امام خمینی در بیست و هشتم اردیبهشت سال های مختلف، احکام متفاوت و مهمی صادر کردند.
جی پلاس، امام خمینی(س) در بیست و هشتم اردیبهشت سال ۵۸ مطابق با بیست و یکم جمادی الثانی ۱۳۹۹ در حکمی به حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی ربانی املشی، وی را برای یک سفر تبلیغی مامور کرد. متن حکم امام به شرح زیر است:
"بسمه تعالی
21 ج 2 99
جناب مستطاب حجت الاسلام آقای حاج شیخ محمد مهدی ربانی املشی ـ دامت افاضاته
مقتضی است جنابعالی در رأس هیأتی از فضلای محترم حوزه مقدسه علمیه، مسافرتی به استان گیلان و مازندران نموده و از نزدیک به وضع مردم آن سامان رسیدگی نموده چنانچه کمبودهایی از نظر مذهبی و تبلیغی داشتند در رفع آنها بکوشید و با همکاری علمای اعلام و اهالی محترم محل ـ ایّدهم الله تعالی ـ مشکلات را برطرف نموده و وحدت و یگانگی را حفظ نمایید و مردم را از تفرقه و نفاق که بزرگترین وسیله برای نفوذ اجانب و دشمنان اسلام می باشد برحذر دارید. و سلام اینجانب را به عموم آقایان محترم ابلاغ نمایید. از خدای تعالی عظمت اسلام و مسلمین و ادامه توفیقات همگان را در راه انجام وظیفۀ الهی و خدمت به شریعت مقدسه خواستارم. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
روح الله الموسوی الخمینی"
صحیفه امام؛ ج ۲۱، ص ۶۵۰
حکم انتصاب عبدالله نوری
امام خمینی در بیست و هشتم اردیبهشت سال ۵۹ مطابق با سوم رجب ۱۴۰۰ در حکمی، حجت الاسلام والمسلمین عبدالله نوری را به نمایندگی خود بر انتخاب سه تن از اعضای شورای عالی قضایی منصوب کردند. متن حکم امام در ادامه آمده است:
"بسم الله الرحمن الرحیم
جناب مستطاب حجت الاسلام آقای عبدالله نوری ـ دامت افاضاته
جنابعالی به نمایندگی از طرف اینجانب در انجمن نظارت بر انتخاب سه نفر اعضای شورایعالی قضایی تعیین می شوید تا بر جریان این انتخابات بر طبق مقررات نظارت کنید. ان شاءالله تعالی موفق باشید.
روح الله الموسوی الخمینی"
صحیفه امام؛ ج ۱۲، ص ۳۰۲
حکم امام به آیت الله موسوی اردبیلی
بنا بر این گزارش، امام خمینی (س) در بیست و هشتم اردیبهشت سال ۶۸ مطابق با دوازدهم شوال ۱۴۰۹ در حکمی خطاب به آیت الله موسوی اردبیلی، بر لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده های مربوط به اصل 49 قانون اساسی تاکید کردند.
"بسم الله الرحمن الرحیم
جناب مستطاب حجت الاسلام آقای موسوی اردبیلی ـ دامت افاضاته
جنابعالی آقای نیّری را برای رسیدگی به پرونده های موضوع حکم آقای صانعی و آقای کروبی[1] انتخاب نمایید تا هر پرونده ای در کشور مربوط به آن حکم می گردد را رسیدگی نماید. و همان طور که نوشته اید برای اینکه حقوق مردم از بین نرود، دادگاه عالی انقلاب اسلامی را موظف کنید این پرونده ها را رسیدگی مجدد نمایند. آقایان حجتی الاسلام معرفت و نیّری موظفند این پرونده را خارج از قوانین دست و پا گیر رسیدگی نمایند و تنها انطباق با موازین شرعی را مدنظر قرار دهند، تا خدای ناکرده حق کسی ضایع نگردد. بدیهی است کلیۀ احکام صادره که به تأیید دادگاه عالی انقلاب اسلامی رسیده باشد قطعی و لازم الاجراست. توفیق جنابعالی را از خداوند متعال خواستارم. توضیح این مطلب لازم است که پرونده های شهرستان ها از طریق آقای نیّری به دادگاه عالی فرستاده خواهد شد.
28 / 2 / 68
روح الله الموسوی الخمینی"
صحیفه امام؛ ج ۲۱، ص ۳۸۹