واقعا آقای حداد از عملکرد شورای نگهبان به طور کامل دفاع می کند؟ آیا این عملکرد اگر درباره جناح ایشان بود و مثلا الان آقایان جلیلی و رییسی رد صلاحیت شده بودند و باید جناح جناب حداد، بین آقایان زاکانی و قاضی زاده کسی را انتخاب می کرد، سخن آقای حداد به همین صورت بود؟ اگر این اتفاق در عراق بیافتد، و همین بلا را شورای نگهبان عراق، بر سر اسلام گرایان آن کشور بیآورد، ما در ایران همین گونه انتزاعی و مهربانانه سخن می گوییم؟
جماران: امروز استاد بزرگوار جناب آقای دکتر حداد عادل درباره میزان پایین مشارکت در انتخابات گفته اند: «مشارکت پایین را نتیجه سوء مدیریت میدانم و اینکه کسانی می خواهند گناه مشارکت پایین را به گردن شورای نگهبان بیاندازند یک ترفند است و مگر قبل از این اعلام صلاحیت ها مشارکت ۸۰ درصد بود که این مشارکت را به گردن شورای نگهبان می اندازید؟»
در این باره چند نکته گفتنی است؛
۱- اینکه جناب آقای حداد را استاد خطاب کردم و بسیار محترمانه درباره ایشان تا کنون سخن گفته ام، به دو امر مربوط است. نخست وزانت شخصی ایشان که همیشه حتی در نقد ها ادب را فروگذار نکرده اند و همین باعث می شود حرمتشان را پاس دارم. و دوم اینکه از برخی کتابهای ایشان بهره برده ام و همین، برای ایشان نقش استادی را رقم می زند.
۲- واقعا آقای حداد از عملکرد شورای نگهبان به طور کامل دفاع می کند؟ آیا این عملکرد اگر درباره جناح ایشان بود و مثلا الان آقایان جلیلی و رییسی رد صلاحیت شده بودند و باید جناح جناب حداد، بین آقایان زاکانی و قاضی زاده کسی را انتخاب می کرد، سخن آقای حداد به همین صورت بود؟ اگر این اتفاق در عراق بیافتد، و همین بلا را شورای نگهبان عراق، بر سر اسلام گرایان آن کشور بیآورد، ما در ایران همین گونه انتزاعی و مهربانانه سخن می گوییم؟
۳- ممکن است جناب حداد بفرمایند که ایشان فقط در مقام بیان «تأثیر شورای نگهبان در میزان مشارکت» چنین مطلبی را گفته اند. آن وقت خدمتشان عرض می کنم اولا آیا ایشان نمی خواهند درباره سایر امور هم احیانا مطلبی بفرمایند؟ و ثانیا بنا به آمار رسمی موسسه ایسپا حدود ده درصد از میزان مشارکت در اثر عملکرد شورای نگهبان کم شده است. آیا همین به تنهایی عامل مهمی نیست؟
۴- به یقین می توان بخشی از ضعف مدیریت کشور را ناشی از رد صلاحیت های گسترده شورای نگهبان در ادوار مختلف دانست، چرا که اگر این امکان فراهم بود که مردم نمایندگان واقعی خود را انتخاب کنند، امروز ضعف مدیریت را به حساب حکومت نمی گذاشتند و آن را معلول انتخاب خود می دانستند.