تحلیل سیاسی هفته اظهارنظرهای مثبت درباره مذاکرات مربوط به احیاء برجام که در وین جریان دارد، امیدهائی را در مردم کشورمان به وجود آورده است. این مذاکرات اگر به رفع تحریمها منجر شود، قطعاً گشایشی در اقتصاد بحرانزده کشورمان پدید خواهد آمد و بسیاری از مشکلات را برطرف خواهد کرد.
اینکه کدام دولت و کدام شخص توانسته تحریمها را بشکند و مشکلات کشور و مردم را برطرف کند، مهم نیست. آنچه اهمیت دارد اصل این اقدام است که برای کشور ما در حال حاضر یک ضرورت است. این درست است که ما هرگز اصول، آرمانها، استقلال و عزت کشور و ملت را با هیچ چیز معامله نخواهیم کرد ولی روشن است که رفع تحریمها مستلزم چنین معاملهای نیست و ما قطعاً میتوانیم ضمن حفظ اصول و آرمانها و استقلال و عزت، موانعی از قبیل تحریمها را از پیش پا برداریم.
روز پرستار که در پرتو برکات میلاد مسعود حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها در کشور ما به یک روز نامدار تبدیل شده، مناسبت خوبی بود تا در سراسر کشور از پرستاران تجلیل شود. این تجلیل در سالهای اخیر به خاطر زحمات این قشر زحمتکش در پرستاری از بیماران کرونائی، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. به همین مناسبت، رهبر انقلاب در دیدار پرستاران و خانوادههای شهدای سلامت که روز یکشنبه همین هفته برگزار شد، بر ضرورت تحقق مطالبات پرستاران تاکید کردند و گفتند: «مطالبه اصلی پرستاران در یک جمله، تقویت جامعه پرستاری است».
معلمان نیز قشر زحمتکش دیگری هستند که این روزها در شهرهای مختلف ضمن برگزاری تجمعات مسالمتآمیز در پی مطالبه حقوق تضییع شده خود هستند. مهمترین مطالبه معلمان، تحقق رتبهبندی است که مدتی است دولت و مجلس از آن سخن میگویند ولی هنوز عملی نشده است. این انتظار وجود دارد که دولت و نمایندگان مجلس به این مطالبه بر حق معلمان که یکی از شریفترین اقشار جامعه هستند، جامه عمل بپوشانند و مشکل آنان را برطرف نمایند.
لایحه بودجه 1401 کل کشور که یکشنبه این هفته توسط رئیسجمهور رئیسی به مجلس برده شد، از یکطرف به خاطر انقباضی بودن مورد انتقاد کارشناسان قرار گرفته و از طرف دیگر مجلس نیز به آن ایرادهای متعددی وارد کرده است. این لایحه اگر در کلیات مورد تایید صحن علنی قرار گیرد، برای بررسی جزئیات به کمیسیون تلفیق خواهد رفت. ظرف روزهای گذشته، مقامات دولتی ازجمله رئیس سازمان برنامه و بودجه تلاش کردند به ایرادها پاسخ بدهند ولی نظر کارشناسان همچنان بر اینست که این بودجه نسبت به مردم سختگیرانه است و بخش درآمدی آن قابل تحقق نیست.
اولین موضوع خارجی را به سفر نخستوزیر رژیم صهیونیستی به امارات اختصاص میدهیم که بازتاب گستردهای داشت. بنت نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه وارد ابوظبی، پایتخت امارات شد و روز دوشنبه با محمد بن زاید آلنهیان، ولیعهد امارات دیدار کرد. استقبال امارات از نخستوزیر جنایتپیشه رژیم صهیونیستی با مخالفت و ابراز انزجار گسترده فلسطینیها مواجه شد.
جنبش جهاد اسلامی ضمن محکومیت شدید اقدام اماراتیها، استقبال از نخستوزیر رژیم صهیونیستی را کمک به تحکیم پایههای رژیم صهیونیستی، تلاش برای مشروعیت بخشیدن به موجودیت این رژیم در سطح بینالمللی و کمک به تبرئه قاتلان ملت فلسطین خواند.
جنبش حماس نیز ضمن تقبیح این اقدام امارات، استقبال از سرکرده جنایتکار رژیم صهیونیستی را «انحطاط قومی و اخلاقی» سردمداران امارات توصیف کرد. بیانیه این جنبش میافزاید: دولت امارات با عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، از پشت به ملت فلسطین خنجر زده و به مصالح و آرمان جهان اسلام خیانت کرد.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سفر به امارات تلاش کرد با فریبکاری، خود را بخشی از منطقه جا بزند و در صدد شکستن انزوای جهانی این رژیم برآید. رژیم صهیونیستی که با هماهنگی و تبانی شیطانی قدرتهای استکباری، وارد خاورمیانه شده، در مدت 70 سال گذشته بیوقفه تلاش کرده است مشروعیت خود را به تثبیت برساند و خود را به منطقه تحمیل کند که با مقاومت قهرمانانه ملت فلسطین و جهان اسلام، این توطئه تاکنون محقق نشده است.
در چنین شرایطی، تحرکات خائنانه و بیشرمانه چند رژیم وابسته، از جمله امارات، به شدت صهیونیستها را ذوقزده کرده و آنها را به محقق ساختن اهداف اشغالگرانه دلگرم کرده است.
از اینرو نخستوزیر رژیم صهیونیستی با تاکید بر توافقهای سازش با چند رژیم منطقه، موسوم به «توافق ابراهیم»، آنرا دستاوردی بزرگ خواند و سایر حکومتهای عربی را به پیوستن به این توافق فراخواند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی مزورانه تلاش کرد از مایههای تاریخی برای نزدیک نشان دادن صهیونیستها به منطقه بهرهبرداری کند. وی گفت: پیامی که میخواهم به اماراتیها ارسال کنم این است که «دوستی» بین ما امری طبیعی است زیرا ما «همسایه» و «پسرعمو» هستیم! ما از نسل ابراهیم هستیم و باید به توافق ابراهیم که گنجینه گرانبهاست، متمسک شویم!
این تحولات و خوشخدمتی رژیم امارات به صهیونیستها، در حالی اتفاق میافتد که رژیم صهیونیستی در فلسطین و کل منطقه به آتشافروزی و جنایت مشغول است. قطعا اقدام اماراتیها و سایر رژیمهایی که دست در دست خونین صهیونیستها میگذارند و بیشرمانه از آنها استقبال و پذیرایی میکنند، لکه ننگی بر پیشانی آنها در تاریخ منطقه و فلسطین ماندگار خواهد شد. ولی نکته مهم و واقعیت انکارناپذیری که وجود دارد این است که این تلاشها نیز نتیجهای برای صهیونیستها و قدرتهای حامی آنها نخواهد داشت و تاریخ گذشته و تجربه سازشهای مشابه، بهترین گواه این مدعاست. اسرائیل، رژیمی اشغالگر و جنایتکار است که هیچ حقی در فلسطین ندارد و دیر یا زود باید از این منطقه برود و فلسطین به صاحبان اصلی آن بازگردانده شود.
این هفته بحران سیاسی در عراق با بلاتکلیفی در اعلام نتایج نهایی و رسمی انتخابات مجلس که در 18 مهر برگزار شد، ادامه یافت. هرچند اعلام شده بود که روز دوشنبه حکم دادگاه فدرال درباره شکایتها به نتیجه انتخابات اعلام میشود ولی نشد و به آینده موکول گردید. این مسئله، از ادامه وجود شکافها و اختلافنظرها میان هیات حاکمه عراق و بین گروههای سیاسی حکایت دارد.
گروههای معترض به نتیجه انتخابات، که شمار قابل توجهی از گروههای سیاسی را شامل میشود همچنان بر غلط و نادرست بودن نتیجه انتخابات تاکید دارند و خواستار رسیدگی قوه قضائیه به این مسئله هستند. شرایط موجود، افق سیاسی عراق را همچنان در ابهام قرار داده است.
*جمهوری اسلامی
|