جنگ و دیپلماسی ✍️اخیراً یادداشت بسیار مهمی به نام شمس اردکانی نماینده وقت ایران در سازمان ملل منتشر شد که مدعی است زمینه جلوگیری از ادامه جنگ تحمیلی در سال ۶۰ با محکوم شدن تجاوز عراق به ایران به لحاظ شکلی فراهم شد جنگی که پس از ۷ سال و با بیش از یک میلیون شهید و مجروح و ده ها هزار میلیارد دلار خسارت وارده به کشورمان با همان سبک و سیاق خاتمه یافت. نماینده وقت ایران در سازمان ملل مدعی است مقرر بود بنابر درخواست ایران جلسه فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل تشکیل و در مورد آغاز تجاوز عراق به خاک ایران تصمیم گیری و بیانیه صادر کند.
✍️اردکانی مدعی است نمایندگی برای سخنرانی مرحوم شهید رجایی متن حقوقی و مستندی را مبنی بر اثبات آغازگری جنگ توسط عراق که در مغایرت آشکار با منشور سازمان ملل و حقوق بین الملل بود را آماده و جهت قرائت خدمت شهید رجایی تقدیم کردیم که ابتدا پذیرفته و سپس در اثر مشاوره نامناسب با متن سخنرانی مربوط به جنایات حکومت شاه و آمریکا علیه مردم ایران و انقلاب اسلامی جایگزین شد که برای جلسه فوق العاده مذکور و اعضای شورای امنیت موضوعیتی نداشت لذا جلسه شورای امنیت بدون اخذ نتیجه و صدور بیانیه به کار خود پایان داده و فرصتی طلایی در محکومیت عراق از دست ایران خارج شد.
✍️حجت الاسلام سید محمود دعایی اولین سفیر ایران در بغداد هم قبلا به موردی مشابه در دیدار با امام خمینی (ره) اشاره کردند دعایی توضیح می دهد که با افزایش تنش سیاسی و موضع گیریهای تند بین دو کشور به ایران مراجعت و در دیدار با امام ضمن توضیح شرایط به راهکارهای فوری سیاسی برای ممانعت از بروز درگیری اشاره کردم که با رضایت امام همراه نبود حجت الاسلام دعایی سفیر وقت ایران در بغداد تاکید می کند با مشاهده شرایط مذکور و اطمینان از آغاز جنگ دلیلی برای بازگشت به محل ماموریتم بغداد نداشته و اعلام کردم در تهران خواهم ماند.
✍️اینکه ادعاهای مذکور برخلاف فضای تبلیغی پُر فشار مسلط منتشر و در اختیار افکار عمومی قرار گرفته است و به ادعای بسیار بزرگی در خصوص امکان خاتمه جنگ به نفع ایران اشاره داشته و ممانعت از تحمل خسارات بسیار سنگین انسانی و مادی غیر قابل جبران را ممکن می دانند هنوز مورد پاسخگویی و راستی آزمایی قرار نگرفته است ، بماند اما باید توجه داشت که ابتلاء به مواردی از این دست در حوزه تصمیمات راهبردی و بسیار سرنوشت ساز باید خط قرمز امنیت ملی تلقی و اطمینان حاصل گردد که دیگر قابل تکرار نیست.
✍️شاید برای باور به تکرار پذیری مواردی از این دست در وقایع اخیر کشور که همچنان گریبانگیر و با روند و نتایج مبهم روبرو است بتوان به هدف قرار گرفتن هواپیمای مسافری اوکراینی در نزدیکی فرودگاه بین المللی امام اشاره کرد تشخیص و فرمان غلط شلیک موشک که با تصمیم به پنهانکاری و پیگیری خط انتشار اطلاعات غلط به قصد فریب رهبری ، رئیس جمهور ، .... و افکار عمومی جهان و ایران ادامه یافته و به فاجعه بی اعتمادی رسید روند تصمیم گیری مغایر با امنیت ، منافع و مصالح ملی که همچنان از امکان تکرار برخوردار و باید چاره اندیشی گردد.
✍️اینکه امروز حتی با اطمینان از صحت ادعاهای مذکور نمی توان به گذشته بازگشته و جبران مافات کرد بماند اما می توانیم با ایجاد فضای سالم به مطالعه حقایق و رسیدن به راهکارهایی برای درست اندیشیدن رهبران کشورمان در مهمرتین اولویت های داخلی و خارجی ملی برسیم. باید با ایجاد زمینه مشارکت آزادانه و بی هزینه اندیشمندان ضریب اطمینان نسبت به سلامت روند و عقلانیت تصمیم گیران در باره سرنوشت و آینده کشور و مردم را افزایش داد. باید به شیوه هایی در تصمیم گیری اندیشید که مردم را از سلامت قدرت تشخیص و درک اهمیت ، فوریت و اولویت تصمیمات رهبران کشورمان مطمئن سازد.
✍️مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا در مراسم تنفیذ حکم رئیسی بر صادقانه گفتن با مردم تاکید فرمودند که می تواند با ورود جسورانه و حقیقت محور به موضوعاتی مانند موارد مذکور آغاز شود با علم و اطمینان به اینکه نگفتن ما قطعا به معنای سکوت و داستان پردازی های التقاطی توسط دیگران نیست. همانطور که عالم فرزانه استاد شهید مرتضی مطهری بسیار دقیق فرمودند: سکوت علما به داستان سرایی اهل غیر علم و کینه ورزان منجر و حماسه بی نظیر عاشورا و حسین خون خدا را به حسین مظلوم مادر و تشنه اب فرات تنزل دادند تا شاید دیگر حماسه آرمان خواه مصلح مردم را به عدالت خواهی و قیام علیه بیداد نخواند. ۱۷مرداد۰۰
|