روزهای سیاه کرونایی در ایران! بحران کرونا در ایران به اوج خود رسیده است، هر روز رکورد آمارهای مرگ و میر شکسته میشود.
کرونا در موج پنجم به نسبت خیزهای گذشته سرکشتر شده و تعداد بیشتری را مبتلا کرده،بیمارستانها پر از بیماران کرونایی و آمار مبتلایان افزایشی است.بسیاری دلایل آن را بیتوجهی عدهای به رعایت پروتکلهای بهداشتی و برخی دیگر انجام سفرها و دورهمیها غیرضرور با وجود اعمال محدودیتها میدانند.
کارشناسان با اشاره به شدت بیماری کرونا در موج پنجم کشور و بدحالی بیشتر مبتلایان، میگویند که تاب و توان از کادر درمان بریده شده چرا که نیروهای درمانی ماه هاست به صورت شبانه روزی به بیماران خدمت رسانی میکنند و حال افزایش تعداد بیماران کار را برای آنان دشوارتر ساخته است.
در محدودیتها و تعطیلات اعمال شده توسط ستاد ملی مقابله با کرونا و دولت برخی با هر شیوهای محدودیتها و ممنوعیتها را شکستند و بدون توجه به همه گیری افسار گسیخته کرونا به گشت و گذار پرداختند، آنها کسانی بودند که به داغ جدایی خانوادهها از عزیرانشان توجه نکردند و با بیاعتنایی به توصیههای بهداشتی به دامنه شیوع کرونا دامن زدند.
در یک نگاه این بیتوجهیها را میتوان در آمار فقط تهران مشاهده کرد که به گفته معاون درمان ستاد مقابله با ویروس کرونا، در کلانشهر تهران میزان مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا طی مرداد 2.5 برابر نسبت به تیر افزایش یافت.
فوت 709 هموطن دیگر!
وزارت بهداشت آعلام کرد طی روزهای دوشنبه تا سه شنبه، 709 نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند و مجموع جان باختگان این بیماری به 103 هزار و 357 نفر رسید و این ویروس بار دیگر یک رکورد جدید تلفات روزانه را به نام خود ثبت کرد.ویروس کرونا طی مرداد ماه تلفات روزانه را چندین بار جابجا کرد و 31 مرداد به رکورد بیسابقه مرگ 684 طی 24 ساعت رسید، اما با گذشت دو روز از شهریور، کرونا نشان داد که قصدی برای عقب نشینی ندارد و درصدد کسب رکوردهای تازه است.
طی روزهای دوشنبه تا سه شنبه همچنین،40 هزار و 623 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد که 5 هزار و 487 نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران به 4 میلیون و 756 هزار و 394 نفر رسید.
تاخت و تاز کرونای دلتا در تهران ادامه دارد
رئیس بیمارستان حضرت رسول اکرم گفت: با حجم بسیار زیاد مراجعات سرپایی و بستری مواجه هستیم و نشانهای از کاهش مراجعات نداریم.
دکتر ریاحی افزود: به ناچار ما با دو تمهید یکی بستری موقت و دیگری ترخیص زودتر بیمارانی که حالشان بهتر است خدمت رسانی به بیماران را مدیریت میکنیم.
وی با توجه به برخی رفتارهای اجتماعی اخیر، افزایش بیماران پیشبینی میشود گفت: با توجه به این حجم مراجعات، آمارهای فوتیها همچنان بالا خواهد بود.
رئیس بیمارستان حضرت رسول اکرم افزود: مهمترین تفاوت سویه دلتا، شدت بیماری بیشتر آن و قدرت بسیار زیاد انتقال آن است، دیگر این که میزان ماندگاری ویروس نیز در بدن بیمار بیشتر است.
ریاحی با تاکید بر واکسیناسیون سریعتر و گسترده افراد، گفت: افرادی که فوت میکنند سن پایینتری دارند و راهی جز رعایت شیوه نامهها و واکسیناسیون سریعتر و گسترده نداریم.
محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نیز رعایت محدودیتها در تعطیلات 6 روزه را بهتر از قبل ارزیابی کرد و افزود: 80 درصد کاهش تردد بین استانی داشتیم و حدود 60 درصد رعایت عدم تجمع و دسته روی را داشتیم، اما متاسفانه در مجموع در برخی شهرها و مناطق، تجمع را داشتیم.
فرهادی گفت: در ادامه محدودیتها، بر تعطیلی هفت گروه شغلی پر خطر تاکید شده که عبارتند از رستورانها، کافی شاپها، پاساژها، سینما، تئاتر، استخرهای سرپوشیده و باشگاههای ورزشی هستند.
دکتر خسرو صادقنیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی نیز با اشاره به ثبات حجم بالای بیماران و مراجعه کنندگان گفت: میزان ماندگاری بیماران در بخشهای ویژه وای سی افزایش یافته که این موضوع ما را با کمبود تخت و میزان بیشتر فوتیها روبرو خواهد کرد.
این پزشک متخصص از مسئولان تقاضا کرد: همه تلاششان را برای کاهش شیوع بیماری به ویژه در تهران بکنند برای این که پذیرش بیماران بیشتر دیگر میسر نیست.
چنگیز رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز رعایت شیوه نامههای بهداشتی را در اصفهان حدود 50 درصد ذکر کرد و افزود: مشکل زدن ماسک نیست، ماسک را اغلب استفاده میکنند، مشکل عمده بحث فاصلهگذاری اجتماعی و فیزیکی و قرار گرفتن در محیطهای سربسته با تهویه ناکافی است.
سیدعباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم از کاهش میزان ورودی بیماران به بیمارستانهای مازندران خبر داد و از مسئولان خواست وقتی تصمیم به تعطیلات میگیرند در خصوص خروج خودروها از شهرها سختگیرانهتر عمل کنند.
6 میلیون و 476 هزار نفر دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند
بررسی آمار روزانه واکسیناسیون در کشور نشان میدهد که تاکنون 6 میلیون و 476 هزار نفر در کشور موفق به دریافت دو دوز واکسن کرونا شدهاند. همچنین تا کنون 17 میلیون و 233 هزار و 661 نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
براساس همین گزارش، 6 میلیون و 476 هزار و 773 نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 23 میلیون و 710 هزار و 434 دوز رسید.
|