به نظر می رسد برقراری روابط میان امارات و تل آویو که فراتر از عادی سازی روابط رفته است کمکی به ابوظبی برای خرید تسلیحات بسیار پیشرفته آمریکایی نکرده است.
به گزارش جماران روزنامه رای الیوم ، در سرمقاله خود به قلم عبدالبارى عطوان سردبیر روزنامه نوشت: امروز روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال فاش کرد که امارات تهدید کرده که قراردادهای تسلیحاتی خود از جمله قرارداد خرید F-35 و پهپادهای 23 میلیارد دلاری را متوقف خواهد کرد ، پشت این تهدید، شرایط امنیتی بسیار دشوار برای محافظت از اسرار این هواپیماها و تجهیزات پیشرفته فناوری آنها در برابر هرگونه تلاش جاسوسی چینی به دلیل روابط خوب بین پکن و ابوظبی است.
هنوز مشخص نیست که آیا این قرارداد به طور کامل لغو شده است یا اینکه این تهدید صرفاً مانوری برای بهبود شرایط آن است، به خصوص که عصر دیروز یک هیئت نظامی بلندپایه اماراتی در یک سفر دو روزه وارد واشنگتن شدند تا با مقامات وزارت دفاع آمریکا "پنتاگون" مذاکره کنند.
دو هفته پیش، دولت امارات در جریان سفر امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه به ابوظبی، قرارداد خرید 80 فروند هواپیمای تهاجمی رافال فرانسوی مجهز به حسگرهای پیشرفته و قابلیت حمل 1000 تن موشک به ارزش حدود 16 میلیارد یورو را امضا کرد. این سفر در چارچوب تلاش های اعلام شده وی برای حل و فصل بحران لبنان و کشورهای حاشیه خلیج فارس به دلیل اظهارات جورج قرداحى وزیر مستعفی اطلاع رسانى لبنان درباره بیهودگی جنگ در یمن صورت گرفت اما گمانهزنیهای زیادی را در مورد این احتمال ایجاد کرد که قرارداد هواپیمای رافال فرانسوی جایگزینی برای همتای آمریکایی متزلزل خود، یعنی خرید جنگنده های F-35 باشد.
آنچه از طریق تمام موارد فوق قابل رصد است این است که اگر نگوییم اکثر، بلکه همه کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس که معاملات تسلیحاتى خود را با ایالات متحده انجام مى دهند و از این کشور سلاح مى خرند، بعید نیست که تمامی معاملات هواپیما و تسلیحات خریداری شده از سایر کشورهای اروپایی مانند فرانسه و بریتانیا همان شرایط غیرممکن را تحمل کنند.
در گذشته ای نه چندان دور، ایالات متحده به کشورهای حاشیه خلیج فارس و اردن و مصر، مهمترین مشتری هاى معاملات تسلیحاتی خود، تحمیل کرده بود که از این سلاح ها و هواپیماها در هیچ جنگی علیه رژیم اشغالگر اسرائیل استفاده نکنند، همچنین آمریکایی ها همه دستگاههای الکترونیکی پیشرفته را از این هواپیما بیرون می کشیدند یا برنامههای آنها را به گونه تنظیم می کردند که بتوانند از دور این هواپیماها را کنترل کنند. اکنون که روابط امارات متحده عربی روابط خود را با رژیم اشغالگر عادی کرده و این روابط از موضوع عادی سازی فراتر رفته و به حوزه های هماهنگی نظامی و امنیتی با رژیم اشغالگر و تبادل دیدارهای مقامات ارشد دو طرف رسیده است (نفتالی بنت سه روز پیش به ابوظبی سفر کرد و از شیخ محمد بن زاید برای سفر به سرزمین های اشغالی دعوت کرد)، شاید این شرط حذف شده باشد، یعنی از این سلاح ها علیه رژیم «اسرائیل» استفاده نکنند و شرایط سخت را جایگزین آن کند تا اسرار فنی آن یعنی هواپیماهای «رادارگریز» به دست حریف چینی نیفتد.
بر اساس برخی اخبار از منابع غربی، ایالات متحده امارات را به برچیدن و بستن یک پایگاه نظامی چینی کرد که به طور مخفیانه در حوالی شهر ابوظبی یعنی همانجا که در آن پایگاه های فرانسوی و آمریکایی مستقر شده بود، مجبور کرد و این سوال بوجود مى آید که آیا دولت ابوظبی می تواند پس از تبدیل شدن به برجسته ترین متحد واشنگتن در کل منطقه، از هرگونه شروط ایالات متحده خودداری کند؟
هنگامی که ما در حال انجام تحقیقات میدانی خود برای نوشتن کتابی در مورد گروه "القاعده" بودیم، یکی از اعضای آن به ما اطلاع داد که این سازمان مجموعه ای از موشک های ضدهوایی "استینگر" آمریکایی را در اختیار دارد که عملاً برای سرنگونی هواپیماهای شوروی استفاده می شد، این موشک ها در جریان جنگ برای بیرون راندن نیروهای روسی از افغانستان استفاده مى شد، و زمانی که القاعده در جنگ اکتبر 2001 سعی کرد از همان موشک ها علیه هواپیماهای متجاوز آمریکایی استفاده کند، این موشک ها هرگز منفجر نشدند، زیرا سازندگان آنها در واشنگتن برنامه موشک ها را تغییر دادند تا از استفاده آنها علیه هر هواپیمای آمریکایی جلوگیری کنند. این اصل ممکن است در مورد همه سلاح های آمریکا در همه کشورهای عربی اعمال شود.
دشمن اصلی اعراب و به ویژه در کشورهاى حاشیه خلیج فارس، دیگر رژیم اسرائیل به شمار نمی رود بلکه چین، ایران و شاید روسیه به شمار روند، به نظر می رسد که در تغییر اولویت های برنامه نویسی منعکس شده است، اما تمام برنامه نویسی این سلاح ها و هواپیماهای آمریکایی و فرانسوی و تجهیزات الکترونیکی آنها هر چقدر هم که پیچیده باشند، در سایه موشکهای بالستیک دقیق ایران و متحدانش در جنوب لبنان، عراق، یمن و نوار غزه، نمی توانند سرنوشت نبردها در میدانهای جنگ را تعیین کنند، گواه این امر رژیم اشغالگر اسرائیل است که بهترین و پیشرفته ترین این هواپیماها را در اختیار دارد اما از شکست ژوئن 1967 تاکنون در هیچ جنگی پیروز نشده است و این هواپیماها مانع از شکست تحقیرآمیز آن و نابودی ارتش به اصطلاح اسطوره ای این رژیم در جنگ لبنان در سال 2006 و نبرد "شمشیر قدس" اخیر نشده اند. جنگی که ارتش رژیم اسرائیل را تحقیر کرد و وحشت را در دل شهرک نشینان آن گسترش داد.