تاريخ انتشار: 07 شهريور 1400 ساعت 22:43:03
خطر چهار رقمی شدن مرگ‌های کرونایی !

وضع کرونا در ایران همچنان بحرانی است و ادامه این روند، خطر چهار رقمی شدن مرگ‌های کرونایی را به شدت افزایش داده است.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به روند فعلی بیماری کرونا در کشور، گفت: دولت جدید باید وضعیت را درک کند و حرف‌های کارشناسی وزارت بهداشت را گوش کند و به آن عمل کند. البته این مستلزم این است که ابتدا کارشناسی درستی در وزارت بهداشت داشته باشیم و افراد دلسوزی که موضوع برایشان مهم است، بدون خط‌گذاری میان افراد دعوت شوند و کارشناسی درست انجام شود.
دکتر علیرضا ناجی با بیان اینکه بحران کرونا نتیجه دست روی دست گذاشتن بود، افزود: اینکه دست روی دست بگذاریم و نظاره‌گر باشیم تا بیماری سیر طبیعی خودش را طی کند، تاسف‌بار است، بلکه باید اقدامات لازم را انجام دهیم. درحال حاضر احتیاج داریم، به جز اینکه شهرها را واقعا لاک‌داون (تعطیل)کرده و سکون ایجاد کنیم، به انجام تست‌های بسیار زیاد روی آورده و به صورت مناسب به بیماران رسیدگی کنیم. حال این رسیدگی می‌تواند درمان سرپایی، قرنطینه کردن و ایزولاسیون و... باشد و در کنار آن واکسیناسیون را هم افزایش دهیم. این قوانین باید به درستی انجام شود.
وی تاکید کرد: این اقدامات در شرایط بحرانی فعلی باید انجام شود. نکته مهم‌تر این است که ما باید از وقوع بحران جلوگیری کنیم که همان اقداماتی است که کشورهای موفق در کنترل کرونا مانند چین و استرالیا انجام می‌دهند. این کشورها دست روی دست نمی‌گذارند و نظاره نمی‌کنند تا یک بحران ایجاد شود، شهرها پشت سر هم قرمز شوند، تعداد بیماران افزایش یابد و بحران ایجاد شود و فشار بسیار زیاد به کادر درمان وارد شود. در شرایط بحران مطمئنا کاستی‌های زیادی ایجاد می‌شود.
دکتر ناجی با بیان اینکه هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که تسهیلات نامنتهی برای خدمت‌رسانی در سیستم درمانی به مردم داشته باشد، ادامه داد: بنابراین باید از وقوع بحران جلوگیری شود. به عنوان مثال ما می‌دانستیم که واریانت آلفا از کشور همسایه به خوزستان آمده، اما عکس‌العملی نشان ندادیم. پشت سر آن حتی مسافرت‌های عید را انجام دادیم و این بلا سر کشور آمد. بعد هم در خیز پنجم واریانت دلتا و بتا از جنوب کشور، وارد شد و نگاه کردیم، نگاه کردیم و نگاه کردیم تا تمام استان‌هایمان یکی یکی قرمز شدند، ویروس در سراسر کشور پخش شد و حالا در یک بحرانی افتادیم که می‌خواهیم چاره کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: این روش، کار کنترل علمی کرونا نیست، بلکه از جان مردم مایه گذاشتن است. روش و اقداماتی که انجام می‌دهیم، اصلا درست نیست. در این شرایط ممکن است مرگ‌هایمان چهار رقمی هم بشود. چیزی که اکنون با مرگ 709 تایی می‌بینیم، مربوط به دو هفته قبل است. با توجه به این شرایط همچنان در هفته‌های آینده باید انتظار مرگ‌های اینچنینی و حتی بالاتر را داشته باشیم.
وی درباره راهکارهای گذر از این بحران به دولت جدید و وزیر پیشنهادی بهداشت، گفت: ما باید از تجربیات بد قبلی‌مان استفاده کنیم. هر کسی که به عنوان وزیر بهداشت به وزارت بهداشت می‌آید، اولا باید متوجه باشند که باید ساختار وزارت بهداشت را بسیار بسیار غنی کرده و افراد مناسب علمی را وارد کرده و ساختار را درست کنند. اگر قرار بود ساختار وزارت بهداشت با این حالت جوابگو باشد، تاکنون جواب داده بود، اما می‌بینیم که جواب نداده است. بنابراین افراد باید تغییر کنند، ساختار تقویت شود، افراد علمی وارد شوند.
ناجی تاکید کرد: در عین حال ساختارهای دیگر دولت هم باید متوجه شود و درک کند که بیماری کرونا فقط برعهده وزارت بهداشت نیست و فقط وزارت بهداشت نیست که باید آن را کنترل کند. اتفاقا نقش اصلی را شاید بسیاری از ارگان‌های دیگر باید بازی کنند تا کنترل انجام شود.
614 هموطن دیگر بر اثر کرونا جان باختند
وزارت بهداشت هم اعلام کرد: 614 بیمار کرونایی طی روزهای جمعه تا شنبه در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 105 هزار و 901 نفر رسید.
در این مدت 26 هزار و 34 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد که 4 هزار و 2 نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران به 4 میلیون و 895 هزار و 448 نفر رسید.
درحال حاضر 306 شهر کشور در وضعیت قرمز، 110 شهر در وضعیت نارنجی و 32 شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
وزیر بهداشت اعلام کرد: اتمام واکسیناسیون گروه هدف تا 22 بهمن
در همین ارتباط، وزیر بهداشت تاکید کرد: برنامه کوتاه مدت وزارت بهداشت اتمام واکسیناسیون جامعه هدف تعیین شده تا 22 بهمن ماه امسال است.
دکتر عین اللهی افزود:در 4 سال آینده، وزارت بهداشت به عنوان تولیت نظام سلامت، در کوتاه مدت ضمن تقویت مدیریت بیماری کرونا از طریق؛ اتمام واکسیناسیون جامعه هدف تعیین شده تا 22 بهمن، روزآمد کردن پروتکل‌های پیشگیرانه و جلب همراهی جامعه برای اجرای موثر آنها، مسائل موجود در بخشهای بهداشت، درمان، آموزش و پژوهش پزشکی را به گونه‌ای شناسایی و مرتفع نماید تا اهداف مندرج در برنامه محقق گردد.
دستیار وزیر خارجه از تلاش برای ورود 3 میلیون دوز واکسن خبر داد
دستیار وزیر امور خارجه در پیام توییتری نوشت: افزون بر واردات فوق‌العاده 2/2 میلیون دوز واکسن با کمک وزارت بهداشت، در تلاشیم 3 میلیون دوز تا پایان هفته آینده از کوواکس وارد شود.
رضا زبیب در این پیام تاکید کرد: امیدواریم بسته دیگر کوواکس(یک میلیون دوز استرازنکا) هم همزمان یا کمی دیرتر وارد شود. تاخیر بدلیل جنایت تحریم بود
وی در توییت دیگری افزود: ‏ادعای مغرضانه در مورد واکسن ووهان، دروغی بزرگ و کثیف است. سینوفارم تا امروز فقط یک واکسن کووید و یک قیمت دارد. اینکه یک‌ بِرَند واکسن کجا تولید شود، موضوعیت ندارد، چنانکه استرازنکا هم از 3 کشور وارد شد. تا امروز واردات از پکن بوده اما مثل همیشه، از هر جا وزارت بهداشت تایید کند، وارد می‌شود.
وی در جواب یک کامنت به توییت خود نوشت: ‏‎‎‎جنایت تحریم قطعا موجب تاخیر در دریافت واکسن بوده است. اگر عوامل دیگری هم دخیل بوده باشند، منافاتی با این موضوع ندارد. چهار ماه تاخیر در صدور مجوز اوفک برای برداشت از منابع بانک مرکزی در کره جنوبی اگر جنایت - تحریم نیست، پس چیست؟
رئیس سازمان غذا و دارو شایعه معتبر نبودن واکسن سینوفارم را تکذیب کرد
رئیس سازمان غذا و دارو هم با رد شایعه معتبر نبودن واکسن وارداتی سینوفارم به کشور گفت: تمام واکسن‌های وارداتی به کشور حتما باید علاوه بر کشور سازنده، در چند کشور معتبر دیگر هم سابقه مصرف داشته باشند.
محمد رضا شانه ساز با رد اظهاراتی مبنی بر معتبر نبودن واکسن سینوفارم وارداتی به ایران افزود: در عین حال نشریه‌ای که این شایعه را پخش کرده، اگر ظرف 48 ساعت آینده مدارک مستدل و مستند به ما ارائه ندهد، یقینا شکایت خواهیم کرد.
وی اظهار داشت: تمام واکسن‌های وارداتی به کشور حتما باید علاوه بر کشور سازنده، در چند کشور معتبر دیگر هم سابقه مصرف داشته باشد، بر همین اساس به هموطنانم اطمینان می‌دهم که به این شایعات به هیچ وجه توجه نکنند، ما 100 درصد این اظهارات را تکذیب می‌کنیم.
شانه‌ ساز تصریح کرد: از آنجایی که حفظ آرامش روانی یکی از وظایف مهم وزارت بهداشت به ویژه در این شرایط سخت کرونایی است، اگر ظرف 48 ساعت آینده نشریه‌ای که این ادعا را انجام داده و این شایعه را پخش کرده، مدارک مستدل و مستند به ما ارائه ندهد، یقینا در مراجع ذی‌صلاح پیگیر خواهیم شد و شکایت خواهیم کرد.
ابلاغ رسمی رایگان شدن تست تشخیص کرونا
دبیرخانه شورای‌ عالی بیمه سلامت با ارسال نامه‌ای، رایگان شدن خود پرداخت (فرانشیز) تست تشخیصی کرونا را به مراکز درمانی و تشخیصی کشور اعلام کرد.
در نامه دبیرخانه شورای‌ عالی بیمه سلامت آمده است: به ‌منظور کاهش پرداخت از جیب مردم و شناسایی به ‌موقع افراد مشکوک مبتلا به کووید 19 با عنایت به فرمایشات مقام‌ معظم رهبری، خود پرداخت (فرانشیز) به‌ منظور دریافت تست گلوبال تشخیص آزمایشگاهی کرونا با کد 805119 کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت، در بخش سرپایی با رعایت شرایط ذیل تا سقف تعرفه بخش دولتی رایگان و به‌ طور کامل توسط سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت خواهد شد.
سازمان بیمه سلامت در تشریح این شرایط افزود: اول اینکه صرفاً در مراکز مجاز ارائه خدمت طبق اعلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و با رعایت استانداردها و ضوابط فنی آزمایشگاه مرجع سلامت در مرکز ارائه‌دهنده خدمت صورت گیرد. دوم اینکه رعایت اندیکاسیون و پروتکل‌های ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دستورالعمل مصوب ابلاغی دبیرخانه شورای‌ عالی بیمه سلامت کشور صورت گیرد و سوم ثبت اطلاعات در سامانه‌های پرونده الکترونیک سطح یک تبادل اطلاعات و در سامانه پرونده الکترونیک ایرانیان (سپاس) سطح دو انجام شود.

*جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 806
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=90564
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.