کدام راز مگو افشا شد!؟ ✍️احمد توکلی نماینده چندین دوره مجلس اظها کرد: آقای ظریف حق ندارد مسالهای را بازگو کند که اعلام آن برخلاف مصالح و منافع ملی است ایشان باید اسرار ملت ایران را حفظ کند. اما توضیح نمی دهد در مصاحبه مذکور چه راز مگویی بر ملا شده است؟ بنابراین باید مطالب دکتر ظریف را مرور کرد.
*وزارت خارجه سیاستگذار نیست مجری بخشی از دیپلماسی در راستای تحقق سیاستهای ابلاغی است.
*دیپلماسی را بیشتر هزینه میدان کردم اما نتوانستم بخواهم که میدان را هزینه دیپلماسی کنم.
*میدان و دیپلماسی دو بال اصلی تحقق سیاست خارجه است.
*موارد مهمی مانند سقوط هواپیمای مسافری ، حمله به پایگاه امریکا ، سفر بشار اسد به ایران ، حمله مکرر اسراییل به مواضع ایران در سوریه ، برقراری پرواز مستقیم به دمشق و ... در سیاست خارجی وجود داشته و دارد که به عنوان وزیر خارجه و عضو اصلی شورای عالی امنیت ملی اطلاع نداشته و ندارم.
*روسیه پس از برجام با سفر سردار سلیمانی به مسکو موافقت کرد و ورود نیروی زمینی سپاه به سوریه خواست روسیه بود.
*روسیه در مسیر مذاکره ایران و ۱+۵ و توافق برجام کارشکنی داشته و دارد.
*روسیه و چین به تمام قطعنامه های ضد ایرانی شورای امنیت همراه با امریکا رای مثبت دادند.
*روسیه به بهانه حمله هوایی به مواضع داعش در سوریه از حریم آبی ، فضایی و زمینی ایران استفاده نظامی کرد.
✍️توکلی و جریان فکری همسو باید به جای فرافکنی و سعی در تخریب وزیر امور خارجه و دستگاه دیپلماسیِ درگیر حساس ترین بخش مذاکره تکمیلی لغو تحریم ها و بازگرداندن آمریکا به برجام، ضروری است با احترام به شعور مردم ایران توضیح دهند کدام بخش از سخنان مذکور در مصاحبه وزیر خارجه افشای اسرار سری نظام محسوب می شود؟ کمااینکه مقام معظم رهبری هم دقیقا مانند دکتر ظریف تاکید کردند که وزارت خارجه سیاستگذار نیست بلکه صرفا بخشی از فعالیت دیپلماسی رسمی را عهده دار است. بنابراین این سوال همچنان بی پاسخ می ماند که چرا طی هفت سال گذشته به جای مرجع سیاستگذار امور خارجه دستگاه دیپلماسی رسمی را مورد هجوم و تخریب قرار دادند؟
✍️توکلی ضمنا مدعی است حرفهایی که آقای ظریف در فایل صوتی (درباره شهید سلیمانی)مطرح کردند به نظر من از انتقاد بالاتر بود هر چند معتقدم توهین نبود. اما توضیح نمی دهند کدام بخش از سخنان دکتر ظریف در مورد سردار سلیمانی به شرح دیل بالاتر از انتقاد یا انتقاد بود؟
*سردار سلیمانی و بنده هر هفته جلسه کاری و هماهنگی ثابت داشتیم.
*سردار سلیمانی علاوه بر توانمندی فرماندهی میدان نبرد از ظرفیت بالایی اقناعی در مذاکره برخوردار بود.
*سردار سلیمانی همواره بر ارجحیت مسائل میدان بر دیپلماسی و سایر حوزه ها تاکید داشت و غالبا فهرستی از موارد لازم به پیگیری را به من ارائه می داد.
*سردار سلیمانی در خصوص نیازهای میدان کوتاه نیامده و معمولا اصرار داشت.
*مذاکره سال های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۵ با طرف آمریکایی در مورد افغانستان و عراق را با پشتوانه میدان پبش بردیم.
*سردار سلیمانی سرمایه بزرگی از مردم ایران بود که دشمن آگاهانه از ما گرفت اما شهادت سردار سلیمانی هم سرمایه بزرگتر برای ایران خواهد بود.
✍️توکلی مدعی است ظریف حرفهایی را مطرح کرد که معنایش این بود که در کشور یک دسته از افراد دنبال صلح و یک دسته دنبال جنگ هستند و همواره خودشان را بر دسته اول تحمیل میکنند. اینکه توکلی از کدام بخش از مصاحبه دکتر ظریف به چنین برداشتی رسیده است مشخص نیست اما مگر نظامیان تمام کشورها و کشور ما جز این می اندیشند؟ اصولا مگر نظامیان برای جنگ تربیت و آماده سازی نمی شوند؟ مگر به همین دلیل در تمام کشورها و انواع حکومت سیاستگذاری خارجی و تصمیم به جنگ و صلح را از حوزه اختیار نظامیان خارج نمی کنند؟
✍️مگر سلسله مراتب نظامی کشورمان طی تمام سال های گذشته و متناسب با شرایط از افزایش آمادگی نظامی ایران برای پاسخگویی به لحظه در برابر هر سطحی از تهدید نمی گویند؟ مگر همواره بر آمادگی و استقبال از درگیری مستقیم با آمریکا نمی گویند؟ مگر طی چهل و دو سال گذشته همواره بر ضرورت و حتی بهانه جویی برای نابودی اسرائیل نگفتند؟ مگر فرماندهان حتی راهپیمایی اربعین عراق را زمینه رسیدن به مرز اسرائیل اعلام نکرند؟ مگر موارد مذکور و اعلام رسمی برخی فرماندهان عالی رتبه مبنی بر تجهیز حداقل پانصد گردان تخصصی مجهز چند ملیتی چیزی جز آمادگی برای ورود در هر درگیری و جنگی نیست؟
✍️اما شاید سوال مناسبی است که باید امثال توکلی پاسخ دهند، چرا از هشت سال فحاشی و تندگویی دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور محبوب و منتخب اصولگرایی و حتی چنگ اندازی به مقام والای رهبری نگران نبوده اما از یک جمله کوتاه وزیر خارجه مبنی بر اینکه تنها مجری سیاست های ابلاغی است چنین متوحش شدند. ۱۵اردیبهشت۰۰
|