رئیس سابق صداوسیما، پتروشیمی را رها نمیکند! صبح پنجشنبه خبری در شبکههای اجتماعی و برخی خبرگزاریها منتشر شد که حاکی از استعفای عبدالعلی علی عسگری، مدیرعامل تازه منصوب شده شرکت صنایع پتروشیمیخلیج فارس از این سمت، به احترام افکار عمومیبود. چرا که انتصاب او بدون هیچ تخصص و تجربه مرتبطی به عنوان مدیرعامل بزرگترین هلدینگ بورسی ایران، واکنشهای فراوانی را در پی داشت. اما خیلی زود، خبر استعفا تکذیب شد تا علی عسگری نشان دهد قصد رها کردن پتروشیمیرا ندارد!او ضمن تکذیب این خبرگفت: کار را با قدرت آغاز و جلسات را از اولین روز کاری شروع کردهایم و برای تحول در این مجموعه اقتصادی برنامه داریم و حرکت در این مسیر را آغاز کردهایم. وی با تأکید بر اینکه این شرکت متعلق به مردم ایران است، گفت: هدف ما در مسیر مدیریت این مجموعه این است که در گام نخست سودآوری را افزایش بدهیم و در گام دوم با برنامهریزیهایی که داریم ارزش سهام این شرکت را افزایش دهیم. علی عسگری افزود: گام سوم اقداماتی انقلابی و تهاجمیدر پاییندستی انجام دهیم که منجر به اشتغالزایی و افزایش ثروت ملی و در گام چهارم هم در حیطه وظایف اجتماعی است تا بتواند در این حوزه نیز به درستی نقش آفرینی نماید. مدیر هلدینگ خلیج فارس در پایان تأکید کرد: کارویژه ما قطع دست رانتخواران و کسانی است که چشم طمع به این شرکت دارند.در همین زمینه، روابط عمومیهلدینگ پتروشیمیخلیج فارس هم با انتشار توضیحاتی درباره انتصاب علی عسگری به سمت مدیرعاملی این هلدینگ، جزئیات جدیدی را از سوابق فعالیتهای قبلی وی اعلام کرد و به توجیه انتصاب او پرداخت. در این توضیحات آمده است: ۱ - عمده نقدهای مطرح شده درباره انتصاب آقای علی عسگری ناظر به تناسب نداشتن تحصیلات و سوابق ایشان با مسئولیت جدید است در حالی که با نگاهی به مدارک تحصیلی و دانشگاهی وی مشخص میشود که اتفاقا تحصیلات ایشان با مسئولیت جدید مرتبط است. علی عسگری دارای مدارک تحصیلی عالی مهندسی برق-الکترونیک از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، فوق لیسانس مدیریت از دانشگاه تهران و دکترای مهندسی صنایع – سیستم بهرهوری از دانشگاه علم و صنعت است. ۲ - درباره سوابق کاری آقای علی عسگری نیز موارد قابل توجهی از مدیریت کلان در عرصههای اقتصادی، صنعتی و مالی دیده میشود. ایشان مسئولیتهای جدی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامیو وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در زمینه تحقیق و راهاندازی خطوط تولید نیازهای دفاعی در حوزههای مختلف از جمله مدیریت گروه صنایع تسلیحات دریایی، صنایع خودکفایی ناحیه تهران و مدیریت مجتمع صنعتی شهید حسن باقری را تجربه کرده است. همچنین در تجربه مدیریتی ایشان، سازمانهای مهم اقتصادی از جمله بنیاد تعاون سپاه و فروشگاههای زنجیرهای رفاه دیده میشود. ۳ - یکی دیگر از ویژگیهای جناب علی عسگری، تجربه مدیریت کلان و ملی است. ایشان به واسطه در اختیار داشتن مسئولیتهای ملی و به تبع آن حضور در جایگاههای عالی تصمیمگیری از جمله هیئت دولت اندوخته مناسبی را برای مدیریت بزرگترین و حساسترین هلدینگ اقتصادی و صنعتی کشور در اختیار دارد. ۴ - انتصاب جناب علی عسگری به سمت مدیرعاملی هلدینگ پتروشیمیخلیج فارس توسط هیئت مدیره این شرکت که از قضا بزرگترین شرکت بورسی کشور با سهامداران انبوه و تراز مالی و سود و زیان شفاف است، در فرایندی قانونی و شفاف صورت گرفته و از دید هیئت مدیره، این انتخاب بر مبنای تخصص، تعهد و شایستگی انجام شده است و با توجه به حضور این شرکت در بورس و شفاف بودن تراز مالی، به راحتی میتوان در زمان معین درباره عملکردها قضاوت کرد.
بزرگترین هلدینگ بورسی ایران
انتصاب علی عسگری به عنوان مدیرعامل هلدینگ پتروشیمیخلیج فارس، پس از آن صورت گرفت که مرتضی شاه میرزایی، که تمام تجربیاتش در نفت به بسیج وزارت نفت و اداره کل بازرسی این وزارتخانه محدود میشد، با حکم جواد اوجی وزیر نفت، به عنوان معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمیانتخاب شد.حضور دو مدیر بدون هیچ گونه سابقه ای در پتروشیمی، زنگ خطر را برای صنعتی به صدا در آورده که در سالهای اخیر نقش مهمیدر تامین ارز موردنیاز کشور از طریق صادرات و دور زدن تحریمها بر عهده داشته و علاوه بر آن روند رشد شتابانی را تجربه میکند.شرکت صنایع پتروشیمیخلیج فارس که به عنوان بزرگترین هلدینگ پتروشیمیکشور، بازوی اصلی شرکت ملی صنایع پتروشیمیدر حوزه اجرایی بوده با در اختیار داشتن زیرساختهای مالی، فنی و نیروی انسانی لازم جهت توسعه همه جانبه، دستیابی به جایگاه سودآورترین هلدینگ کشور با اعتبار جهانی را به عنوان چشم انداز خود قرار داده است. این شرکت با حدود ۵.۲۸ میلیون تن ظرفیت تولید محصولات متنوع پتروشیمیایی، شامل خوراک و سوخت، آروماتیکی، پلیمری، پایه و مواد شیمیایی، بزرگترین شرکت تولیدکننده محصولات پتروشیمیدر کشور است. همچنین شرکت صنایع پتروشیمیخلیج فارس با در اختیار داشتن مالکیت تأمین کنندگان اصلی سرویسهای جانبی در مناطق ماهشهر و عسلویه توسط شرکتهای فجرانرژی و مبین انرژی در مجموع ظرفیت ۲۴۰۰ مگاوات تولید برق و ۴۸۰۰ تن بر ساعت تولید بخار در اختیار دارد.
چه کسانی فرمان انتصاب علی عسگری را
صادر کردهاند؟
هادی بیگی نژاد با اشاره به اینکه علی عسگری فاقد ویژگیهای تخصصی و حرفه ای در صنعت پتروشیمیاست، انتصاب او به عنوان مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، روند توسعه فنی و شبکه سازی را در این مجموعه تاثیرگذار اقتصادی مختل میکند.نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در خصوص حاشیههایی که این روزها در خصوص انتخاب علی عسگری به عنوان مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس ایجاد شده، گفت: در واقع شکل دهی به زنجیره به هم پیوسته صنعت پتروشیمیکه نقش بسیار قابل توجهی را در تولید ناخالص داخلی کشور دارد نیازمند تجارت ویژه ای است که باید طی سالها فعالیت در این صنعت کسب شده باشد که علی عسگری واجد این ویژگیها نیست. البته معنای این صحبتها این نیست که مدیران قبلی حاضر در این صنعت، عملکرد بسیار درخشانی داشته اند، بلکه موضوع این است که نباد شرایط را به دست خود وخیم تر کنیم.او یادآور شد: از سوی دیگر باید توجه داشت اساس انتخاب جواد اوجی در وزارت نفت این بود که ایشان از دل مجموعه وزارت نفت برخاسته است. در جریان رای اعتماد نیز این وعده از سوی ایشان داده شد که مدیرانی انتخاب شوند که سلسله مدارج تخصصی و حرفه ای را در بخشهای گوناگون وزارت نفت طی کرده باشند. این نماینده افزود: اما علی رغم این وعدههای روشن، شاهد این موضوع هستیم که افرادی در بخشهای مختلف صنعت نفت، گاز و...به کار گماشته میشود که سابقه فعالیت در این حوزه را ندارند و به دلیل رویکردهای سیاسی و جناحی انتخاب میشوند.بیگی نژاد در پاسخ به این پرسش که با توجه به وعده وزیر نفت درباره استفاده از نیروهای متخصص در حوزههای گوناگون،آیا مجلس به بحث انتصاب علی عسگری ورود میکند؟ گفت: بله اگر این انتصاب از جانب وزیر نفت صورت گرفته بود و او در این خصوص تصمیم گیر بود، مجلس به بحث ورود میکرد و در قالب احضار، پرسش و یا حتی استیضاح موضوع را پیگیری میکرد. اما در شرایط فعلی پیگیریهای تقنینی مجلس هم احتمالا بی تاثیر خواهد بود.او در تشریح این ابهام، گفت: در ظاهر این انتصاب توسط وزیر نفت انجام شده اما دستور استفاده از این شخص را نهادهایی بالاتر از وزارت نفت صادر کرده و به وزیر نفت دیکته کردهاند.
*مردم سالاری
|