دستاورد اقتصادی! ✍️افشاء فایل صوتی محرمانه مربوط به یکی از جلسات سرلشکر جعفری فرمانده سابق کل سپاه و سردار ذوالقدرنیا معاون اقتصادی وقت سپاه فارغ از بیان ناخواسته یکی از بزرگترین معضلات اقتصاد ایران به عمق فاجعه شکنندگی ساختار حفاظت اطلاعات سپاه اشاره دارد. حفره امنیتی که بارها توسط مراکز رسمی و غیر رسمی تحت عنوان نقش عناصر نفوذی در شکل گیری فجایع اطلاعاتی مانند خرابکاری در سایت موشکی و شهادت سردار تهرانی مقدم و جمعی از همکارانش ، ترور سردار شهید سلیمانی و سردار فتحی زاده ، انفجار تاسیسات اتمی تا انتقال هزاران برگ سند طبقه بندی شده نظامی به اسراییل مورد مبهم گویی بوده است.
✍️گفتگوی سردار جعفری فرمانده کل سابق سپاه و سردار ذوالقدرنیا معاونت اقتصادی وقت جدای از تاکید بر حفره های گسترده امنیتی - حفاظتی بر این نکته کلیدی مرتبط با حوزه اقتصاد ملی تاکید دارد که فعالیت اَبرموسسات مالی - اقتصادی تحت مالکیت مستقیم و غیر مستقیم که از ساختار به شدت در هم آمیخته و تو در تو برخوردارند عملاً بر بخش بزرگی از بودجه و اقتصاد ملی اثرگذار و هیچ دولتی را مجال برنامه ریزی و خود اتکایی نداده و نخواهند داد.
✍️ابرموسسات بسیار پُر تعداد ذینفع واحد که دولت ها در امور عمرانی تا اجرایی راهی جز مراجعه به آنها ندارند و عملاً با توجه به حجم اقتصاد در اختیارشان، حاکمیت بر اقتصاد دولتی و بخش خصوصی را به حیطه کنترل ، مدیریت و اختیار گرفتند. اَبرموسساتی که با ماهیت پیچیده و تو در تو دولت ها ، شهرداری ها و حتی اَبرموسسات دولتی و حکومتی نظیر ستاد اجرایی تا بنیاد مستضعفان و آستان های مقدس و بسیاری دیگر را ناچار از همراهی و تبعیت می کنند.
✍️براساس گفتگوی منتسب به سردار جعفری و سردار ذوالقدرنیا به نکته بسیار حائز اهمیت دیگری تحت عنوان فعالیت و تامین مالی بخشی از بودجه محرمانه ، غیر قابل محاسبه و معاف از حسابرسی اشاره می کنند که بخشی از منابع مالی مردم ایران بوده و باید به شیوه های قابل دسترس مورد رسیدگی و شفاف سازی قرار گیرد.
✍️شاید با اتکا بر سخنان جلسه مذکور بتوان به اهمیت و عمق اظهارات دکتر فلاحت پیشه رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی پی برد که با صراحت به هزینه ۳۰ میلیارد دلاری اشاره کرد که البته به برکناری از ریاست کمیسیون و بازماندن از ورود به مجلس یازدهم دکتر فلاحت پیشه منجر شد.
✍️شاید توجه به مبادلات گسترده مالی و اعتباری اَبرموسسات و برخی بانکهای نظامی مورد اشاره در جلسه مذکور اهمیت ویژه پیدا کند اگر یادآوری شود که به فاصله کوتاهی با یک مصوبه ساده سران سه قوه بانکهای نظامی منحل و بدون هیچ حسابرسی و محاسبه سود و زیان قانونی شفافی یکجا در بانک سپه ادغام شدند و سپس به فاصله حدود یک سال بانک بسیار مهم و بسیار گسترش یافته سپه به واسطه یک دستور نیم خطی وزیر اقتصاد تازه بر مسند نشسته دولت رئیسی تحت مدیریت و به زبان ساده مالکیت سازمان نظامی محول شد اقدامی حیرت انگیز که قطعاً اهمیت مباحث اقتصادی و مالی جلسه مذکور را دوچندان می کند.
✍️ایجاد حاکمیت سازمان نظامی و نظامیان تحت عناوینی مانند بخش خصوصی ، غیردولتی و حتی غیرحاکمیتی بر عرصه اقتصاد ملی شاید در وهله اول به نظر زمینه ساز تحکیم موقعیت و امکان اثرگذاری غیر بازگشت صاحبان جدید سرمایه بر اقتصاد ملی باشد اما تجربه بشری می گوید که علاوه بر تغییر تدریجی اما قطعی مشی و منش عناصر جدید مبتلا به سرمایه باید به مرور پذیرای ناپایداری و ناکارآمدی سرمایه باشند سرمایه اندوزی که شاید از نزدیکترین ماهیت به ثروت اندوزی برخوردار باشند. سرمایه اندوزی که راهی جُز فعالیت در سایه و چارچوب خواست کمپانی های بزرگ خارجی نخواهند داشت. باید درک کنند علی رغم تسلط رسمی و غیر رسمی بر بخش بسیار بزرگی از اقتصاد ملی با برنج ۹۸هزار تومانی و سیب زمینی تا شلغم ۲۵ هزار تومانی به دستاورد اقتصادی جز سیب زمینی و شلغم شاه مخلوع نخواهند رسید. ۲۲بهمن۰۰
|