تاريخ انتشار: 15 مرداد 1400 ساعت 13:02:10
هر طرح دیپلماتیک

✍️رئیسی رئیس جمهور سیزدهم در حضور برهم صالح و اشرف غنی تنها روسای جمهور حاضر در مراسم تحلیف مدعی شد از هر طرح دیپلماتیک که به رفع تحریم های ایران منجر گردد استقبال می کند. اینکه رئیسی درک درستی از مفهوم هر اقدام دیپلماتیک دارد یا خیر بماند اما با توجه به حمایت تام ابتدایی مقام معظم رهبری از رئیسی تحت عناوینی چون انقلابی ، ارزش گرا و ... می توان تصور کرد که رئیسی در خصوص ادعای استقبال از هر اقدام دیپلماتیک منجر به رفع تحریم با رهبری هماهنگی و مجوز لازم را اخذ کرده باشد.
✍️رئیسی هم حتما می داند تحریم مورد نظر نتیجه اقدام قدرت مدار یکجانبه آمریکا علیه ایران است. حتما می داند تمامی کشورها و مراکز بین المللی جهان ضمن مخالفت با تحریم صرفا به دلیل واهمه از مجازات آمریکا جرات و تمایل به ایجاد هیچ سطحی از روابط اقتصادی ولو به اندازه یک سنت با ایران ندارند. رئیسی هم حتما می داند رفع تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران هیچ راهی جز لغو تحریم های مذکور توسط آمریکا ندارد. رئیسی هم حتما می داند آمریکا قطعا بدون اخذ امتیازات سیاسی - امنیتی مشخص کما فی السابق ۴۲ساله و شرایط به شدت تشدید شده چهار سال گذشته هیچ تحریمی را لغو نخواهد کرد.
✍️آمریکا پس از اعلام حمایت رسمی حاکمیت از اشغال ۱۳۵۹ سفارت این کشور در تهران بنابر شرایط مختلف حدود چهار دسته از تحریم های سیاسی ، اقتصادی ، نظامی و بین الملل علیه کشورمان را اعمال کرده است که آخرین ، فراگیرترین و سخت ترین تحریم های تحت عنوان هسته ای و به بهانه قطعنامه های فصل هفتمی شورای امنیت سازمان ملل علیه کشورمان  تنظیم و اعمال شد. تحریم هایی که پس از برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ در آستانه لغو قرار داشت که با انتخاب ترامپ و خروج یکجانبه از برجام علی رغم لغو تحریم های جهانی سازمان ملل بطور یکجانبه از ۱۳۹۶ بازگشته و ادامه یافت.
✍️رئیسی هم قطعا می داند تحریم های مذکور علی رغم تلاش جمعی و مستمر چهار ساله اتحادیه اروپا ، انگلیس ، روسیه ، چین و بسیاری از کشورها استمرار داشته و حتی کورسویی برای مبادله اقتصادی با ایران باقی نگذاشته است لذا رئیسی رئیس جمهور سیزدهم باید بدون فوت وقت و همانطور که رهبری در مراسم تنفیذ تاکید کردند صادقانه توضیح دهد با استقبال یا بکار گیری از کدام ایده و اقدام دیپلماتیک در صدد تفاهم یا ناچار سازی آمریکا برای رفع و لغو تحریم های علیه ایران است؟ باید مشخص کند راهبرد ناچار سازی مستقیم یا غیر مستقیم آمریکا در وین یا لوزان یا هر نقطه دیگر چیست و با اتکاء بر کدام مولفه قدرت ملی اثر گذار در روابط بین الملل انجام خواهد شد.
✍️شاید حضور نمایندگان خط مقاومت که توسط آمریکا ، اتحادیه اروپایی و حتی در مواردی روسیه و چین به گروهها تروریسمی شناخته می شود در ردیف اول و قبل از محل استقرار نمایندگان اعزامی اتحادیه اروپایی و کشورهای عربی منطقه تلویحا اشاره به راهبرد اجرایی ناچار سازی آمریکا نسبت به لغو تحریم ها داشت، راهبردی اجرایی که هر چه بود قطعا حتی از نگاه رئیسی هم اقدام دیپلماتیک محسوب نمی شود.
✍️رئیسی وقتی سخن از احیای روابط برادرانه با همسایگان را مطرح کرد قطعا می دانست که روابط ایران و حوزه پیرامونی هرگز تا این حد آشفته ، تخاصمی ، مملو از بی اعتمادی و آلوده به نفوذ و حضور رسمی اسرائیل نبوده است لذا باید با درک حجم و دلائل تخریب روابط ایران و حوزه پیرامونی به نکات کلیدی در سخنرانی تحلیف اشاره می کرد که حامل چنین پیامی باشد هر چند عدم حضور روسای کشورهای همسایه ترکیه ، آذربایجان تا قطر و عمان مفهومی بسیار روشن برای ایران و رئیسی داشت.
✍️رئیسی هماهنگ با روسای مجلس و قوه قضائیه متفقا خطاب به میهمانان و مقامات سایر کشورها به چند نکته بسیار موثر در روابط خارجی مانند اصرار به صدور انقلاب ، حمایت از جریان هایی از جنس مقاومت ، آرمان خوهی و عدالت طلبی و .... اشاره کردند تا مخاطب خارجی اطمینان داشته باشد که مسیر انتخابی ایران متفاوت از روند مذاکره با و بواسطه ۱+۴ خواهد بود. روسای سه قوه به صراحت اظهار کردند آنها که به تاکید ترامپ ، نتانیاهو و بن سلمان با برجام آمریکا را تحقیر و خلع سلاح کردند عناصر جریان غربزده ، شیفته آمریکا ، سرخورده انقلابی و نفوذی دشمن بودند اما آمریکا از این پس با عناصر جریان غرب ستیز انقلابی ارزشی روبرو خواهد بود که البته از هر اقدام دیپلماتیک رفع کننده تحریم ها به شدت استقبال خواهد کرد. ۱۵مرداد۰۰

  تعداد بازديدها: 2264
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=90379
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.