و دیگر هیچ ✍️تسنیم نوشته لاوروف وزیر خارجه روسیه در تماس تلفنی با عبداللهیان وزیر خارجه ایران گفته تمام تحریم های غیر قانونی و مغایر با برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ باید برداشته شود. گفته سازندگی و خلاقیت دیپلماتیک طرف های مذاکره همراه با صبر و حوصله برای هماهنگی بیشتر در این مرحله رمز موفقیت مذاکره است. باقری مسئول ارشد مذاکره کننده هم اظهار کرده: پیشرفتهای سازنده و خوبی داشتیم اما موارد اختلافی زیاد است در موارد اختلافی هیچ پیشنهاد و ابتکار سازنده از طرف های مقابل ارائه نمی شود.
✍️اینکه روسیه چرا بطور مستمر در گفتگوی با مقامات ایران بر حقوق ما تاکید اما در متن مذاکره هیچ ایده و ابتکاری برای عبور از موارد متعدد اختلافی ایران و ۱+۴ یا ایران و آمریکا ندارد حتماً نکته حائز اهمیتی لست که بیشتر به تهیج ایران توسط روسیه برای عدم بازگشت به برجام می ماند، لذا مقامات عالی ایران یا حداقل وزیر خارجه باید به مردم توضیح دهند منافع و خسارات احتمالی وارده به روسیه در دو موقعیت احیای برجام یا بازگشت فصل هفتمی پرونده اتمی ایران به شورای امنیت سازمان ملل چیست؟
✍️رئیسی ، عبداللهیان و حداقل باقری کنی توضیح دهند مفهوم بی تفاوتی ۱+۴ در مساعدت به عبور از گِره های کور مذاکره ایران و آمریکا در وین چیست؟ ایران برای عبور از بی تفاوتی ۱+۴ چه ایده و ابتکاری دارد؟ هیات ایران در صورت ادامه بی تفاوتی ۱+۴ یا آمریکا تا چه مدت در وین حضور خواهد داشت؟ مسئول شکست مذاکره و بازگردان آمریکا به تعهدات برجام کیست؟ ایران برای اعمال فشار به جهان با هدف لغو تحریم های آمریکا به جز افزایش غنی سازی اورانیوم از کدام ابزار و ظرفیت دیگر برخوردار است؟
✍️شاید ضروری است مقامات عالی کشورمان بطور مشخص و روشن توضیح دهند ایران در وین در حال مذاکره با کدام کشور و برای تحقق چه هدفی است؟ توضیح دهند آیا کشورهای اروپایی که به فرمایش مقام معظم رهبری از رابطه ارباب و رعیتی با آمریکا برخوردارند یا به فرمایش روحانی رئیس جمهور سابق آمریکا را کدخدای خود می دانند اصولاً قادر به ارائه پیشنهاد خاصی برای عبور از خواسته های متقابل اعلامی ایران و آمریکا هستند؟ آیا روسیه و چین برداشت متفاوتی نسبت به نگاه کشورهای اروپایی در برابر آمریکا و ایران دارند؟ کدام کشورها در جهان به جز ایران و آمریکا از بهبود روابط ایران و آمریکا سود می برند؟
✍️کدام یک از اعضای تیم چهل نفره اعزامی به وین در طول عمر کاری خود حتی مدیریت یک مذاکره بین المللی اختلافی ایران را با موفقیت تجربه کرده اند؟ اصولاً هیچ یک از اعضای تیم اعزامی بعلاوه تیم فعلی وزارت خارجه در هیچ مذاکره بین المللی حقوقی حضور داشته اند؟ آیا عبداللهیان با توجه به اشتغال در حوزه عربی وزارت خارجه حتی یک مذاکره حقیقی منجر به گسترش و تحکیم روابط یک یا چند جانبه ایران و کشورهای عربی مسلمان را در سابقه دارد؟ آیا فرو ریختن روابط ایران و کشورهای عربی مسلمان بخشی از نتایج عملکرد عبداللهیان معاون سابق عربی و آفریقایی وزارت خارجه نیست؟ آیا عبداللهیان دستیار پیشین بین الملل رئیس مجلس نبود که علی رغم تذکر چندباره و جدی ظریف وزیر امور خارجه سابق باعث تحقیر سردار قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ایران پشت درِ کاخ کرملین شد؟
✍️بازگشت دست خالی تیم مذاکره کننده قطعاً نوید بخش سقوط بیش از پیش اقتصاد بی رمق کشورمان است و معلمین معترض به عدم اجرای قانون رتبه بندی باید از این پس مانند معترضین خشکی زاینده رود به فکر اعتراض به عدم دریافت حداقل حقوق تامین نان باشند، اما سوال درست شاید این باشد که برای دست یافتن به چه چیزی خواسته یا نادانسته همه چیز کشور را بازیچه و گروگان اراده و تصمیم آمریکا یا ۱+۵ قراردادیم؟ ۲۳آذر۰۰
|