تاريخ انتشار: 13 مرداد 1400 ساعت 23:29:02
کمبود سرُُم همزمان با اوج سهمگین کرونا

چند روز است که سرم در داروخانه‌‌ها یافت نمی‌شود. بیماران سرگردانند و بیمارستان‌‌ها نیز فقط برای بیماران خود به حداقل‌‌ها دسترسی دارند! در همین حال در تبریز یک کارخانه سرم سازی تعطیل شده است.
بحران کمبود انواع سرم‌های تزریقی در کنار پیشروی موج پنجم کرونا، علیرغم ظرفیت بالای تولید سرم در کشور سوال‌برانگیز و سوژه رسانه‌های خارجی و داخلی شده است!
مدیران دست‌اندرکار، سعی در ارتباط دادن قطع برق به این ماجرای کمبود دارند، درحالی که توقف کارخانه و شش خط تولیدی سرم در یکی از کارخانه‌های مهم سرم‌سازی در تبریز به بهانه انجام تعمیرات در دوران کرونا از عوامل اصلی این کمبود است!
گفته می‌شود هدف از این تعطیلی؛ایجاد توجیه برای احداث خطوط مشابه با سرمایه گذاری‌های میلیاردی در یکی از کارخانه‌های مجاور میباشد.
در بحث‌های تولید سرم، تمام تولیدکنندگان و مدیران دارویی از میزان افزایش مصرف سرم در فصل گرما مطلع هستند و حتی مدیران مطلع با توجه به دوران کرونا هرگز مجاز به توقف خطوط به هیچ عنوان نمی‌باشند و کل تعمیرات را در فصل سرما انجام می‌دهند. فقدان مدیریت و بکارگیری مدیران اخراجی و فیس بوکی که حتی منجر به صادرات سرم آلوده به خارج از کشور و سعی در کتمان آن شده از عوارض بد و کج این ماجرای انتخاب مدیران منحرف هستند.
انحلال یک کارخانه سرم در باکو که ایران سهام‌دار آن بود از شاهکارهای این مدیر اخراجی است که روزنامه جمهوری اسلامی در سال 1392 پیش از این به حذف مدیران دانشمند و پر سابقه از این کارخانه و بکار گماردن افراد نالایق در آن اخطار داده بود و سپس در انتصاب مجدد وی نیز بعد از اخراج گزارش شده بود.
وعده ورود محموله سرم تزریقی؛‌ بزودی
ازسوی دیگر سخنگوی سازمان غذا و دارو از دستور وزیر بهداشت جهت خرید فوریتی سرم تزریقی و ورود آن به زنجیره توزیع در اسرع وقت خبر داد و همچنین درباره نحوه ثبت‌نام بیماران دیابتی در سامانه واکسیناسیون وزارت بهداشت، توضیح داد.
دکتر کیانوش جهانپور درباره کمبود سرم تزریقی، گفت: با توجه به این‌که یکی از خطوط تولید درحال اصلاح بوده است و پیش‌بینی کاهش نسبی تولید انجام شده بود و از مدتی قبل تمهیداتی برای خرید و واردات سرم از کشورها انجام شده بود که متاسفانه با توجه به گرفتاری شدید این کشور در همه‌گیری کووید_19، از خروج این محموله ممانعت شد.
وی افزود: با دستور وزیر بهداشت دستور خرید فوریتی سرم تزریقی از کشور ثالث صادر شده که بزودی و در اسرع وقت وارد زنجیره توزیع خواهد شد. علاوه بر این سرم‌های تزریقی تولید داخل هم مدیریت می‌شوند تا در بیمارستان‌ها، مراکز درمان سرپایی و اورژانس‌ها استفاده شوند. فعلا داروخانه‌های بیمارستانی این سرم‌ها را در اختیار بیماران قرار می‌دهند.
جهانپور تاکید کرد: محموله خریداری شده هم ظرف یکی دو روز آینده به میزان کافی وارد کشور خواهد شد و بعد از آن مازاد بر نیاز بیماران بستری و مراکز درمانی، در شبکه داروخانه‌ای کشور هم توزیع می‌شود.
جهانپور درباره آغاز ثبت‌نام بیماران دیابتی برای تزریق واکسن کرونا در سامانه واکسیناسیون وزارت بهداشت، گفت: بیماران زمینه‌ای با اولویت بیماران دیابتی و بیماران دیابتی هم با اولویت بیماران دریافت‌کننده انسولین اعم از قلمی و ویال که تشکیل پرونده داده و در سامانه وزارت بهداشت ثبت هستند، از شب 11 مرداد 1400 ثبت‌نام‌شان در سامانه Salamat.gov.ir آغاز شده و می‌توانند ثبت‌نام کنند تا نوبت‌دهی برایشان انجام شود.
زالی: موج پنجم کرونا سهمگین‌تر از موج چهارم است
فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران در حاشیه افتتاح رسمی مرکز واکسیناسیون هوانیروز گفت: همه شاخص‌ها نشان می‌دهد که در مجموع موج پنجم کرونا طوفنده‌تر و سهمگین‌تر از موج چهارم است.
دکتر علیرضا زالی گفت: اکنون وارد هفته هفتم موج پنجم می‌شویم که همچنان شاخص‌ها رو به افزایش است این درحالی است که در موج چهارم از هفته پنج شاهد روند کاهشی بودیم.
وی با پیش‌بینی این که بنظر می‌رسد هفته آینده شاهد روند تصاعدی کرونا در استان تهران باشیم گفت: بعنوان نمونه طی چند روز اخیر اگر ما هزار و 600 نفر را روزانه در بیمارستان ترخیص کردیم 2 هزار نفر دوباره به عنوان بیمار کرونایی جایگزین و بستری شدند که این خود نشان از شرایط سخت این روزهاست.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران افزود: هم‌اکنون 9 هزار و 400 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد 2 هزار و 600 نفر در بخش‌های ویژه نگهداری می‌شوند.
دکتر زالی در خصوص شرایط واکسیناسیون شهر تهران نیز گفت: روند واکسیناسیون به خوبی پیش می‌رود و هر اندازه واکسن در اختیار ما قرار دهند ظرفیت برای تزریق آن تا 107 هزار در روز در مراکز پیش‌بینی شده است البته روز دوشنبه تعداد واکسن‌های تزریق شده در شهر تهران به 77 هزار دُز رسید.
شکسته شدن رکورد واکسیناسیون روزانه
رکورد واکسیناسیون کرونا با تزریق 505 هزار دُز واکسن روزانه شکسته شد.
بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تا کنون 10 میلیون و 741 هزار و 956 نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و 844 هزار و 250 نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به 13 میلیون و 586 هزار و 206 دُز رسید.
متاسفانه براساس آمار در روز گذشته 378 بیمار کووید 19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 91 هزار و 785 نفر رسید. تا کنون سه میلیون 424 هزار و 650 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده‌اند.
همچنین براساس معیارهای قطعی تشخیصی، 39 هزار و 19 بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد که چهار هزار و 838 نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید 19 در کشور به سه میلیون و 979 هزار و 727 نفر رسید. 5 هزار و 793 نفر از بیماران مبتلا به کووید 19 در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. درحال حاضر 285 شهر کشور در وضعیت قرمز، 110 شهر در وضعیت نارنجی، 53 شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
گفتنی است طبق اعلام وزارت بهداشت، مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 13 میلیون و 81 هزار و 174 دُز رسیده و به این ترتیب مطابق آمار اعلامی، 505 هزار و 32 دُز واکسن در روز دوشنبه در کشور تزریق شده و به نوعی رکورد تزریق روزانه واکسن کرونا در کشور شکسته شد.
هنوز کل واکسن‌های تولید داخلی به یک میلیون دز هم نرسیده است
اما در کنار اخبار مسرت‌بخش از تسریع در روند واکسیناسیون، معاون تحقیقات و فناوری موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: مردم می‌بینند شرکت‌های زیادی وارد فاز مطالعات بالینی شده‌اند اما هنوز کمتر از یک میلیون دز واکسن در داخل کشور تولید شده است؛ این تعدد واکسن سازان انتظاراتی ایجاد می‌کند.
دکتر محمدحسین فلاح مهرآبادی در وبینار واکسن‌های ایرانی کرونا: ضرورت های، چالش‌‌ها و مسیر پیش رو که با حضور نمایندگان ارشد پروژه‌های تولید واکسن داخلی کرونا و صاحب‌نظران حوزه سلامت و سیاستگذاری عمومی کشور برگزار شد گفت: دولت و حاکمیت باید حمایت قاطعانه براساس میزان پیشرفت علمی و زیرساخت‌ها داشته باشند و ازسوی دیگر آنان را موظف کند تا حداقل تولید را باتوجه به نیازهای موجود تحویل دهند.
مهرآبادی با اشاره به میزان حمایت دولتی از واکسن‌های تولید شده کرونا در کشور اظهار کرد: شورای امنیت اواخر سال گذشته پس از اینکه چهار شرکت به فاز اول مطالعات بالینی واکسن رسیدند مبلغی را برای ایجاد زیرساخت‌های تولید و واردات تجهیزات به صورت ارز دولتی در اختیار شرکت‌ها قرار داد.
وی با اشاره به اینکه در زمینه حمایت از سرمایه‌های در گردش و تامین مواد اولیه چند نکته قابل توجه است، افزود: اول آنکه با توجه به شیوع کرونا در دنیا میزان نیاز به مواد اولیه و حتی تجهیزات ساده مانند سرنگ و سر سوزن در تمام دنیا افزایش یافت که به تبع آن قیمت مواد اولیه افزایش یافته و دسترسی به آن دشوار می‌شود، این درحالی است که با توجه به تحریم‌ها، این مشکلات در کشور ایران چند برابر وجود دارد و دولت نیز برای این موضوع و همچنین برای رویارویی با شرکت‌هایی که در این حوزه وارد می‌شوند برنامه‌ای نداشت.
امکان ثبت‌نام و دریافت آنی نوبت تزریق واکسن تمامی معلولان
امکان ثبت‌نام و دریافت آنی نوبت تزریق واکسن تمامی معلولان سراسر کشور با درجه شدید و خیلی شدید که کد ملی آنها ازسوی سازمان بهزیستی به مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت ارسال شده در سامانه salamat.gov.ir فراهم گردیده است. محل، روز و ساعت دریافت واکسن توسط خود افراد انتخاب می‌شود و نیازی به انتظار برای دریافت نوبت نیست.
همچنین براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سامانه نوبت‌دهی واکسن کرونا برای خبرنگاران باز شد. بر این اساس، خبرنگاران سراسر کشور که کد ملی آنها قبلا به مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت ارسال شده است، از هم‌اکنون می‌توانند از طریق سامانه salamat.gov.ir محل، روز و ساعت دریافت واکسن را انتخاب کنند.
همچنین مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اعلام اینکه واکسیناسیون مددجویان و کادر درمان مراکز ماده 16 آغاز شد گفت: معتادان به مواد مخدر به دلیل استفاده از مواد و شرایط نامناسب زندگی، تغذیه و سکونت، دچار ضعف سیستم ایمنی هستند.
رضا تویسرکان منش افزود: سیستم ایمنی بدن، مهمترین سد دفاعی در برابر ویروس کرونا است و با ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن، فرد مستعد ابتلا به بیماری می‌شود، بنابراین این افراد طبق پروتکل ملی که برای واکسیناسیون وجود دارد، بعد از کادر درمان، به نوعی مانند بیماران پیوندی و دیالیزی جزء گروه‌های آسیب‌پذیر محسوب می‌شوند.
وی یادآور شد: اوایل اردیبهشت سال جاری از وزارت بهداشت خواستیم مددجویانی (معتادان متجاهر) را که در مراکز ماده 16 نگهداری می‌شوند، در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار دهد و همچنین توضیح دادیم که کارکنان و و مددکاران این مراکز شرایط خاص و حساسی دارند و بعد از کادر درمان، یکی از پرریسک‌ترین کارها، فعالیت‌هایی است که آنان انجام می‌دهند.
آمادگی هلال‌احمر برای برپایی نقاهتگاه‌های مقابله با کرونا
رئیس جمعیت هلال احمر نیز از آماده باش این جمعیت برای برپایی نقاهتگاه‌های موقت و دائمی خود برای مقابله با کرونا خبر داد.
کریم همتی درمورد آمادگی این جمعیت در راستای کاهش آلام مردم در این روزهای سخت کرونایی گفت: جمعیت هلال احمر در این برهه زمانی که کشور با سختی‌های پیک پنجم کرونا مواجه شده این آمادگی را دارد تا در صورت درخواست وزارت بهداشت، در عرصه‌های مختلف به کمک شتافته و ظرفیت‌های خود را در راستای کمک رسانی به مردم بسیج کند.
وی افزود: یکی از ظرفیت‌های جمعیت هلال احمر با توجه به این که میزان بستری بیماران در بیمارستان‌‌ها به بالاترین سطح خود رسیده، نقاهتگاه‌های موقت و دائمی است که می‌تواند در اختیار بیماران کرونایی قرار دهد تا باری از روی دوش بیمارستان‌‌ها برداشته و شهروندان با خیالی آسوده‌تر خدمات پزشکی را در سراسر کشور دریافت کنند.
همتی خاطرنشان کرد: جمعیت هلال احمر به دنبال ارائه طرحی با نام «ایران مسئول» به ستاد ملی کروناست که در صورت تصویب در ابعاد مختلف تمهیداتی اندیشیده می‌شود تا مقابله با کرونا با قوت بیشتری در دستور کار قرار گیرد. این طرح از تشدید کنترل مراکز عمومی و ورودی شهرها آغاز و با تخصیص مراکز واکسیسناسیون در سراسر کشور در راستای تسریع تزریق واکسن می‌تواند تداوم یابد. ترغیب مردم به رعایت موازین بهداشتی از یک سو و اختصاص 500 مرکز واکسیناسیون ازسوی دیگر از اولویت‌های جمعیت هلال احمر در این طرح است.
وی افزود: به دنبال ایمن کردن جامعه در ابعاد مختلف هستیم و امروز این اعلام آمادگی هلال احمر از آن جهت است که به نظر می‌رسد ظرفیت‌های وزارت بهداشت به تنهایی پاسخگوی این حجم از بیماران نیست و شاید گونه‌های جدید کرونا کار را برای کادر درمان کشور و مسئولین مربوطه سخت کند و هلال احمر بر خود واجب می‌داند که با تمام توان در این عرصه حاضر شود و اجازه ندهد تا مردم در تنگنا قرار گیرند.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به ظرفیت کم نظیر واکسن سازی در ایران گفت: باید توجه داشت که بیماری کرونا روندی پرسرعت و افسارگسیخته را در پیش گرفته که از سرعت تولید واکسن در کشور بیشتر است و در راستای حفظ سلامت مردم، امروز به ناچار باید واکسن کرونا را از خارج کشور نیز وارد کنیم.
وی ادامه داد: امروز جمعیت هلال احمر با وجود موانع سخت توانست در این عرصه به تعهد خود مبنی بر وارد کردن 10 میلیون دز واکسن کرونا در مدت زمان کوتاهی پس از اخذ مجوز از وزارت بهداشت عمل کند و امروز این آمادگی را دارد تا روند واردات واکسن از منابع امن و ایمن را طبق فرمایشات رهبر انقلاب تا حجم 30 میلیون دز را تداوم بخشد تا کشور بواسطه واکسیناسیون هر چه سریع‌تر از این چالش بوجود آمده به سلامت عبور کند.
افزایش نگرانی‌‌ها درباره کرونای لامبدا
ازسوی دیگر رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، حذف هفت آمینواسید در جهش واریانت لامبدا را چالشی بزرگ پیش روی تست‌های تشخیصی دانست و هشدار داد: لامبدا شرایط خطرناکی را برای کشورها به لحاظ شیوع کرونا رقم زده است. این واریانت خطرناک سرایت پذیری بیشتر، قدرت گریز از ایمنی و اثرگذاری واکسن‌‌ها را نشانه گرفته است.
دکتر علیرضا ناجی با بیان این که بنظر میرسد واریانت لامبدا درحال تبدیل شدن به تهدید جدی جهانی است، اظهار کرد: تاکنون در 29 کشور واریانت لامبدا شناسایی و ثبت شده است.
وی با تاکید بر این که واریانت لامبدا برای اولین بار در کشور پرو شناسایی شد، افزود: این کشور با ثبت 596 مرگ در هر صد هزار نفر جمعیت، بالاترین مرگ و میرهای کرونایی را ثبت کرد که از این تعداد مبتلایان، 97 درصد مربوط به واریانت لامبدا است.

*جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 1114
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=90361
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.