سید حسن خمینی در تجدید میثاق دولت سیزدهم با آرمان های امام خمینی(س) تاکید کرد: ما در عین تکثر واحد هستیم و باید هم واحد باشیم؛ پشت سر آرمان های بلندی که پشت سر داشته ایم و آینده درخشانی که پیش رو داریم.
به گزارش جماران؛ رئیس جمهوری و اعضای دولت سیزدهم صبح امروز (پنج شنبه) همزمان با هفته دولت و در نخستین روز پس از رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به وزیران دولت، با حضور در حرم مطهر امام راحل با آرمان های رهبر فقید انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.
سید حسن خمینی: همه باید به بُعد وحدت ملی توجه کنیم/ با همه تفرق ها امروز همه وظیفه دارند به دولت کمک کنند
یادگار امام با بیان اینکه ما در جامعه محتاج نوعی وحدت در عین کثرت هستیم، گفت: امروز دولت محترمی شکل گرفته و همه باید به بُعد «وحدت ملی» توجه کنیم. دست به دست هم دهیم ولی قرار نیست اختلاف نظرها کنار برود و کل اختلاف ها برداشته شود، چنانکه امام می فرمودند، «اشکال، بلکه تخطئه، یک هدیه الهی است». هیچ نمی توانیم به جامعه ای برسیم که همه مثل هم فکر کنیم.
به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی صبح امروز در مراسم تجدید میثاق رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت سیزدهم با آرمان های امام خمینی(س) در حرم امام، ضمن تبریک به وزرای دولت که توانستند اعتماد مجلس را به خودشان جلب کنند، گفت: الزاما هرکسی هر چیزی می گوید به آن عامل نیست، ولی قرآن می فرماید که «إِنَّ الذِّکْرى تَنْفَعُ الْمُؤْمِنِینَ».
یادگار امام یادآور شد: امام در مباحث عرفانی و فلسفی مشرب صدرایی دارد. مرحوم ملاصدرا بحثی به عنوان «وحدت در عین کثرت» دارند و به نوعی بسیاری تناقض ها یا تناقض نماهایی که مکاتب مختلف گرفتار آن بودند را جمع کرده است. شاید بتوان این نکته را در بُعد سیاسی خودمان هم مطرح کنیم.
وی تصریح کرد: ما در جامعه محتاج نوعی وحدت در عین کثرت هستیم. اگر از زاویه کثرات به ما نگاه شود قطره های از هم جدا هستیم اما این کثرات در نقاطی وحدت پیدا می کنند و متحد می شوند. اختلافات درونی ما قوت ما است، کما اینکه دنیا بر اساس همین اختلافات شکل گرفته است. یعنی اگر وحدت در عین کثرت نبود، جهان خلق نمی شد. اما آنچه که مهم است این است که توجه داشته باشیم این کثرات، یک مبنای جامع دارد.
سید حسن خمینی افزود: امروز دولت محترمی شکل گرفته و همه باید به بُعد «وحدت ملی» توجه کنیم. دست به دست هم دهیم ولی قرار نیست اختلاف نظرها کنار برود و کل اختلاف ها برداشته شود، چنانکه امام می فرمودند، «اشکال، بلکه تخطئه، یک هدیه الهی است». هیچ نمی توانیم به جامعه ای برسیم که همه مثل هم فکر کنیم.
وی با اشاره به اینکه آرمان بلند امام حل مشکلات جامعه بود، تأکید کرد: امروز که دینداران تصدی دنیای مردم را کرده اند اگر نتوانند دنیای مردم را بهتر کنند، «دینداری» لطمه می بیند. آرمان بلند ما از ابتدای انقلاب این بوده که به خودمان و دنیا نشان بدهیم دین در عرصه اجتماع، حیات سیاسی و حیات اقتصادی توانمند است و می تواند مشکلات را مرتفع کند.
یادگار امام اظهار داشت: با همه تفرق ها امروز همه وظیفه دارند به دولت کمک کنند؛ کسی که می تواند به دست و بازو، زبان و قلم و اگر هیچ کاری از او بر نمی آید به دعا و همدلی کمک کند. البته این از مسئولیت دولت کم نمی کند. برای اینکه به آینده درخشانی برسیم نیاز داریم به همت، توکل، عزم راسخ، نیت خالص، دوری از همه حبّ و بغض هایی که می تواند در بُعد کثرت پذیرفته شده باشد ولی در بُعد مسئولیت سمّ مهلک است.
وی تأکید کرد: ما در عین تکثر واحد هستیم و باید هم واحد باشیم. پشت آرمان های بلندی که پشت سر داشته ایم و آینده درخشانی که پیش رو داریم و به یمن برکت و لطف خدای متعال و ان شاء رهبری رهبر معظم انقلاب بتوانیم آینده خوبی را برای کشورمان بسازیم.
رییسی: محور در دولت سیزدهم، امانت داری است
رئیس جمهور با بیان اینکه میثاق با امام راحل میثاق با همه خوبی ها و پاکی هاست،گفت: در منظومه اندیشه امام، خدمت به مردم جایگاه ویژه و معنای خاصی دارد و امام حقیقتا مردم را باور داشت.
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور صبح پنج شنبه طی سخنانی در آیین تجدید میثاق دولت سیزدهم با آرمان های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، با بیان اینکه ما باید در عمل و اقدام پایبند اندیشه های امام باشیم، اظهار داشت: نگاه امام به مردم نگاهِ تشریفاتی و نگاهِ سیاسی که سیاستمداران به صورت متداول در عالم مطرح میکنند نبود و اگر میفرمود میزان رای ملت است این را باور داشت.
رئیس جمهور با بیان اینکه یک نوع از خدمت، خدمت منفعتگرایانه بر اساس نگاه مادی و تامین منافع خود و گروه خود است و نوع دیگر، خدمت از سر نوعدوستی و انسانمدارانه است، گفت: خدمت در منظومه فکری امام که در فرمایشات مقام معظم رهبری هم تداوم یافته است خدمت برای خداست. اولین گام در مسیر خدمت برای خدا شناخت خدا و خداباوری و ایمان به این است که ما در همه حال در محضر خدا هستیم و برای آنچه انجام میدهیم قبل از هر کس باید به خدا پاسخگو باشیم.
رئیسی افزود: نکته دوم درباره خدمت در نگاه امام که ایشان در نخستین دیدار اولین دولت پس از انقلاب بر آن تاکید داشتند این است که خدمت به مردم فرصت و نعمتی است که خداوند در اختیار انسانها قرار میدهد. در دولتی که خدمت به مردم را فرصت و نعمت میبیند دولت امانتی برای ادای خدمت به مردم است.
رئیسی اظهار داشت:نکته کلیدی دیگر در نگاه امام، اعتماد به داشتههای مادی و معنوی و نیروی متراکم ملت است. در نگاه امام راحل توکل به خدا و اعتماد به نفس دو اصل اساسی برای موفقیت است که امروز در آموزههای مقام معظم رهبری نیز آشکارا به چشم میخورد.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود میثاق با امام راحل برای دولتمردان را به مثابه تاکید بر پایبندی به اندیشهها، رهنمودها و راهبردهای مدنظر امام(ره) برای خدمت به مردم و حل مشکلات کشور در عمل عنوان و تصریح کرد: خیر دنیا و آخرت ما در این است که از خط نورانی اندیشه امام راحل و بهترین تبیین کننده این اندیشهها در زمان حاضر که مقام معظم رهبری هستند، پیروی کنیم.
رئیسی ادامه داد: خط نورانی اندیشه و تفکر امام همواره مورد توجه دولت سیزدهم خواهد بود و در محضر امام راحل میگوییم حال که به لطف خدا و با اراده مردم مسئولیت خدمت به ملت ایران در این دوره بر عهده ما قرار گرفته است، خط امام راحل را در اندیشه و عمل ادامه خواهیم داد و همواره تلاش خواهیم کرد شکرگزار و امانتدار این فرصت گرانبها برای خدمت باشیم.
رئیسی با بیان اینکه امروز مردم گرفتار مشکلات زیادی هستند، خاطرنشان کرد: حل این مشکلات در پرتو یاری جستن از ارواح بلند امام راحل و شهدای بزرگوار انقلاب اسلامی و به کارگیری صحیح امکانات و داشتههای کشور و باور به امدادهای غیبی است که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری نیز همواره تاکید کردند اگر در مسیر انجام کاری درست عمل کنیم، امداد و یاری خداوند پشتیبان و حامی ما خواهد بود.
رئیس جمهور تاکید کرد: اگرچه مشکلات زیاد است اما امام راحل و مقام معظم رهبری به ما آموختهاند که با تکیه به قدرت لایزال الهی و پشتیبانی مردم میتوان بر همه مشکلات و دشمنیها پیروز شد و امام راحل با تکیه بر همین نوع نگاه بود که از هیچ مشکلی در مسیر انقلاب هراسی به دل راه نمیداد و با توکل بر خدا بر همه مشکلات فائق میگشت.
رئیسی اضافه کرد: با امام بزرگوار خود میثاق میبندیم که به خط نورانی تفکر و اندیشه او وفادار بمانیم و باور داریم که خیر دولت و ملت ما در پایبندی به این خط نورانی است که امروز همچنان در جامعه ما و دنیا میدرخشد.
رئیسی اظهار داشت: امروز هر جامعه دیگری که با آموختههای امام راحل آشنا شده دلداده امام و اندیشه او شده و باور دارند که آنچه میتواند سعادت آنها تضمین کند همین اندیشه و تفکر است.
رئیس جمهور تصریح کرد: دولت سیزدهم نیاز دارد که همه مردم از هر سلیقه و گروهی همراه دولت باشند و دولت خود را متعلق و خدمتگزار به همه آحاد مردم میداند و باور دارد که تعلق دولت به مردم حق آنان بوده و تکلیف دولت این است که خدمتگزار همه ملت باشد.