اروپایی به خواست آمریکا درباره تعلیق یک طرح اقتصادی جدید تن دادند.
جماران، بروکسل روز دوشنبه از تعلیق طرح تازه مالیاتی خود برای درآمدزایی از فعالیت شرکتهای چند ملیتی و غولهای دیجیتال در اروپا خبر داد.
اتحادیه اروپا که برای تعلیق این طرح تحت فشار واشنگتن قرار داشت تصریح کرد که در پی توافق سیاسی روز شنبه در گروه بیست این تصمیم را اتخاذ کرده است.
به گفته بروکسل این طرح تا پایان مذاکرات اعضای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی بر سر اصلاح نحوه دریافت مالیات از شرکتهای چند ملیتی که قرار است ماه اکتبر به سرانجام برسد، به حال تعلیق درخواهد آمد.
سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا در این خصوص تصریح کرد: «موفقیت این روند نیاز به تحرک نهایی همه طرفها دارد و کمیسیون متعهد است که کاملا روی این تلاش متمرکز شود. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم که طرح پیشنهادیِ مالیات دیجیتال را فعلا به حال تعلیق درآوریم.»
به گزارش یورونیوز، این پروژه اروپایی به شدت مورد انتقاد ایالات متحده آمریکا قرار دارد به نحوی که «جنت یلن» وزیر خزانهداری ایالات متحده پیشتر روز یکشنبه از اتحادیه اروپا خواسته بود که این طرح را مورد تجدید نظر قرار دهد.
دولت پیشین ایالات متحده آمریکا نیز از سازمان همکاری و توسعه اقتصادی خواسته بود که برای خدمات دیجیتالی معافیت مالیاتی در نظر گرفته شود.
فشار واشنگتن برای اصلاح طرح مالیاتی بروکسل در قبال غولهای دیجیتال که بسیاری از شرکتهای آمریکایی را هدف قرار میدهد پیش از این با مخالفت کشورهای بزرگ اروپایی از جمله فرانسه واقع شده است.
وزیر اقتصاد فرانسه اوایل سال جاری میلادی گفته بود که کشورش و دیگر اعضای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی به هیچ وجه موافق معافیت مالیاتی شرکتهای چند ملیتی و غولهای دیجیتال از جمله گوگل، فیسبوک و آمازون نیستند.
پروژه مالیات دیجیتال یکی از منابع مالی در نظر گرفته شده از سوی سران اتحادیه اروپا برای تامین اعتبار ۷۵۰ میلیارد یورویی لازم جهت تحقق برنامه رونق اقتصادی در این قاره است.
این در حالیست که واشنگتن چنین طرحی را برای غولهای فناوریِ عمدتا آمریکایی نظیر فیسبوک، گوگل و آمازون اجحاف و تبعیض آمیز توصیف میکند.
وزیر خزانه داری آمریکا روز یکشنبه با اشاره به توافقی که میان اعضای گروه بیست حاصل شده از کشورهای عضو خواست: «مالیاتهای دیجیتال موجود را که از دید واشنگتن تبعیضآمیز است برچینیند و از وضع اقدامات مشابه در آینده خودداری کنید.»
جنت یلن که روز یکشنبه در ونیز و در حاشیه نشست گروه بیست با خبرنگاران سخن میگفت در پایان تصریح کرد که اینک بر عهده کمیسیون و اعضای اتحادیه اروپا است که در این خصوص برای آینده برنامه ریزی کنند.
گفتی است که جزئیات طرح دریافت مالیات از شرکتهای چند ملیتی و غولهای دیجیتال اوایل سال ۲۰۱۹ از سوی فرانسه ارائه شده بود.
فرانسه همانند اسپانیا و ایتالیا پیشتر از وضع مالیات بر فعالان عرصه فناوری دیجیتال خبر داده بود اما سپس متعهد شد که به محض حصول توافق بر سر اجرایی شدن طرح اخذ مالیات از شرکتهای چند ملیتی این مالیات را لغو کند.