آغاز آنگلا مرکل ✍️آنگلا مرکل ۶۷ساله اولین بانویی که به صدراعطمی آلمان انتخاب و حالا پس از ۱۶سال که از او به رهبر اروپا و قدرتمندترین زن جهان نامبرده می شود، علیرغم درخواست آلمان و اروپا برای ادامه کار از قدرت کناره گیری کرد. مرکل امروز پس از تقدیر ، قدردانی و تقدیم دسته گل توسط شولتس صدراعظم جدید آلمان برای دقایق طولانی مورد تشویق نمایندگان بوندستاگ پارلمان آلمان قرار گرفت.
✍️مرکل در کنار ایندیرا گاندی نخست وزیر فقید هند و مارگارت تاجر نخست وزیر قدرتمند انگلستان، حتماً قدرتمندترین بانوان تاریخ سیاست شناخته خواهند شد. آنگلا مرکل معتقد بود ۱۶سال نشستن بر صندلی قدرت برای هر رهبری کافی است. معتقد است جامعه در هر شرایطی باید به انتخاب گزینه های جدید اقدام کند. آنگلا مرکل که از جامعه بسته و کور آلمان شرقی به آلمان متحد متاثر از آمریکا وارد شده بود، پس از کمترین زمان ممکن به راس حاکمیت صعود و اولین بانویی بود که بر جایگاه صدراعظمی آلمان تکیه کرد.
✍️شاید برای درک قدرت ، درایت و مدیریت جهانی آنگلا مرکل صدراعظم آلمان بازخوانی اولین سخنرانی مرکل در ۲۷اسفند۹۸ برای اعلام مواجه آلمان و جهان با ویروس کرونا کافی باشد. سخنرانی کوتاه و فوق العاده که بیانگر عمق درایت و قدرت مدیریت آنگلا مرکل در شناخت ، فهم ، توضیح و مدیریت یک بحران پیچیده ناشناخته جهانی به نام کووید ۱۹ بود و من هم در یادداشت ۳فروردین۹۹ تحت عنوان درس بزرگ آنگلا مرکل و درس هایی که رهبران جهان باید بیاموزند به آن پرداختم.
✍️هیات داوران موسسه سخنوری دانشگاه توبینگن پس از انتخاب اولین سخنرانی عمومی مرکل در روز ۱۸ مارس (۲۷ اسفند۹۸) خطاب به مردم آلمان در باره بحران کرونا را از سخنرانیهای کمنظیر سیاستمداران اروپایی در تاریخ معاصر اعلام کردند.
موسسه سخنوری اعلام کرد مرکل با سخنرانی کوتاه ۱۸مارس۲۰۲۰ از پس مأموریتی بسیار سخت برآمده است مأموریتی معطوف به توضیح مدل های آسیبشناسی در باره کرونا به زبان ساده و اقناع مردم به تغییر رفتاری رادیکال در راستای مهار اثرات این بیماری واگیردار که ناشناخته است. داوران توبینگنی سخنرانی مرکل را شفاف و دارای ساختاری مناسب توصیف کردهاند که با بیان جاندار و توام با احساس ، مکث و تاکیدهای صدراعظم آلمان و از طریق تکرار این یا آن فراز مهم، قدرت آن را داشت که در ذهن و جان شنونده نفوذ کند و حساسیت و توجه او را برانگیزد.
✍️مرکل علیرغم درخواست یکپارچه آلمان و اروپا بر ادامه صدر اعظمی معتقد بود باید هر ریاستی در مدتی معقول خاتمه یابد تا جامعه از فرصت بهره گیری از توانمندی سایرین برخوردار و گردش نخبگان صورت گیرد. معتقد است بدون خروج منطقی مقامات و رهبران از مناصب قدرت زمینه گردش نخبگان شکل نگرفته و فرصت بروز اندیشه ای جدید و نوین ایجاد نخواهد شد.
✍️آنگلا مرکل ۶۷ساله با این باور که صاحبان قدرت باید شخصاً فرصت انتخاب جامعه را به جامعه بازگرداند حق انتخاب جدید را به ملت آلمان باز گرداند تا آلمان با مرکل در آستانه پیری به پیری نرسد. بانوی قدرتمند و بسیار محترم آلمان ، اروپا و عرصه بین الملل با خداحافظی در میانسالی شاید به سالمندان حاکم در جهان یادآور شد که اگر مرکل قدرتمند و محبوب جهان هم باشند برای ماندگاری باید قبل از مرگ با واگذاری قدرت آخرین گام در سیاست اخلاقی یعنی عبور از سحر قدرت را برداشت.
✍️آرامگاه مشاهیر در پاریس شاید از عجایب روزگار ماست که بتواند عبرت آموز هم باشد. براساس قانون ۱۸۹۵ تنها پیکر کسانی برای دفن ابدی در پانتئون انتخاب می شوند که خدمت بزرگی برای بشریت انجام داده و حداقل طی یک دهه پس از مرگ توسط افکار عمومی به هیچ چیز متهم نشده باشند، چنانکه بر سردرِ پانتئون نوشتنه اند: ملت قدردان ، مردان بزرگش را تکریم می کند بهرحال در روزگار مبتلا به سقوط اخلاقی حاکمان رنگارنگ شاید وجود تک ستاره های درخشانی چون آنگلا مرکل که شاید روزی پیکرش در پانتئون پاریس آرام گیرد بتواند ما را هم به آینده جهان مملو از آشفتگی و در هم پیچیدگی امروز و پیش رو امیدوارتر از گذشته نگاه دارد.
✍️شاید کناره گیری مرکل ۶۷ساله که ۲۷ ملت با افتخار از او به رهبر اروپا یاد می کردند بهانه ای بود تا یادمان باشد در کشوری زندگی می کنیم که نمی دانیم باید در برابر خبر موافقت با کنار گیری آیت الله احمد جنتی در سن ۹۴سالگی از ریاست ۴۰ساله شورای سیاست گذاری تبلیغات کشورمان که تنها یکی از مناصب پُر تعداد ۴۲ ساله ایشان است در حالیکه تمام مقامات کشورمان طی ۲۴ساعت هر روز تمام سال های گذشته بر لزوم گردش نخبگان و جوانگرایی تاکید کرده و می کنند بخندیم یا گریه کنیم. ۱۸آذر۰۰
|