امام خمینی (ره)، رهبری که بر دلها حکومت میکرد یومالله 22 بهمن، یادآور واقعه بزرگ سقوط رژیم فاسد و منحط ستمشاهی و پیروزی اراده مردم ایران بر رژیم طاغوت است. این واقعه به رهبری امام خمینی و همراهی مردم ایران رخ داد و نقطه عطفی شد در تاریخ ایران.
حضرت امام خمینی رحمه اللهعلیه فقیهی ژرفنگر، حکیمی خردمند، سیاستمداری دوراندیش و عارفی الهی بود که توانست در پرتو توکل و معرفت و اخلاص، به منبع نورانیت الهی و اقیانوس بیکران عرفان و معنویت متصل گردد و به احیاء اسلام ناب محمدی در عصر حاضر موفق شود. امام خمینی، نامدارترین و آگاهترین شخصیت جهان اسلام در عصر حاضر هستند که توانستند با تکیه بر ویژگیهای خاص که بسیاری از این ویژگیها را مدیون ممارست در خودسازی و تهذیب نفس و شناخت از علوم مختلف بودند، احیاگر اسلام ناب محمدی باشند و دین و اخلاق و انسانیت را به شکل واقعی آن به دنیا معرفی نمایند.
علاوه بر اینها، امام خمینی نهتنها در قلوب مردم مسلمان ایران و بلکه مسلمین جهان جا داشته و دارند. آنچه امام خمینی مرجع بزرگ زمان را محبوب قلوب کرد، دوری از هوای نفس واخلاقمداری و صداقت ایشان با مردم بود. هستند کسانی که برخی از این اوصاف را دارا هستند اما نتوانستند اینگونه محبوب قلوب مردم باشند. مشخصه بارز و نقطه تمایز امام با دیگران صداقت و صراحت ایشان با مردم بود. امام خمینی از آغاز شکلگیری نهضت اسلامی همواره با مردم صادقانه حرف زدند، هرگز نمونهای از دوگانگی بین امام و امت نمیتوان یافت. اینگونه نبود که امام با مردم یک گونه و با مسئولان به گونهای دیگر حرف بزنند، صداقت امام محصول تعالی اخلاقی، خودسازی و یگانگی گفتار و عمل ایشان بود. امام برای آرا و نظرات مردم و فرزندان انقلاب ارزش و احترام والایی قایل بودند و همواره مسئولیت تصمیمگیریهای دوران سخت انقلاب را شخصاً میپذیرفتند. امام خمینی در عین حال که عاشقان فراوانی در میان اقشار مختلف مردم ایران داشت بطوری که سخنان او را بدون چون و چرا میپذیرفتند، هرگز از این جاذبه برای پیشبرد اهداف خود استفاده نکرد و از حقگوئی و تکیه کردن بر منطق عدول نکرد. او انقلاب اسلامی را با شناخت واقعیتهای جامعه و چراغ راه قرار دادن تعالیم اسلام ناب محمدی به پیروزی رساند و مردم با دریافت حقیقت و درک منطق استوار او با انقلاب همراهی کردند و ایران را از یوغ رژیم فاسد و منحط پهلوی که دلال استعمار و مظهر استبداد بود خارج ساختند و به نظام مردمی جمهوری اسلامی رای دادند. در دوران 10 ساله رهبری امام بعد از پیروزی انقلاب، باز هم در عین حال که همگان با طیب خاطر و از عمق جان به نقطهنظرهای امام باور داشتند، او همواره به سخن ناصحان منصف و دلسوز و آگاه توجه میکرد و هرگز خود را از مشورتهای آنان بینیاز نمیدانست. علاوه بر اینها، چشم و گوشهای بینام و نشان و بیغرض و بیطرفی در میان مردم داشت که او را از آنچه در زیر پوست جامعه میگذشت با خبر میکردند و به همین دلیل بود که موضعگیریهایش تا آخرین لحظه عمر دقیقاً با منافع ملی و نیازهای مردم همخوانی داشت و هرگز از مصالح عامه فاصله نگرفت.
این ویژگیها در شخصیت امام خمینی، البته از دید انسانهای بزرگ اعم از مراجع معظم تقلید، اندیشمندان و دانشمندان در حوزههای مختلف علمی، سیاستمداران، جامعهشناسان، مبارزان انقلابی از اقصینقاط جهان و فرهیختگان علوم انسانی پنهان نماند و هرکدام از این انسانهای بزرگ به مناسبتهای مختلف بر قسمتی از این ویژگیها تاکید نمودند. آنچه در ادامه مطالعه میفرمائید، تنها بخشی از اظهارنظرهای شخصیتهای مهم دینی و علمی و سیاسی جهان درباره امام خمینی است که به مناسبت یومالله 22 بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی از نظر خوانندگان گرامی میگذرد.
***
حضرت آیتالله العظمی اراکی:
سلام و صلوات خدا بر روح بزرگ (امام خمینی) مردی که با مجاهدات بزرگ و فداکاریها و رهبریهای قاطع خود اسلام را در عالم اسلام زنده کرد و ندای تکبیر و توحید را به گوش جهانیان رساند و مجد و عظمت مسلمانان را به آنها بازگردانید و فریاد کوبندهاش دلهای مستکبران ابرقدرت را به لرزه درآورد.
حضرت آیتالله العظمی مرعشی نجفی:
صلوات و سلام بر امام مسلمین (امام خمینی) که مقاومت ایشان در راه هدف و در مقابل ظلم و ستم و فراخوانی امت اسلامی به خدا و رسول(ص) جبهه کفر و شرک را به واکنش واداشت و بدینسان استکبار با تمام قدرت و توان علیه آن بزرگوار به توطئه برخاست.
حضرت آیتالله جوادی آملی:
ایمان و علم و اخلاص و صداقت و مجاهدت و شجاعت غیرت و عظمت و نورانیت و... منحصر به فرد امام خمینی همگان را براین باور استوار ساخته است که دیگران را نمیشود با ایشان مقایسه کرد.
حضرت آیتالله شهید اشرفی اصفهانی:
باید اعتراف نماییم در جامعیت بین ابعاد عظیم شخصیتی در زمان غیبت کسی را مانند امام امت ندیدهایم. امام خمینی جداً مصداق انسان کامل بودند. شاید در طول تاریخ روحانیت تشیع و جهان اسلام نتوانیم نظیر و بدیلی برای ایشان پیدا کنیم.
علامه محمد تقی جعفری:
در چهره یک حاکم و زمامدار و رهبر، امام خمینی بزرگوار مردی هوشیار و با شهامت و با تدبیر و با ابتکار و دریادل بود امواج سهمگین در مقابل او چیز کماهمیتی محسوب میشدند و هیچ حادثه سنگینی نبود که بتواند او را شکست دهد و او از همه این حوادث قویتر و بزرگتر بود.
میخائیل گورباچف، رهبر شوروی کمونیستی:
امام خمینی فراتر از زمان میاندیشید و در بعد مکان نمیگنجید. او توانست اثر بزرگی در تاریخ جهان به جای بگذارد.
نلسون ماندلا رئیسجمهور اسبق آفریقای جنوبی:
امام خمینی رهبری منحصر به فرد بود که توانست با دست خالی، انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی برساند.
بنبلا نخستین رئیسجمهور الجزایر:
ملل عرب باید زنده شدن اسلام را در قرن بیستم مدیون انقلاب اسلامی ایران و امام خمینی بدانند. این انقلابی است که دنیای غرب را اجباراً دگرگون خواهد ساخت و بسیاری از رژیمهای موجود در جهان عرب دیر یا زود سقوط خواهند کرد زیرا آوای نهضت امام خمینی(ره) در دورافتادهترین نقاط جهان اسلام به گوش میرسد.
پاپ ژان پل دوم:
درباره آنچه آیتالله خمینی در کشورش و در بخش وسیعی از جهان انجام داده با احترامی عظیم و تفکری عمیق باید اظهارنظر کرد.
برهانالدین ربانی از رهبران جهادی افغانستان:
امام خمینی کاپیتالیسم و کمونیسم، را مردود خواند و راه نجات بشریت را تنها در پیروی از تعالیم والای اسلام میدانست. او در برابر مستکبران شرق و غرب، قوی و مقاوم ایستاد و با هر نوع فساد و توطئه پنجه نرم کرد، ایشان بزرگمرد تاریخ معاصر جهان اسلام است.
سیدصدرالدین، متفکر و اندیشمند معاصر الجزایری:
امام خمینی(ره) مردی استثنایی بود. این انسان هدیه خداوند به مسلمین بود تا بتواند مسیرشان را در اسلام تصحیح کنند.
پروفسور "پروولسی" ایتالیایی، استاد ایرانشناسی در دانشگاه رم:
مهمترین عملکرد آیتالله خمینی امکانپذیر نمودن یک انقلاب اسلامی بود، آن هم در کشوری که تمدن و فرهنگی قوی را در سابقه خود دارد. این کار باعث شد تا مردم ایران فرهنگ واقعی و قدیمی خود را که همان فرهنگ اسلامی بوده بشناسند و خود را متکی بر آن فرهنگ به جامعه جهانی بشناسانند، درحالی که تا قبل از انقلاب اسلامی، تنها آوایی که از ایران بلند بود و معیار شناخت جهانیان از کشور ایران اعلام میشد، صدای غربزدگی بود. بنابراین آیتالله خمینی آغازکننده انقلابی بود که بالاخره فرهنگ اسلامی راستین ملت ایران را آشکار ساخت.
حولیان زاپاتا نویسنده کلمبیایی:
در قرن بیستم سه شخص در دنیا مطرح شدند و در تمامی مجامع سیاسی مورد توجه سیاستمداران قرار گرفتند؛ یکی از آنها گاندی بود، دیگری یحیی (رهبر مردم واتیکان) و سومین آنها حضرت امام خمینی است. از بین این سه رهبر تنها کسی که فرهنگ روحیات و سخنانش در بین مردم موثر واقع شد، امام خمینی بود. امام خمینی رهبر مسلمان و آزادهای بود که توانست با قیامی، اسلام را در بستر کشور پهناور ایران جای دهد و نیاز به اسلام را در دنیا احیا کند.
محمد حسنین هیکل نویسنده مشهور مصری:
امام خمینی مردی بزرگ بود که از دورانی دیگر آمده بود.
*جمهوری اسلامی
|