تاريخ انتشار: 21 بهمن 1400 ساعت 21:23:27
تحلیل سیاسی هفته

این هفته و در ایام دهه فجر انقلاب اسلامی، نسلی که در روزهای حماسه‌آفرین بهمن 57 نقش‌آفرینی کرده، خاطرات آن روز و تحولات فراوانی را که انقلاب بیش از چهار دهه پشت‌سر گذاشته و رویدادهای تلخ و شیرین آن را مرور نمودند. روزهای خاطره‌انگیزی که ملت ایران، یکپارچه تحت رهبری امام خمینی، انقلابی را سرپا کرد و طرحی نو در عالم درانداخت که کام تلخ مردم رنجدیده ایران و ستم‌کشیدگان جهان را شیرین کرد ولی در عین حال، ضعف‌های آشکاری نیز وجود دارد که بارزترین آنها عدم تحقق عدالت است.
اینکه چقدر از این وضعیت سهم دشمنان انقلاب و چه اندازه حاصل بی‌تدبیری‌های داخلی است، چیزی است که در یک آسیب‌شناسی جدی باید به آن پرداخت و مسئولان باید با درک این موقعیت خطیر، سریعاً در جهت کاهش تنش‌ها در مسیر سازندگی و اصلاح وضعیت معیشت مردم گام بردارند.
سه‌شنبه این هفته و در سالروز بیعت تاریخی همافران نیروی هوایی با امام خمینی در 19 بهمن 1357، جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش با فرمانده کل قوا دیدار کردند. در این دیدار رهبر انقلاب آحاد مسئولان را به فریضه بزرگ جهاد برای غلبه بر مشکلات اقتصادی و معیشتی فراخوانده و گفتند «نباید گذاشت این مشکلات بر روی پیشرفتها و حماسه‌ها گردوغبار بنشاند و آنها را از چشم مردم دور کرده و به فراموشی بسپارند.»
ایشان همچنین با اشاره به توصیه پزشکان برای رعایت موارد بهداشتی جهت مقابله با شیوع مجدد کرونا از عموم مردم خواستند ضمن دریافت دُز سوم واکسن، شیوه‌نامه‌های بهداشتی را به دقت مورد توجه قرار دهند.
متاسفانه این روزها مرگ و میر روزانه کرونا دوباره در کشور سه رقمی شده و گونه جدید اُمیکرون توانسته با بالا بردن آمار مبتلایان و پر شدن ظرفیت بخش‌های آی‌سی‌یو بیمارستانها، بیش از 120 شهر کشور را مجدداً در وضعیت قرمز قرار دهد.
از دیگر تحولات این هفته اینکه هیات مذاکره‌کننده کشورمان روز سه‌شنبه پس از تنفسی 10 روزه در حالی دور هشتم مذاکرات برجامی را در وین از سر گرفت که گفته می‌شود هماهنگی‌های لازم را در هر چهار حوزه مربوط به رفع تحریم‌ها، راستی‌آزمایی، دریافت تضمین‌ها و موضوع هسته‌ای با مراجع عالی کشور انجام داده و به جمع‌بندی‌ها و تصمیم‌گیریهای سیاسی رسیده است. بسیاری از ناظران سیاسی، دور جدید مذاکرات وین را که با هدف احیای برجام انجام می‌شود، دور نهایی می‌دانند و پیش‌بینی می‌کنند که سریعاً کار تنظیم اسناد جهت امضای توافق به نتیجه برسد.
آنچه مسلم است اینست که توافق برجام و رفع تحریم‌ها می‌تواند مشکلات اقتصادی بسیاری را در کشور حل کند و این تصمیم، همانی است که علاوه بر برخورداری از اجماع نظام، حمایت مردم را نیز به همراه دارد اما متاسفانه همان کاسبان تحریم که در دولت قبل نیز همصدا با ترامپ با رفع تحریم‌ها مخالفت می‌کردند امروز نیز در لایه‌های پیدا و پنهان به کارشکنی خود ادامه می‌دهند.
بحران افغانستان، این هفته نیز بخش عمده اخبار و گزارش رسانه‌ها را به خود اختصاص داد. وخامت اوضاع در افغانستان، در سایه سلطه‌ گروه تروریستی طالبان، روز به روز شدت می‌یابد. شرایط اقتصادی و معیشتی مردم به مرز فروپاشی رسیده و بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی نسبت به آینده افغانستان هشدار داده‌اند. معاون نماینده سازمان ملل در امور افغانستان، اعلام کرد بیش از 90 درصد مردم در فقر زندگی می‌کنند.
صف‌های طویل در مقابل نانوایی‌ها در افغانستان، این روزها به صحنه روزمره تبدیل شده و مردم برای گرفتن قرصی نان ساعت‌ها انتظار می‌کشند. به گفته مسئول سازمان ملل حداقل نیمی از مردم افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیازمند هستند. این مسئول سازمان ملل اضافه کرده است حدود 90 درصد مردم با روزانه 1 دلار زندگی می‌کنند. سازمان بین‌المللی کار نیز هشدار داده است از زمان روی کار آمدن طالبان در ماه مرداد، صدها هزار نفر شغل خود را از دست داده‌اند. مردم افغانستان ضمن دست و پنجه نرم کردن با شرایط فلاکت‌بار اقتصادی، باید سرکوب و جنایت‌های گروه طالبان را نیز تحمل کنند.
«اسکای نیوز» که این هفته موفق شد از بخش‌هایی از زندان هرات دیدن کند، اوضاع را فاجعه‌بار توصیف کرده است. این منبع خبری افزود سلول‌های زندان مرکزی هرات مملو از بازداشتی‌ها است و در هر سلول نزدیک به 40 نفر زندانی هستند که عمده آنها، کارمندان حکومت سابق هستند و به گفته زندانیان، بدون هیچ مدرک جرمی و محاکمه‌ای در حبس به‌سر می‌برند. این افراد را باید خوش‌شانس به حساب آورد زیرا بسیاری از بازداشتی‌ها مفقود هستند و اثری از سرنوشت آنها در دست نیست و به گفته این منابع، بسیاری از مفقودی‌ها، را زنان تشکیل می‌دهند.
این هفته، حکام امارات که پیش‌قراولان حکومت‌های منطقه در برقراری روابط با رژیم صهیونیستی هستند و گوی خیانت را از دیگر حکام هم‌فکر خود ربوده‌اند در اقدامی تازه، استقرار نمایندگی دائم پلیس در خاک امارات را به رژیم صهیونیستی واگذار کردند.
در این زمینه، «یعقوب شبتای» بازرس کل رژیم صهیونیستی برای اولین بار از زمان عادی‌سازی روابط روز یکشنبه وارد ابوظبی شد. این مسئول صهیونیست قرار است چند روز در امارات بماند و به گفته منابع اسرائیلی یک کانال رسمی را برای گفتگو درباره «مسائل مشترک» برقرار نماید. همزمان، یک هیات پارلمانی امارات به ریاست رئیس کمیسیون دفاع این کشور به سرزمین‌های اشغالی رفت و ضمن دیدار با برخی سران رژیم صهیونیستی در کنست این رژیم به سخنرانی پرداخت.
گسترش ابعاد سیاست‌های مخرب و رفتارهای خیانت‌بار امارات با اعتراض فلسطینی‌ها مواجه است و آنها، اینگونه اقدامات را ظلم به ملت فلسطین و خیانت به مبارزه چندین ساله فلسطینی‌ها خوانده و خواستار توقف این سیاست شده‌اند ولی حاکمان امارات بدون اعتنا، به خوش‌خدمتی به صهیونیست‌ها ادامه می‌دهند.
این هفته، رژیم سعودی و امارات، حملات خود به یمن را به طرز کم‌سابقه‌ای تشدید کردند و تنها در یک روز، 112 حمله به مناطق مختلف یمن صورت دادند. این حملات وحشیانه، شمار زیادی کشته و مجروح برجای گذاشت و چندین ساختمان مسکونی ویران شد.
شکست رژیم‌های عربستان و امارات در یمن به یک رسوایی بین‌المللی برای این حکومت‌ها تبدیل شده و آنها را در مقابله با قضیه یمن سردرگم ساخته است و حملات وحشیانه و کور به مناطق مسکونی و مردم بی‌دفاع یمن، نشانه این درماندگی و استیصال است. عصبانیت این رژیم‌ها، پس از آنکه با حملات متقابل و ضربات کاری مردم یمن مواجه شده‌اند، شدت یافته است. همانگونه که بسیاری از منابع بین‌المللی نیز به آن اذعان کرده‌اند، حکومت‌های متخاصم و متجاوز چاره‌ای جز قبول شکست و گریز از مهلکه‌ای که خود در یمن به وجود آورده‌اند ندارند و دیر یا زود مجبور خواهند شد به این واقعیت تن دهند.

*جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 824
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=92250
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.