اعمال محدودیتهای جدی و جدید کرونایی از امروز ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیماتی درباره محدودیتهای جدی و جدید در ترددها، کسب و کار، مسائل فرهنگی، آموزش و ادارات دولتی اتخاذ کرده که امروز برای اجرا ابلاغ میشود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در این ارتباط گفت: جلسهای در حضور رئیسجمهور برگزار و تصمیمات مهمی گرفته شد که یکی از آنها این بود که عزم جدی و همکاری با کمک مردم صورت بگیرد تا ترددها در سراسر کشور کاهش پیدا کند و در این زمینه باید مردم توجیه شوند و با توجه به وضعیت بیماری ناگزیر به تشدید محدودیتها هستیم.
دکتر علیرضا رئیسی افزود: در ماه محرم هستیم و تاکید شد دستورالعملها به شدت رعایت شود و برگزاری مراسم عزاداری در فضای بسته ممنوع است.
وی عنوان کرد: در این چند روز برخی مداحان بزرگ اعلام آمادگی کردند تا با رعایت دستورالعملها مراسم عزاداری برگزار کنند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اضافه کرد: در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید شد که باید صف دارو در داروخانهها جمع شود و دستوراتی داده شد که فردا جزییات آن مشخص میشود.
رئیسی گفتد: امروز جزئیات محدودیتهای جدی و جدید تصمیمگیری و ابلاغ خواهد شد، چون هیچ راهی جز اعمال محدودیت با توجه به آمار بالای بستری در بیمارستانها نداریم.
* مردم به شهر بحران زده مشهد سفر نکنند!
آمار فوتیهای کرونا در شهر مشهد سه رقمی شده و بیش از سه هزار بیمار مبتلا در بیمارستانهای استان خراسان رضوی بستریاند بر همین اساس ستاد کرونای استان خراسان رضوی از هموطنان خواسته به هیچ وجه تا اطلاع ثانوی به مشهد سفر نکنند. هماکنون تختهای بیمارستانی پر شده و بیماران در ساعتهای اولیه روی تشکهایی در کف بیمارستان پذیرش میشوند و کمبود نیروی انسانی، تجهیزات و حتی آمبولانس غوغا میکند. هیچکس انگار باور ندارد مشهد در وضعیت سیاه است.
در همین ارتباط، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، چند روز پیش از پربودن 70 درصد ظرفیت هتلهای مشهد در روزهای قرمز کرونایی این استان خبر داده و رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم بیش از 30 درصد بیماران بستری در بیمارستانهای مشهد را غیر بومی و مسافرانی از شهرستانها و استانهای دیگر بهویژه سیستان و بلوچستان معرفی کرده بود.
حالا پزشکان حاضر در بیمارستانهای مشهد تاکید میکنند اوضاع به قدری وخیم است که اصلا درباره بومی یا غیر بومی بودن مسافران سوالی نمیشود. هر چند در تصمیمی دیرهنگام معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی از ممنوعیت پذیرش زائران و مسافران در زائرسراها و مهمانپذیرهای دولتی این استان خبر داده است.
* آیینهای عزاداری در حرم مطهر رضوی بدون حضور مخاطب برگزار میشود
آستان قدس رضوی هم اعلام کرده: برای حفظ سلامتی زائران، آیینهای عزاداری حرم مطهر رضوی که همه ساله با حضور زائران و مجاوران انجام میشد در شرایط کنونی صرفاً بهصورت نمادین، بدون حضور مخاطبان و در فضای باز برگزار خواهد شد.
در اطلاعیه آستان قدس رضوی آمده است: تا رفع شرایط حاد موج پنجم کرونا و با هدف قطع زنجیره انتقال بیماری، اجرای دستورالعملهای بهداشتی در حرم مطهر رضوی و نظارت بر آن، بهخصوص در رواقها و شبستانها تشدید میشود.
"همچنین آستان قدس رضوی به عنوان مجموعهای که از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز، همواره در انجام رسالتهای اجتماعی پیشگام بوده و طرحهایی همچون رزمایش مواسات، تولید و توزیع اقلام بهداشتی و درمانی مورد نیاز کشور و همچنین حمایت از اقشار آسیبپذیر را به اجرا گذاشته است در شرایط کنونی نیز تلاش برای کاهش آلام مردم عزیز در برابر این بلیه را اولویت خدمترسانی خود میداند و در همین راستا تمهیدات ویژهای را برای تامین داروهای مورد نیاز بیماران، حمایت از کادر درمان و پشتیبانی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد اتخاذ کرده که محورهای آن در دستور هشت مادهای تولیت آستان قدس رضوی تشریح شده است."
آستان قدس در اطلاعیه خود آورده است: برای بهرهمندی عموم محبان اهلبیت(ع) در ایران اسلامی و اقصی نقاط جهان، تمامی مراسم و محافل عزاداری و آیینهای حرم مطهر رضوی در دهه نخست ماه محرم از طریق شبکههای مختلف رسانه ملی، شبکههای بینالمللی و همچنین بسترهای رسمی آستان قدس رضوی در فضای مجازی پخش میشود و علاقهمندان میتوانند از این طریق، مخاطب برنامههای معنوی آستان قدس رضوی باشند. لذا به همه عزاداران و ارادتمندان امام رضا(ع) توصیه میکنیم با توجه به محدودیتهای به وجود آمده و شرایط حاد پیک پنجم کرونا، از سفر پرهیز کرده و از طریق رسانههای مختلف جمعی با این برنامهها همراه شوند.
"همچنین برای افزایش حمایتها و پشتیبانیها از نظام بهداشت و درمان، از ابتدای محرم امسال، ارائه خدمت در مهمانسرای حضرت رضا(ع) به طور موقت متوقف شده و تمامی امکانات و اعتبارات این حوزه، برای تجهیز بیمارستانها و تامین نیازهای کادر درمان، در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار داده شده است.
در اطلاعیه اداره کل روابط عمومی آستان قدس رضوی آمده است: به استناد گزارشها و ارزیابیهای متعدد وزارت بهداشت، زائران و خادمان ارجمند بارگاه ملکوتی رضوی که همواره شیوهنامههای بهداشتی را در بالاترین سطح ممکن رعایت کردهاند در شرایط کنونی نیز تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا هستند و انتظار میرود این ستاد با قید فوریت، تدابیر و تصمیمات مقتضی را اتخاذ و اجرایی کند و ما نیز معتقدیم همه مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا برای همگان لازم الاجراست.
* افزایش 2برابری مراجعه کودکان کرونایی به بیمارستانها
همزمان،رئیس بیمارستان کودکان علیاصغر با ارائه توضبحاتی پیرامون نشانههای کرونا در اطفال، گفت: در مقایسه با موجهای قبلی میزان ورودی اطفال مبتلا به کرونا به بیمارستان حداقل 2 برابر شده است. فکر میکنم تمایل این سوش از ویروس کرونا (دلتا) بیش از سوشهای دیگر به سنین پایینتر است.
دکتر فرهاد چوبدار افزود: بخش عفونی و بخشی از سایر بخشها را به بستری بیماران مبتلا به کرونا اختصاص دادیم. تلاش کردیم تا برخی بیماران را به شکل سرپایی درمان کنیم تا کمتر نیازمند تخت باشند. در این شرایط حتی نوزادان هم گرفتار کرونا میشوند و همیشه چند نوزاد به دلیل کرونا بستری هستند. از طرفی 20 درصد بخش ICU به وسیله اطفال مبتلا به کرونا پر میشود. وی با اشاره به افزایش مراجعات روزانه به بیمارستان، اظهارداشت: این مراجعات تا جایی افزایش یافت که مجبور شدیم کلینیک تنفسی مستقلی باز کنیم که هر روز یک فوق تخصص، تعداد زیادی بیماران کرونایی میبیند و خیلی از آنها را سرپایی درمان میکند.
چوبدار درباره میزان مراجعات روزانه به بیمارستان علیاصغر، تصریح کرد: روزانه بین 50 تا 100 مراجعه داریم که با شک به کرونا مراجعه میکنند که مورد آزمایش قرار میگیرند و برخی حتی با آزمایش منفی، اما سیتی اسکن مثبت پیدا میکنند و سایر معاینات بالینی شک به کرونا را تقویت میکند.
* 48 درصد تهرانیها پروتکلها را رعایت نمیکنند
فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران، میزان رعایت پروتکلها را در این کلانشهر 52 درصد اعلام کرد و گفت: تهران در این هفته هم کماکان در وضعیت قرمز خواهد بود.
دکتر علیرضا زالی با اشاره به تجارب موفق و دستاوردهای ارزنده طرح شهید سلیمانی در تهران از اجرای مجدد این طرح خبر داد تا با اجرا و احیای مجدد آن شاهد بیماریابی، کاهش ورودی به بیمارستانها، تسریع فرایند واکسیناسیون، پوششهای غربالگری باشیم.
وی با اشاره به تسریع واردات واکسن در هفتههای آتی خاطرنشان کرد تعدادی از واکسنهای تولید داخل نیز به فاز تحقق مقیاس صنعتی رسیدند و میتوانند سبد متنوعتری از واکسن را در اختیار ما قرار دهد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به پیچیدگیهای سوش دلتا و درمان سخت آن به شهروندان تهرانی تاکید کرد: کماکان رعایت پروتکلهای بهداشتی را به طور جدی رعایت کرده و حتی افرادی که هر دو دوز واکسن را دریافت کردهاند باز هم احتیاطات لازم را به کار برده و رعایت کنند.
به گفته زالی، اگر با کمک و همراهی مردم بتوانیم میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی را افزایش دهیم حتماً وضعیت بیماری در تهران بهبود خواهد یافت و تعداد بیماران کاهش مییابد.
وی با اشاره به تسریع فرایند تولید واکسنهای داخلی و تغییر نیازهای اصلی برخی از کشورها، افزایش ظرفیت شرکتهای صنعتی بزرگ تولید واکسن ابراز امیدواری کرد شرایط مناسبتری فراهم شود.
* 527 نفر دیگر از هموطنان بر اثر کرونا جان باختند
وزارت بهداشت اعلام کرد: 527 بیمار مبتلا به کرونا طی روزهای پنجشنبه تا جمعه در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع فوت شدگان به 96 هزار و 742 نفر رسید. در این مدت 39 هزار و 119 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد که 4 هزار و 707 نفر از آنها بستری شدند.
* واکسنهای تزریق شده در کشور به 18 میلیون و 56 هزار و 417 دوز رسید
بنا بر اعلام وزارت بهداشت،تاکنون 14 میلیون و 445 هزار و 642 نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا و سه میلیون و 610 هزار و 775 نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند. به این ترتیب مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 18 میلیون و 56 هزار و 417 دوز رسید.
* سن ثبتنام واکسیناسیون گروههای هدف 3 سال کاهش یابد
وزیر بهداشت در نامهای به روسا و سرپرستان دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور اعلام کرد که سن ثبتنام واکسیناسیون گروههای هدف 3 سال کاهش یابد. به این ترتیب متولدین 1352 به قبل میتوانند برای واکسیناسیون ثبتنام کنند.
سعید نمکی تاکید کرد: با توجه به سرعت تامین واکسن، تمام استانها میتوانند علاوه بر استمرار واکسیناسیون گروههای هدف قبلی، با کاهش سه سال سن واکسیناسیون و همچنین مشاغل پرخطر تعیین شده نسبت به ثبتنام و شروع واکسیناسیون آنها اقدام کنند.
وزیر بهداشت یادآور شده اضافه شدن گروههای جدید باید با افزایش مراکز تجمیعی و استفاده از ظرفیت گروههای واکسیناتور و همراهی بسیج، هلال احمر، دانشجویان رشتههای علوم پزشکی، نیروهای مسلح، شهرداریها، سازمانهای مردم نهاد و ظرفیتهای موجود در سازمانهای صنفی، شغلی و اجتماعی توام باشد تا موجب تراکم جمعیت در مراکز نشود.
* سازمان غذا و دارو: واردات 40 میلیون دوز واکسن تا ابتدای پاییز قطعی شد
سخنگوی سازمان غذا و دارو هم با بیان اینکه واردات 40 میلیون دوز واکسن تا پایان تابستان و ابتدای پاییز به کشور قطعی شده است، گفت: هر واردات فایزر و مدرنای غیرآمریکایی منعی ندارد.
کیانوش جهانپور افزود: تاکنون بیش از 21 میلیون دوز واکسن به کشور وارد شده و برنامهریزی شده تا 40 میلیون دوز واکسن دیگر به کشور داشته باشیم و واکسنهای داخلی نیز درحال تولید انبوه است.
وی اظهار داشت: دست کم 120 میلیون دز واکسن وارداتی و تولید داخل برای واکسیناسیون مردم تمهید شده و منعی هم برای هیچ برند مورد تایید مانند آسترازنکا، فایزر، مدرنا و غیره نبوده و هر برندی که تاییدیه سازمان جهانی بهداشت یا سازمان غذا و دارو به جز واکسنهای تولید شده در آمریکا و بریتانیا، داشته باشد، در کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
*جمهوری اسلامی
|