تاريخ انتشار: 01 شهريور 1400 ساعت 20:40:11
بازی آمریکا با طالبان و افغانستان

- «ملامحمد فاضل»، وزیر دفاع امارت اسلامی افغانستان
- «ملاخیرالله‌خواه»، وزیر کشور امارت اسلامی افغانستان
- «ملاعبدالحق وثیق»، معاون وزیر اطلاعات
- «ملانورالله نوری»، وزیر ارتباطات
- و «ملامحمد نبی»، رئیس جنبش حقانی (که گروه تروریستی طالبان را پرورش داده)
همگی در زندان گوانتانامو زندانی بودند و آمریکا در سال 1394 آنها را آزاد کرد تا در توطئه جدید طالبان نقش بازی کنند.
تبانی آمریکا با طالبان
یک استاد دانشگاه افغانستان معتقد است آمریکا قبل از خروج نظامیان خود برای جلوگیری از بازگشت ثبات به افغانستان با گروه طالبان هم پیمان شده است. اسماعیل دانش می‌گوید: آموزش و پشتیبانی از گروه‌های تروریستی، تشکیل و حمایت از گروه‌های تروریستی مانند القاعده و داعش،تلاش برای براندازی نظام قانونی در افغانستان تنها بخشی از جنایت‌های آمریکا دراین کشور است.وی تاکید کرد: توافق آمریکا با طالبان برای خروج از افغانستان بدون آنکه ارتش افغانستان را برای مقابله با تهدیدات گروههای تروریستی در آینده آماده کند،نشاندهنده تبانی آمریکا با طالبان است.
به باور وی، اساس ایجاد طالبان در افغانستان توسط آمریکا و برای مقابله با روسها بوده است.استاد دانشگاه رابعه بلخی افغانستان ادامه داد: این مفهوم هرگز در هیچ زمانی نمی‌تواند سلب و یا محدود گردد و این بدان معناست که طالبان ازسوی آمریکا مدیریت و کنترل می‌شود.
به گفته وی، آمریکا که خود را مدعی اصلی حقوق بشر می‌داند، به واسطه حمایت از گروههای افراطی و تروریست،بزرگترین ناقض حقوق بشر در جهان است و مردم مظلوم در کشورهای دنیا ظلم‌های بیشماری بخاطر تامین منافع این کشور را متحمل می‌شوند.
استاد دانشگاه افغانستان گفت: آمریکا از حقوق بشر به عنوان وسیله‌ای برای دستیابی به اهداف و منافع مادی و سیاسی خود استفاده می‌کند تا به وسیله آن منافع نامشروع خود را در جهان تامین نماید.
معادن بزرگ لیتیوم در افغانستان علت حضور طالبان
یک کارشناس بین‌المللی در تحلیلی اقتصادی از تحولات افغانستان و وجود معادن غنی و کمیاب در افغانستان معتقد است:
«دره سیلیکون آمریکا»! این دره سیلیکون که در آمریکا واقع شده چند نقش مهم دارد! اول اینکه، موتور اقتصادی آمریکاست... دوم اینکه قطب تکنولوژیهای جدید جهان است. سوم اینکه محل طراحی و تولید تکنولوژیهای آینده جهان می‌باشد و در یک کلام آینده بشر امروزی در این مکان رقم زده می‌شود! اما این «سیلیکون ولی» برای ادامه و گسترش فعالیت‌هاش و حفظ روند شتابان توسعه خود نیاز به یک ماده زیر زمینی داره بنام لیتیوم!
چرا!؟ چون اتکای تکنولوژی‌های قرن بیست و یکم بر باطری خواهد بود و ماده اولیه باطری‌های قابل شارژ همین لیتیوم است!
شاید فکر کنید منظور همین باطری‌های گوشی‌های موبایل و لپ‌تاپ است، اما باید بدانید که تا پایان قرن بیست ویکم تقریباً تمام وسایلی که امروز می‌بینید با باطری کار خواهند کرد، از گوشی‌های تلفن همراه گرفته تا هواپیماهای مسافربری و خودروها! و تمام جنبه‌های مختلف زندگی بشر وابسته به باطری خواهند بود! و لیتیوم ماده اولیه ساخت همه این باطری‌هاست! حالا این لیتیوم کجا پیدا می‌شود!؟
تا چندی پیش تنها نقطه‌ای در جهان که دارای معادن لیتیوم بود، نقطه‌ای در کشور بولیوی در آمریکای جنوبی بود! حالا فکرش رو بکنید کل تکنولوژی‌های آینده بشر به منابعی احتیاج دارد که هم کمیاب و محدود به یکه نقطه است. اما در سال 2009 (88ش) به یکباره اعلام شد که ارتش آمریکا یک معدن بسیار عظیم لیتیوم در افغانستان کشف کرده است!
اما خبر به سرعت مسکوت ماند! و دیگرهیچ خبری از لیتیوم در رسانه‌‌ها عنوان نشد، تا سال 2016 (95ش) که ترامپ شد رئیس‌جمهور آمریکا! در این سال در سایت Venturebeat مقاله‌‌ای چاپ شد با عنوان: The future of silicon valley may lie in the mountains of Afghanistan
و در این مقاله معلوم شد که تا سال 2016 به میزان 3/5 تریلیون دلار، لیتیوم در کوه‌های افغانستان کشف شده است‌! افغانستان شده بود عربستان قرن بیست و یکم!
به دنبال این مقاله، ترامپ غول معادن آمریکا را ملزم کرد که وارد صنعت معادن افغانستان شود! و قرار شد «جی‌پی مورگان» که مالک یک ابرهولدینگ به نام «جی‌پی مورگان چیس» هست، استخراج معدن لیتیوم افغانستان را برعهده گیرد!
این هولدینگ در سال 2000 (79ش) تاسیس شده بود و از ادغام تعداد بسیار زیادی بانک و هولدینگ و شرکتهای متعدد خدمات بانکی و پولی و... ایجاد شده بود!
مجموعه درآمد این هولدینگ سالیانه 109 میلیارد دلار است که 17 میلیارد دلارش سود خالص می‌باشد و دارائی‌های این هولدینگ در سال 2013 (92ش) چیزی بالغ بر 2/4 تریلیارد دلار است. این شرکت قرار شد وارد بازار معدن لیتیوم افغانستان بشود. اما شرکت جی پی مورگان کار را به آقای «جان هانام» سپرد که یک سرمایه‌دار بزرگ انگلیسی است و عنوان پادشاه معادن را لقب دارد.
درخصوص پیشینه آقای هانام لازم به ذکر است که وی ده‌ها شرکت معدنی دارد و با گمانه‌زنی‌هایی که از سال 2010 تا 2012 در خصوص معادن افغانستان بعمل آورده بود، نهایتاً در سال 2012 (91ش) با دولت قانونی افغانستان در محل سفارت افغانستان با حضور اشرف غنی و کرزای، موفق به امضای قراردادی شدند که معروف شد به قرارداد «معدن طلای بدخشان و بلخاب سرپل»! این قرارداد ماهیانه یک میلیارد دلار برای افغانستان درآمد داشت! اما یکسال بعد دولت افغانستان به یکباره زد زیر قرارداد و آن را کنسل کرد!
معدن طلای بلخاب دارای رگه‌های فراوانی است که یکی از این رگه‌ها دارای قطر 2 متر و طول 350 متر است! دولت افغانستان دلیل لغو قرارداد را اینگونه ذکر کرد که دو شرکت مجری استخراج در این قرارداد پیش‌پرداخت مناقصات رو پرداخت نکرده‌اند! و بدین صورت سرمایه‌گذاری عظیم جناب هانام و جی‌پی مورگان به هدر رفته بود!
از آن زمان تا سال 2018 (97ش) دولت افغانستان چندین و چند بار دیگه با همین دو شرکت و برای همین دو معدن قرارداد بست و فسخ کرد! به عبارتی هر بار وزیر جدید معادن و نفت افغانستان، قراردادهای قبلی رو لغو می‌کرد و قرارداد جدیدی منعقد می‌نمود تا خودش نیز از این سفره منتفع شود و امتیازاتی را از این دو شرکت برای خود تصاحب کند!
در نهایت آمریکائیها متوجه شدند که علت همه این مشکلات فساد سیستماتیک اداری حاکم بر دولت افغانستان است! لذا هانام و جی‌پی مورگان از این سرمایه‌گذاری دست کشیدند و به دولت آمریکا اعلام کردند با وجود چنین دولتی هیچگونه سرمایه‌گذاری در افغانستان فایده‌ای ندارد و از افغانستان خارج شدند!
حدود دو ماه بعد هم ترامپ طرح خروج از افغانستان را اعلام کرد و زلمی خلیل‌زاده را روانه دوحه قطر کرد تا با طالبان مذاکرات صلح رو شروع کند.

*جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 806
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=90499
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.