عضویت تلآویو در اتحادیه آفریقا زنگخطری برای فلسطین در قاره سیاه پس اعلام وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی درباره پیوستن این رژیم به اتحادیه آفریقا به عنوان عضو ناظر، تحلیلگران پیامدهای ناشی از این گام را برای آرمان فلسطین خطرناک ارزیابی کردند.
به گزارش فارس، تحلیلگران عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا را نشانه کمرنگ شدن موضع ضدصهیونیستی در کشورهای آفریقایی و خطری برای پاک شدن آرمان فلسطین از اذهان مردم این کشورها میدانند.
وبگاه شبکه «المیادین»، دوشنبه، گزارش خود در این خصوص را اینگونه آغاز کرد، برای اولین بار از سال ۲۰۰۲ تاکنون «آدماسو آلالی» سفیر تلآویو در اتیوپی استوارنامه خود را به عنوان عضو ناظر اتحادیه آفریقا ارائه کرد و «یائیر لاپید» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در این خصوص گفت: «امروز، روز جشن روابط اسرائیل و آفریقاست و به ما کمک خواهد کرد فعالیتهای خودمان را در قاره آفریقا با کشورهای عضو این اتحادیه توسعه دهیم.»
تلآویو رسما با این عبارات کسب عضویت در اتحادیه آفریقا را اعلام و بیان کرد که این گام نتیجه تلاش دیپلماتهای سیاستمداران این رژیم از حدود دو دهه پیش است.
المیادین ادامه داد، از نظر تاریخی، کشورهای آفریقایی واقع در جنوب صحرای بزرگ آفریقا روابطشان را با تلآویو در جریان جنگی که میان سالهای ۱۹۶۷ و ۱۹۷۳ رخ داد، قطع کردند؛ اما این روابط در سال ۲۰۰۲ میلادی به حالت عادی بازگشت و از آن زمان تاکنون، تلآویو این تصمیم را تایید نکرده و راهبرد استقبال از آفریقا را در پیش گرفته است.
تلآویو نبردی را از طریق حیاط پشتی و از راه چند کشور قاره سیاه به ویژه در منطقه شاخ آفریقا که این کشورها اریتره و اتیوپی باشند، آغاز کرد و این اقدام را از یک سو از راه سیاست قطرهچکانی و از سوی دیگر، از راه ارائه کمک و حمایت از ساخت سد «النهضه» پیش برد.
این وبگاه لبنانی در ادامه مینویسد: «نکته عجیب و شوکهکننده این تصمیم آن است که کشورهای قاره آفریقا جزء نخستین کشورهایی بودند که با نژادپرستی، آپارتاید و جدایی نژادی به آن داغ زده شد- حتی تا گذشته نه چندان دور- [این کشورها] همواره در کنار مردم فلسطین میایستادند و از اسرائیل میخواستند که به اشغال سرزمین فلسطین پایان دهند؛ اما اسرائیل چگونه به این تحول دست یافت؟»
المیادین میافزاید: تلآویو در حالی به آفریقا رسید که کشورهای عربی وضعیتی سست قرار داشتند، فلسطین بحرانزده بود و جنگ میان کشورهای آفریقایی رو به شدیدتر شدن بود. به رغم انزوا و موانعی که تلآویو در این مسیر با آن مواجه بود؛ اما این رژیم در سالهای گذشته تلاش کرد و توانست به تدریج در قاره آفریقا ورود پیدا کند و نفوذ امنیتی، نظامی و اقتصادی خود را در آن افزایش دهد تا اینکه امروز به این مرحله رسید. نکتهای که در بیانیه وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز به آن اشاره و آشکارا اعلام شد: «اسرائیل با ۴۶ کشور آفریقا روابط دارد و در چند زمینه متنوع از جمله بازرگانی و کمکرسانی، با این کشورها از شراکتی گسترده و همکاری مشترک برخوردار است. پس از کسب عنوان ناظر در اتحادیه آفریقا، اعضاء قادر خواهند بود در امور دیگر همکاری داشته باشند.»
در ادامه این گزارش آمده است که پیوستن رژیم صهیونیستی به اتحادیه آفریقا مرحلهای متفاوت است؛ مرحلهای که در آن، زیادهخواهیهای این رژیم تنها به اشغالگری سرزمین فلسطین محدود نشده و این رژیم برای حفظ منافع در آفریقا به صورت مستقیم و بدون تکیه بر نقش آمریکا در منطقه اقدام کرده است؛ آن هم با سوءاستفاده از ضعف و سستی کشورهای عربی و با هدف توسعه طرح نژادی و توسعهطلبی و سرقت داشتههای کشورهای آفریقایی.
|