و جلوگیری از حاکم نمودن جو یاس و ناامیدی در کشور و رفع مشکلات معیشتی تاکید شده است.
در بند ششم نیز آمده است:ما ملت انقلابی و استکبارستیز ضمن حمایت از رویکرد جدید دولت بر ایجاد تعادل و توازن در تعامل با کشورها و وقوف کامل به نقشههای شوم شیطان بزرگ آمریکای جنایتکار و آگاهی از جنگِ شناختی و رسانهای دشمن، هرگونه مداخله و شبهافکنی و تخریب چهره نظام مقدس جمهوری اسلامی را خیال خام دانسته و از پیشرفتها و دستاوردهای بزرگ در حوزه علم و فنآوری، نظامی، امنیتی و سیاسی حمایت قاطع نموده و آمادگی خود را برای جانفشانی و دفاع در مقابل هرگونه تهدید احتمالی اعلام مینماییم.
*بازتاب راهپیمایی 22 بهمن در رسانههای جهان
راهپیمایی آغاز چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران بازتاب گستردهای در رسانههای عربی و انگلیسی به همراه داشت.
خبرگزاری رسمی سوریه "سانا" در گزارشی در این باره نوشت که ایران شاهد راهپیماییهای میلیونی به مناسبت چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بود.
پایگاه خبری "العهد" نیز در گزارشی نوشت که میلیونها ایرانی در مراسم راهپیمایی چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شرکت کردند.
همچنین شبکه "المنار" در گزارشی نوشت: انتشار ویروس کرونا مانع برگزاری راهپیمایی 22 بهمن نشد و در برخی شهرها به طور محدود راهپیمایی پیاده نیز برگزار شد و در شهرهای دیگر به منظور جلوگیری از انتشار ویروس کرونا این مراسم به شکل خودرویی و موتوری برگزار شد. مراسم راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی تقریبا در 1500 شهر و بیش از 3 هزار روستا در ایران برگزار شد.
شبکه لبنانی "المیادین" نیز مراسم راهپیمایی 22 بهمن در تهران را به طور زنده پوشش داد و خبرنگار این شبکه که در میان راهپیمایی کنندگان بود تاکید کرد که علیرغم انتشار ویروس کرونا مردم ایران به صورت موتوری و خودرویی در مراسم سالروز پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت کردند.
شبکه الجزیره قطر نیز همانند المیادین به پوشش مستقیم راهپیمایی 22 بهمن در تهران پرداخت.
همچنین بخش عربی شبکه اسپوتنیک راهپیمایی مردم ایران به مناسبت چهل و سومسن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را به صورت زنده پوشش داد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در این باره در گزارشی نوشت: جشن 22 بهمن همزمان با مذاکرات وین با قدرتهای جهانی جهت احیای توافق هستهای درحال برگزاری است.
خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی با عنوان "ایرانیان برای گرامیداشت انقلاب اسلامی پشت فرمان نشستند"، نوشت: هزاران ایرانی روز جمعه در هوایی سرد به جای راهپیمایی، خیابانهای تهران را با وسایل نقلیه شان طی کرده و در میدان آزادی گردهم آمدند تا چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را گرامی بدارند.
خبرگزاری رویترز هم در گزارشی با عنوان "رئیس جمهوری ایران گفت که تهران هرگز به وین "امید ندارد""، نوشت: ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران روز جمعه گفت که ایران به گفتوگوهای هستهای در وین برای احیای برجام که آمریکا در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ از آن خارج شد، "هرگز امید ندارد"
خبرگزاری آلمان نیز نوشت که ایران چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلابش را روز جمعه درحالی جشن گرفت که تجمعات انبوه به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی با هدف مقابله با همه گیری کرونا جای خود را به رژه وسایل نقلیه داده بودند.
شبکه "ای بیسی نیوز" نیز نوشت که هزاران ماشین و موتورسیکلت در جشن چهل و سومین سالگرد پیروزی جمهوری اسلامی ایران شرکت کردند؛ درحالی که به دلیل همه گیری ویروس کرونا تعداد افراد پیادهای که در این جشن شرکت میکردند کمتر بود.
همچنین روزنامه تایمز هند در گزارشی نوشت که به دلیل همهگیری ویروس کرونا تعداد اشخاصی که به صورت پیاده در راهپیمایی 22 بهمن شرکت کردند محدود بود اما خیل عظیمی از ماشینها و مورتورسیلکتها در این جشن شرکت کردند.
خبرگزاری آناتولی نیز در گزارشی نوشت که هزاران نفر سوار بر ماشین و موتورسیکلت به مناسبت چهل و سومین جشن پیروزی انقلاب در خیابانها به حرکت درآمدند.
پایگاه خبری "میدل ایست آنلاین" هم در این رابطه نوشت که هزاران ماشین و موتورسیکلت روز جمعه در جشن پیروزی انقلاب به سوی میدان آزادی به حرکت درآمدند.
همچنین خبرگزاری اردوپوینت در گزارشی به بازتاب راهپیمایی خودرویی در سالگرد چهل و سومین پیروزی انقلاب اسلامی ایران پرداخت و نوشت: ایرانیان برای جشن پیروزی انقلاب اسلامی پشت فرمان نشستند.
*جمهوری اسلامی
|