کار ، کار انگلیسی هاست؟ ✍️خاتمه سفارت زواوی سفیر فلسطین پس از ۴۰ سال و جایگزین شدن دخترش بعنوان سفیر جدید فلسطین در تهران ، امضای قرارداد ابر نجومی با آستان امامزاده عینعلی و زینعلی به ریاست هیات امنائی سرلشکر رحیم صفوی و عضویت هیات امنا سردار رفیق دوست و درگذشت مرحوم پزشکپور نویسنده رمان دایی جان ناپِلئون با جمله معروف کار ، کار انگلیسی هاست متن یادداشت کوتاهی به نام ناصر آملی را به خاطرم آورد که حتماً برای جریان شناسی فکری - سیاسی ایران ارزش مطالعه مجدد و تامل فراوان را دارد.
✍️اخیراً به رغم میلم، سه جلد خاطرات محسن رفیقدوست را گرفتم؛ با اینکه حدس میزدم نوعی رپرتاژ باشد؛ که بود؛ اما انصافاً واجد خبرها و اطلاعاتی ناب هم هست.
- رفقی دوست از ابتدای انقلاب پای کار نظام بوده و در مصادر مهمی ایفای نقش کرده است: «سپاه، مأموریت خریدهای خارجی و تدارک امکانات نظامی مهم ایران در دورۀ جنگ، سرداری، وزارت و ریاست ده ساله بر یکی از بزرگترین نهادهای اقتصادی (بنیاد مستضعفان و جانبازان) بود.
- رفیقدوست را می توان از مغز استخوان های راست سنتی و هستۀ اصلی قدرت در کشور برشمرد؛ لذا فارغ از هر داوری خطی و جناحی، باید در اطلاعاتی که داده است به دیدۀ تأمّل نگریست.
- در ص ۲۱۹ از جلد سوم کتابِ برای تاریخ می گوید: مهندس باهنر به من زنگ زد، گفت آقای ثمرۀ هاشمی که خواهرزادۀ من است و آقای احمدی نژاد و ... اینها آدمهای خوبی اند و بیکارند اگر بشود در بنیاد مستضعفان به آنها کار بده ... هیأت مدیرۀ شرکت آتی ساز را تغییر دادم و آقای احمدی نژاد و هاشمی ثمره و ... شدند هیأت مدیرۀ شرکت آتی ساز ...
چند بار گزارش هایی راجع به عدم پیشرفت آنجا به من شد تا یک روز از آقای علیزاده پرسیدم با اینها چکار کردی؟ گفت عوضشان کردم چون واقعاً نمی توانستند کار کنند بعد یکهو احمدی نژاد شد شهردار تهران.!
- سفیر فلسطین... با من رفیق است آمد پیش من... گفت فلانی دیشب جلسۀ همۀ سفرای خارجی مقیم ایران بود و بحث انتخابات(۱۳۸۴) ایران بود هر کس چیزی میگفت یکی میگفت آقای هاشمی می شود یکی میگفت قالیباف یکی هم میگفت آقای لاریجانی ...سفیر انگلیس سرش پایین بود چیزی نمیگفت از سفیر انگلیس سوال کردیم شما چرا حرف نمی زنید؟ سرش را بلند کرد گفت همه تان اشتباه می کنید، رئیس جمهور بعد ایران ، شهردار تهران است. گفتیم او که ثبت نام نکرده؟ گفت خب ثبت نام می کند. سفیر فلسطین گفت خواستم این خبر را به تو بدهم.
- چند روز بعد قبل از اینکه مرحلۀ دوم انجام شود، زواوی[سفیر فلسطین] آمد گفت: دیشب جلسه سفرا داشتیم قبل از اینکه وارد بحث شویم به سفیر انگلیس گفتیم احمدی نژاد ثبت نام کرد و جزو دو نفر دور دوم شد اما رأی آقای هاشمی بیشتر است... گفت همان که اول گفتم رئیس جمهور ایران، شهردار تهران است.!
- پس از این، در ص ۲۲۱ مصاحبهگر به رغم سخنان رفیق دوست نقل قولی را از آقای مصباح یزدی می آورد: دیشب یکی از دوستان حاضر در جلسه نقل کرد که قبل از برگزاری مرحلۀ اول انتخابات محضر یکی از علمای اهواز رسیدم ایشان گفته بود شب بیست و سوم ماه رمضان در حال احیاء، پیش از نیمه شب به خواب میرود. در خواب به او ندا می شود که بلند شو برای احمدی نژاد دعا کن، وجود نورانی ... دارند برای احمدی نژاد دعا می کنند. می گوید من حتی اسم احمدی نژاد را نشنیده بودم. و رفیقدوست پاسخ می دهد: حالا شما... هم حرف مرا بنویسید، هم حرف ایشان را... حرف من خوابی نیست، در بیداری است(خنده).
- رفیق دوست به نکتۀ دیگری نیز در ص ۲۳۳ اشاره می کند: با آمدن آقای احمدی نژاد در ریاست جمهوری، قیمت نفت یکباره از حدود چهل دلار به حدود ۱۴۰ دلار رسید، بعد از رفتن ایشان یک مرتبه به بیست دلار سقوط کرد. بنده متوجه نشدم چرا؟... درآمد نفتی در این هشت سال[دورۀ احمدی نژاد] بیشتر از صد سال فروش نفت ایران است... آقای احمدی نژاد با این هفتصد میلیارد دلار چه کرد؟ مشکوک می دانم... این را تصادفی نمی دانم. نسبت به این موضوع بدبین هستم.
✍️اینکه به فرمایش سردار رفیق دوست که راننده خودروی امام (ره) در لحظه پس از ورود به ایران بود و با یک مشاوره محسن رضایی را به فرماندهی کل سپاه رساند و بسیاری دیگر چرا در کتاب خاطراتش به نکته مذکور برای درج در تاریخ اشاره می کند بماند ، اما شاید تاکید بر این نکته است که اگر جریان احمدی نژاد به یک اشاره مسیر هیچ تا ریاست جمهوری را طی کردند و در راس کرسی توزیع هفتصد میلیارد دلار نفتی را در اختیار گرفتند ، نسبت به یکایک عناصر ذی مداخل و حامی جریان احمدی نژاد چه نظری باید داشت؟ ۲۷دی۰۰
|