تاريخ انتشار: 14 تير 1400 ساعت 22:47:37
تازه‌ترین گزارشها از تبانی آمریکا و طالبان در افغانستان

جمهوری اسلامی: یک استاد دانشگاه افغانستان گفت: آمریکا قبل از خروج نظامیان خود برای جلوگیری از بازگشت ثبات به افغانستان با گروه طالبان هم پیمان شده است.
اسماعیل دانش افزود: آموزش و پشتیبانی از گروه‌های تروریستی، تشکیل و حمایت از گروه‌های تروریستی مانند القاعده و داعش،تلاش برای براندازی نظام قانونی در افغانستان تنها بخشی از جنایت‌های آمریکا دراین کشور است.وی تاکید کرد: توافق آمریکا با طالبان برای خروج از افغانستان بدون آنکه ارتش افغانستان را برای مقابله با تهدیدات گروههای تروریستی در آینده آماده کند،نشاندهنده تبانی آمریکا با طالبان است.
به باور وی، اساس ایجاد طالبان در افغانستان توسط آمریکا و برای مقابله با روسها بوده است.استاد دانشگاه رابعه بلخی افغانستان ادامه داد: این مفهوم هرگز در هیچ زمانی نمی‌تواند سلب و یا محدود گرددو این بدان معناست که طالبان ازسوی آمریکا مدیریت و کنترل می‌شود.

به گفته وی، آمریکا که خود را مدعی اصلی حقوق بشر می‌داند، به واسطه حمایت از گروههای افراطی و تروریست،بزرگترین ناقض حقوق بشر در جهان است و مردم مظلوم در کشورهای دنیا ظلم‌های بیشماری بخاطر تامین منافع این کشور را متحمل می‌شوند.
استاد دانشگاه افغانستان گفت: آمریکا از حقوق بشر به عنوان وسیله‌ای برای دستیابی به اهداف و منافع مادی و سیاسی خود استفاده می‌کند تا به وسیله آن منافع نامشروع خود را در جهان تامین نماید.
آمریکا به دنبال تضعیف دولت افغانستان
ازسوی دیگر به گزارش ایرنا، دولت آمریکا با تبلیغات گسترده رسانه ای، خروج نیروهای نظامی ناتو و این کشور از افغانستان، تقویت برخی از گروههای تروریستی و تخلیه سفارت این کشور در کابل درصدد تضعیف و سقوط دولت کابل است.
آمریکا با هماهنگی رسانه‌های غربی همزمان با تخلیه پایگاههای نظامی خود در استانهای هلمند، قندهار، بلخ و هرات و پایگاه بگرام تلاش گسترده‌ای برای تضعیف روحیه نیروهای امنیتی،نظامی و دولت افغانستان آغاز کرده است.ژنرال «اسکات میلر» فرمانده عمومی نظامیان خارجی در افغانستان روز جمعه به هنگام ترک نیروهای آمریکایی از پایگاه بگرام گفت که جنگ داخلی افغانستان را تهدید می‌کند.
"جوبایدن "رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه گذشته در پاسخ به سوال خبرنگاری در باره وضعیت افغانستان گفت که در باره این کشور سوال نکنید و مسائل خوب دیگری است که باید در باره آن گفت وگو کرد.
وال استریت ژورنال سوم تیر ماه نیز به نقل از مقامات آمریکایی در گزارشی نوشت شش ماه پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان دولت این کشور سقوط خواهد کرد.
انتشار گزارشی از طرح تخلیه سفارت آمریکا در کابل در رسانه‌های آمریکایی،افغان‌ها را شوکه کرده است.انتشار این گزارش باعث شد که تعدادی از کابران فضای مجازی افغان،آمریکا را به خیانت به دولت و مردم افغانستان متهم کنند.
«تاج الدین سروش» یکی از کاربران در صفحه فیسبوک خود نوشت: خیانتی را که روسها در زمان اتحاد جماهیر شوروی با نجیب‌الله رئیس جمهور افغانستان انجام دادند،اکنون آمریکایی‌ها با دولت افغانستان انجام می‌دهند.
وی افزود: آمریکایی‌ها آنچه که می‌گویند با آنچه که انجام می‌دهند بسیار متفاوت است. آنها گفته بودند که 650 نظامی خود را برای تامین امنیت سفارت و فرودگاه کابل نگه‌می دارند اما حالا وال استریت ژورنال می‌نویسد که آمریکا به دلیل تهدیدات امنیتی سفارت خود را در کابل را تعطیل می‌کند.
این ا قدامات دولت آمریکا در شرایطی صورت می‌گیرد که بارها واشنگتن خود را شریک استراتژیک کابل اعلام کرده است و کارشناسان این اقدام را در راستای تضعیف هرچه بیشتر دولت افغانستان و تقویت روحیه طالبان عنوان کرده‌اند.
روز شنبه برخی منابع در فرودگاه بگرام افغانستان اعلام کردند که نظامیان آمریکایی بدون هماهنگی با ارتش افغانستان فرودگاه را ترک کرده‌اند و نبود نیروهای ارتش برای تامین امنیت فرودگاه باعث شد که تعداد زیادی از مردم به داخل آن هجوم برده و اشیای باقی مانده نظامیان آمریکایی را تاراج کردند.
این منابع نوشته‌اند که تا زمانکه نیروهای ارتش وارد فرودگاه شدند مقدار زیادی وسایل بجامانده توسط مردم تاراج شد و سیستم رادار فرودگاه نیز قطع شده شود.
وضعیت آشفته و نابسامان امنیتی درافغانستان نشان از ادامه سقوط شهرها و پیشروی هرچه بیشتر طالبان در روزهای آینده حکایت دارد که در صورت تحقق این امر وضعیت دولت افغانستان بسیار بحرانی خواهد شد.
تعداد زیادی از خودروهای نظامی آمریکا به دست طالبان افتاده است
براساس گزارش‌ها، در بحبوحه خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان، ادوات نظامی و تسلیحات زیادی از آمریکاییها در سطحی هشدار دهنده تسلیم طالبان شده است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پایگاه خبری "اوریکس" (Oryx) که متمرکز بر درگیری‌هاست و مورد اعتماد رسانه‌های بزرگ آمریکایی از جمله مجله "فوربس" است در یک تحقیقات اطلاعاتی جامع از تجهیزات نیروهای آمریکایی برآورد می‌کند که طالبان در هفته‌های اخیر به حدود 715 خودروی هامر و دیگر خودروهای سبک به اضافه ده‌ها خودروی زرهی و سیستم‌های توپخانه‌ای سنگین دسترسی پیدا کرده است.
این پایگاه گزارش می‌دهد که 17 خمپاره‌ انداز دی-30، 122 میلی‌متر، 141 کامیون نویستار اینترنشنال آمریکایی، 21 خودروی زرهی مقاوم و محافظت شده در برابر مین و کمین، بلدوزر، بیل مکانیکی و دیگر تجهیزات جزو تجهیزاتی است که به دست طالبان افتاده است.
همراه این گزارش، فیلم‌ها و تصاویری از نیروهای امنیتی افغان درحال تسلیم تسلیحات و تجهیزات به طالبان وجود دارد که در رسانه‌های اجتماعی نیز منتشر شده‌اند.در برخی از این فیلم‌ها، شبه‌نظامیان طالبان درحالی که سلطه خود را بر این خودروهای مصادره‌ای به نمایش گذاشته‌اند، دیده می‌شوند.
مجله فوربس هشدار می‌دهد که اگر طالبان بتواند منبع سوختی برای این خودروها پیدا کند، ممکن است از این تجهیزات مصادره شده برای ایجاد یک نیروی جنگی بزرگ استفاده کند.
نگرانی روسیه و چین از تحرکات طالبان
گفته می‌شود توافق صلح فوریه 2020 میان آمریکا و طالبان شامل دولت کابل نمی‌باشد و آتش‌بس مختصری که میان کابل و طالبان وجود داشت به سرعت شکسته شده و باعث خشونت‌های گسترده از جمله موج بمب‌گذاری‌های انتحاری، حملات طالبان در سراسر ولایت‌های افغانستان، حملات با استفاده از تک تیرانداز و بزن در رو علیه نیرهای پلیس و ارتش افغانستان شد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه نسبت به اوضاع افغانستان ابراز نگرانی کرد و نسبت به تمرکز داعش در شمال افغانستان هشدار داد.
چین نیز که یک مرز مشترک 76 کیلومتری با افغانستان دارد، نگرانی خود را نسبت به اوضاع در افغانستان ابراز کرده است. وانگ یی، وزیر امور خارجه چین هشدار داد که خروج عجولانه آمریکا از افغانستان ضربه‌ای جدی به روند صلح در این کشور جنگ‌زده می‌زند و تاثیرات منفی بر ثبات منطقه‌ای خواهد گذاشت.

طالبان در آستانه تصرف بدخشان
مقام‌های افغانستان دیروز اعلام کردند با فرار و عقب نشینی نیروهای افغان، نیروهای طالبان توانسته‌اند کنترل مناطق بیشتری را در شمال این کشور به دست بگیرند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کمیته امنیت ملی دولت تاجیکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد، بیش از 300 پرسنل نظامی ارتش افغانستان از ولایت بدخشان به مرز تاجیکستان گریخته‌اند، چون نیروهای طالبان به سمت مرز این کشور پیشروی داشته‌اند. مقام‌های دولت تاجیکستان به پرسنل دفاع ملی و نیروهای امنیتی افغان اجازه عبور از مرز و وارد شدن به خاک تاجیکستان را داده‌اند و در بیانیه خود آورده‌اند: براساس خط مشی‌های انسانی و همسایگی ما این اجازه را دادیم.
تروریستهای طالبان اکنون کنترل یک سوم از تمامی 421 منطقه و ناحیه مرکزی در افغانستان را در دست دارد.محب الرحمان، یکی از اعضای شورای ولایتی بدخشان گفت، این دستاورد در ولایت بدخشان درحالی پیش آمده که طالبان درگیری و نبردی نداشته است.وی که روحیه ضعیف سربازان ارتش افغانستان را علت اصلی پیشروی طالبان می‌داند، همچنین گفت: ‌متاسفانه اکثر این نیروها بدون مایحتاج مانده‌اند. اکثریت مناطق بدون حتی کوچکترین درگیری به دست طالبان افتاده است. در سه روز گذشته، 10 ناحیه به دست طالبان افتاده که هشت مورد آن بدون درگیری بوده است. همچنین صدها نیروی ارتش، پلیس و اطلاعات افغانستان پست‌های خود را تسلیم طالبان کرده و از فیض آباد، مرکز ولایت بدخشان گریخته‌اند.
مناطق تحت کنترل طالبان در شمال افغانستان از نظر استراتژیکی مهم هستند چون در مرز با کشورهای آسیای میانه قرار دارند.
ازسوی دیگردر اوج افزایش ناامنی‌ها و افتادن مراکز شماری از بخش‌ها به‌ دست طالبان، کنسولگری‌های 8 کشور در مزارشریف، مرکز ولایت بلخ، فعالیت‌هایشان را محدود ساخته‌ یا بسته‌اند.به گزارش طلوع نیوز، کشورهای ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ایران، پاکستان، ترکیه، روسیه، و هند در مزارشریف کنسولگری دارند.

 

  تعداد بازديدها: 839
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=90085
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.