تاريخ انتشار: 11 مرداد 1400 ساعت 22:14:46
وضع کرونا در ایران وخیم‌تر شد!

کرونای جهش یافته دلتا در کمتر از چند هفته از آغاز موج پنجم شیوع، 29 استان کشور را درگیر کرده و طبق برآوردها، میزان بستری و ورود به بیمارستان‌ها افزایش چشمگیری داشته و چنانچه وضع به همین ترتیب ادامه یابد تا یک هفته آینده درگیر موج بسیار سهمگین‌تری خواهیم بود.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، در هفته اول مرداد ماه میزان مراجعات سرپایی مبتلایان به ویروس کرونا 5/26درصد، بستری‌ها 32 درصد و فوت ناشی از کرونا 2/38 درصد نسبت به هفته قبل افزایش یافته است.طی روزهای شنبه تا یکشنبه، 366 نفر دیگر از هموطنان بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در ایران به 90 هزار و 996 نفر رسید. در این مدت 32 هزار و 511 بیمار جدید مبتلا به کرونا هم در کشور شناسایی شد که سه هزار و 483 نفر از آنها بستری شدند ومجموع بیماران به سه میلیون و 903 هزار و 519 نفر رسیده است.
به گفته مسئولان وزارت بهداشت، در موج پنجم بیماری کرونا میزان انتشار و سرایت پذیری ویروس دلتا بسیار بالا است به همین سبب شاهد افزایش بی‌شمار مبتلایان و همچنین موارد بستری و به تبع آن تعداد فوتی‌ها در کشور هستیم.
درحالیکه هم‌اکنون رعایت پروتکل‌های بهداشتی ازسوی تمامی متخصصان به عنوان نخستین راهکار برای جلوگیری از شیوع این ویروس مورد تاکید است اما متاسفانه در کشور ما میانگین رعایت دستورالعمل‌ها به زیر 40 درصد رسیده که هشدار دهنده است.
گزارش‌های میدانی حاکیست بیشتر مراکز درمانی کشور سیاه‌ترین روزها را از ابتدای پاندمی از سر می‌گذراند. بحران کرونا در تهران و 29 استان دیگر لحظه به لحظه درحال تشدید شدن است.
طبق برآوردها، میزان بستری و ورود به بیمارستان‌ها افزایش چشمگیری داشته و چنانچه وضعیت به همین ترتیب ادامه یابد مطابق گفته دکتر علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی کرونا تا یک هفته آینده درگیر موج بسیار سهمگین‌تری خواهیم بود.
تخت‌های"آی‌سی‌یو" در برخی استان‌ها از جمله تهران پر شده‌اند و تخت‌های بستری بیمارستانی در آستانه اشباع هستند، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح نیز به کمک آمده‌اند و حتی زمزمه‌هایی از احتمال برپایی بیمارستان‌های صحرایی نیز به گوش می‌رسد.
در شرایط فعلی کشور، 285 شهر کشور در وضعیت قرمز، 110 شهر در وضعیت نارنجی، 53 شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
* شرایط بسیار خطرناک است
همزمان،رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان با اشاره به تاخت و تاز شدید کرونا در کشور، گفت: به هیچ وجه آینده روشنی از یک ماه آینده ویروس نداریم، تمام امید ما مثل پیک‌های قبلی این است که خود ویروس فروکش کند و این درحالی است که سیستم درمانی کشور شرایط بسیار سختی دارد.
دکتر شکوهی با اشاره به اینکه با افزایش تعداد کلی بیماران درصد تعداد بیماران بدحال هم به همان نسبت افزایش می‌یابد، گفت: متاسفانه انگار مردم فراموش کردند که کرونا وجود دارد.
وی افزود: از طرف دیگر دولت هم اقدامات مطلوبی انجام نمی‌دهد، این تعطیلی 6 روزه تهران چه فایده‌ای داشت؟ این گونه تعطیلی‌ها کمک نمی‌کند، آمار وحشتناک زیاد است و شرایط بسیار خطرناک است و با توجه به خستگی زیاد کادر درمان نمی‌توان با این شیوه کرونا را جمع کرد.
شکوهی تصریح کرد: چند روز قبل مرا به عروسی دعوت کردند، آنهم در چنین اوضاعی؛ مردم رعایت نمی‌کنند و انگار کسی هم جلودارشان نیست‌. بیش از یک سال است که کار ما اطلاع‌رسانی به مردم است؛ درحالی که عده‌ای هیچگونه رعایتی نمی‌کنند و در مورد این عدم رعایت دیگر نمی‌توان گفت فقط تقصیر دولت است.
وی با بیان اینکه میانگین سنی مبتلایان با پیک‌های قبلی تفاوت چندانی نداشته است، اظهار کرد: در بیمارستان ما اصلا تخت خالی نیست. برای پذیرش بیمار از اورژانس به بخش یا باید یک نفر مرخص شود یا اینکه خدای ناکرده یک نفر جان خود را از دست بدهد، که تخت خالی شود.
رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان افزود: دستگاه‌ها و تجهیزات بیمارستانی به طور مداوم کار می‌کنند و مستهلک می‌شوند و مشکلات اکسیژن در اکثر بیمارستان‌ها وجود دارد. آیا آینده روشنی از شرایط یک ماه آتی ویروس داریم؟ به هیچ وجه. تمام امید ما مثل پیک‌های قبلی این است که خود ویروس فروکش کند؛ درحالی که سیستم درمانی کشور شرایط سختی دارد و درحال نابود شدن است.
* رستوران‌ها باید تعطیل شوند
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم، از رستوران‌ها به عنوان شایع‌ترین مکان‌های انتقال بیماری نام برد و گفت: رستوران‌ها باید تعطیل شوند.
دکتر علیرضا رئیسی اظهار داشت: با توجه به بالا بودن درصد ابتلاء در کشورهایی که میزان واکسیناسیون کرونا بالا است، واکسن زدن به تنهایی کافی نیست و باید رعایت پروتکل‌های بهداشتی افزایش یابد.
وی گفت: همه شهرها تولید بیماری می‌کنند و تنها راه نجات، رعایت پروتکل‌های بهداشتی است تا این زنجیره قطع شود.
سخنگوی ستاد ملی کرونا با بیان اینکه تنها تهران بیش از 8 هزار بستری دارد، افزود: در بیشتر استان‌ها میزان بستری و ورودی بیمارستان‌ها به شدت درحال افزایش و تخت‌های بیمارستانی درحال پر شدن است، این یک هشدار جدی است.
رئیسی گفت: ما تنها کشور درگیر کرونا نیستیم و این ویروس در سطح دنیا درحال گردش است؛ اما راه مقابله با کرونا ساده است و آن هم رعایت پروتکل‌ها است؛ البته این پشتوانه قوی اقتصادی می‌خواهد.
سخنگوی ستاد ملی کرونا افزود: برای رهایی از کرونا، تعطیلی سراسری با نظارت سفت و سخت لازم است.
رئیسی گفت: یکی از جاهای بسیار خطرناک و با قابلیت سرایت بالا، رستوران‌ها است. من اعتقاد دارم رستوران‌ها باید بسته شود.
وی افزود: برخی‌ها بی‌نظم‌اند و به هر طریقی دنبال دور زدن محدودیت‌ها هستند و این افراد چرخه بیماری را تشدید می‌کنند.
* وضعیت مشهد وخیم است
از مشهد هم خبر میرسد حال این شهر بسیار وخیم است.رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان کودکان اکبر مشهد گفت: درحال حاضر رنگ‌بندی مشهد از نظر وضعیت کرونا از سیاه هم سیاه‌تر شده، آنقدر وضعیت شهر بحرانی است که باید واکسیناسیون در سنین پایین‌تر هم انجام دهند و به زیر 40 سال برسد.
دکتر غلامرضا خادمی با اشاره به افزایش چشمگیر تعداد بیماران مبتلا به کرونا در این شهر افزود: اگرچه موج بیماری درحال پیشروی است، اما اگر مسئولان به صورت جدی واکسیناسیون را برای افراد 40 الی 45 سال انجام دهند، تاثیرگذاری بسیار خوبی خواهد داشت، به طور مثال در سیستان و بلوچستان با توجه به واکسیناسیون، تعداد فوتی کرونا کمتر شد.
* تزریق 427 هزار و 745 دوز واکسن در شبانه روز گذشته
وزارت بهداشت اعلام کرده طی روزهای شنبه تا یکشنبه 427 هزار و 745 دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.بر این اساس تاکنون 9 میلیون و 925 هزار و 603 نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.
بنابر همین گزارش، دو میلیون و 741 هزار و 979 نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به 12 میلیون و 667 هزار و 582 دوز رسید.
*تولید 5 میلیون دوز واکسن برکت طی یک ماه گذشته
همزمان رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به تولید نخستین واکسن ایرانی کرونا توسط دانشمندان این ستاد گفت: ظرف یک‌ماه گذشته بیش از 5 میلیون دوز واکسن برکت تولید کردیم که ازاین تعداد یک میلیون و 500هزار دوز را تحویل وزارت بهداشت داده‌ایم و محموله‌های بعدی پس از طی مراحل 16 تا 20 روزه تست کیفیت تحویل این وزارت خواهد شد.
محمد مخبر تاکید کرد: تا پایان هفته هم یک میلیون دوز واکسن دیگر را تحویل وزارت بهداشت خواهیم داد.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام درخصوص راه‌اندازی خط دوم تولید کوو ایران برکت نیز گفت: خط دوم تولید واکسن برکت به لحاظ سخت‌افزار و نرم‌افزاری آماده شده و تست‌های آزمایشی نیز رو به اتمام است و تا 17 یا 18 مرداد راه‌اندازی میشود و میزان تولید واکسن را شتاب قابل‌توجهی خواهد داد.
*کمبود داروهای کرونا
دبیر انجمن داروسازان تهران هم ضمن تایید کمبود برخی داروهای مورد نیاز در درمان بیماری کرونا و سرم‌های تزریقی، گفت: سرم و بسیاری از داروهای کرونا مانند رسیژن(اینترفرون بتا1)، فاویپیراویر و... دچار کمبود شده‌اند.
دکتر محمدرضا دری گفت: درحال حاضر و در پیک جدید بیماری کرونا که روزانه حدود 40 هزار نفر به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند، کمبود مقطعی برخی داروها به دلیل افزایش نیاز بیماران رخ می‌دهد. پیش از هجمه سنگین بیماری کرونا، میزان تولید به اندازه نیاز بود و درحال حاضر به دلیل افزایش نیاز بیماران به داروها در پی ابتلا به کرونا، کمبود رخ داده است؛ درواقع عرضه دارو مختل نشده اما به دلیل افزایش تقاضا، میزان عرضه داروها با تقاضای بیماران همخوانی ندارد.

*جمهوری اسلامی

  تعداد بازديدها: 1025
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=90333
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.