«اُمیکرون» در ایران غالب شد دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش ستاد ملی کرونا با بیان اینکه بیش از 50 درصد موارد در گردش کرونا در کشور مربوط به سویه اُمیکرون است، گفت: بنابراین میتوان گفت که اُمیکرون در کشور غالب شده است.
دکتر مسعود یونسیان افزود: شرایط کشور به گونهای است که طی دو هفته گذشته از نیمه دی ماه روزانه افزایش موارد جدید کرونا را داشتیم که حدودا روزی 10 تا 12 درصد افزایش نسبت به روز قبلش شاهد بودیم.
وی افزود: وقتی درصدی افزایش نسبت به روز قبل داشته باشیم، این درصد به صورت تصاعدی بالا میرود. به عنوان مثال اگر همان 10 درصد را هم به عنوان حداقل محاسبه کنیم، اگر قرار باشد روزی 10 درصد تعداد بیمارانمان اضافه شود، بعد از 10 روز تعداد بیماران جدیدمان 2.6 برابر میشود؛ به عنوان مثال اگر ما امروز 5000 بیمار جدید داشته باشیم و هر روز هم 10 درصد به تعداد بیماران روز گذشته ما اضافه شود، بعد از 10 روز تعداد بیماران ما 2.6 برابر ضربدر 5000 مورد امروز میشود و در نتیجه تعداد بیماران 13 هزار نفر میشود. حال اگر همین فرآیند ادامه یابد و کسی جلوی آن را نگیرد، بعد از 20 روز این تعداد 6.7 برابر میشود. اگر همین اتفاق یک ماه متوالی ادامه یابد و جلوی روند گرفته نشود، بعد از یک ماه تعداد بیماران ما 17 برابر شده و تعداد بیمارانمان 85000 نفر خواهد شد.
یونسیان تاکید کرد: بنابراین تصور نکنیم که با افزایشی که در هر روز نسبت به روز گذشته میبینیم، 1000 مورد به بیماران اضافه میشود، بلکه 10 درصد اضافه میشود که به تدریج عدد بزرگی میشود. در عین حال نکته مهم دیگر این است که برخلاف تصور بسیاری از مردم هر مداخلهای که امروز در روند بیماری انجام دهیم، روز بعد انتظار نتیجه آن را نداریم. بلکه حداقل یک تا دو هفته طول میکشد تا نتیجه دهد. بنابراین اگر همین امروز حتی تمام محدودیتها را بازگردانیم، تا نیمه بهمن ماه همین روند را خواهیم داشت. بر این اساس اگر همین امروز همه محدودیتهایمان را با شدت و حدت بازگردانیم، مردم هم 100 درصد رعایت موارد بهداشتی را داشته باشند، باز هم تعداد بیمارانمان 5 رقمی میشود و این اجتنابناپذیر است، اما انجام اقدامات پیشگیرانه و کنترلی درحال حاضر، بعد از نیمه بهمن ماه است که کمک میکند تا سرعت رشد بیماری کاهش یابد.
وی گفت: برعکس این موضوع هم صدق میکند، یعنی اگر همه بازگشاییها را انجام دهیم، نباید انتظار داشته باشیم که به سرعت نتیجه آن را ببینیم و بگوییم با وجود بازگشایی اتفاقی نیفتاد. باید توجه کرد که اتفاق از هفته اول و دوم بعد از آن بازگشایی رخ میدهد. بنابراین تاخیر زمانی تعداد بیماران نسبت به مداخلات مثبت و منفی ما باید حتما در تصمیمگیریها مد نظر باشد.
* بازگشت مجدد رنگ نارنجی به نقشه کرونایی کشور
وزارت بهداشت از بازگشت مجدد رنگ نارنجی به نقشه کرونایی کشور خبر داد.
وزارت بهداشت، با استناد به اپلیکیشن ماسک که چهارم بهمن انتشار یافته، تصریح کرد: با افزایش موارد بستری، 32 شهرستان از وضعیت آبی کرونا خارج شدند و در وضعیت زرد قرار گرفتند.
براساس این گزارش، درحال حاضر یک شهرستان نارنجی (اردکان)، 24 شهرستان زرد و 403 شهرستان آبی است و هیچ شهری قرمزی در نقشه کرونای کشور وجود ندارد.
* فوت 21 نفر دیگر از هموطنان بر اثر کرونا
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد:طی روزهای یکشنبه تا دوشنبه 21 نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند
و مجموع جان باختگان این بیماری به 132 هزار و 251 نفر رسید.
در این مدت 7 هزار و 691 بیمار جدید مبتلا به کرونا هم در کشور شناسایی شد که 577 نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران به 6 میلیون و 258 هزار و 181 نفر رسید.
* مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور از 129 میلیون دُز فراتر رفت
تاکنون 60 میلیون و 513 هزار و 855 نفر در کشور دُز اول، 53 میلیون و 651 هزار و 657 نفر دُز دوم و 14 میلیون و 856 هزار و 764 نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. بر این اساس، مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 129 میلیون و 22 هزار و 276 دُز رسید. در شبانه روز گذشته نیز 381 هزار و 881 دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.
*جمهوری اسلامی
|