تاريخ انتشار: 08 فروردين 1400 ساعت 00:25:02
ایران روسی چینیسم

✍️سند راهبردی روابط ایران - چین در سفر رئیس جمهور چین به تهران در سال ۹۴ ضمن دیدار با مقام معظم رهبری به پیشنهاد معظم له مورد توافق رهبران دو کشور قرار گرفت. سند راهبردی که بالاخره پس از ۶سال رفت و برگشت بین دو کشور در پی سفر دکتر لاریجانی نماینده رهبری به چین آماده امضای وزرای خارجه دو کشور شد. پیش نویس سند راهبردی هنوز بطور رسمی منتشر نشده، لذا نمی دانیم از امضای توافق راهبردی ۲۵ساله ایران و چین باید خوشحال یا نگران بود.
✍️مقام معظم رهبری ، رئیس جمهور ، ولایتی مشاور روابط بین الملل رهبری ، خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی رهبری ، شورای عالی امنیت ملی ، لاریجانی که اخیرا به نمایندگی از رهبری و حتما کشور مذاکره انتهایی سند راهبردی را در سفر به چین داشتند. قطعا به خوبی می دانند که روابط اقتصادی دو کشور در صادرات نفت خام ارزان ، بخش فولاد ایران و واردات قانونی و غیر قانونی تمام کالای مصرفی کشورمان از چین خلاصه می شود.
✍️مقامات کشورمان حتما باید مطلع باشند که حداقل طی بیش از سه دهه گذشته تمام کالای مصرفی بازار ایران تحت برندهای چین یا برندهای جهانی هک شده روی کالای چینی از شانگهای به مقصد نهایی تهران بارگیری و ارسال می شوند، بنابراین کالای ورودی به بازار ایران تحت هر عنوان ، به نام هر برند و قید هر کشوری بعنوان مبداَ تماما کالای درج سه ساخت چین و صادره از ابر بندر صادراتی شانگهای چین می باشند.
✍️چین برای دریافت نفت خام تحت تحریم ایران و تامین کالای مصرفی ارزان قیمت کم کیفیت بازار کشورمان از طریق حجم محدود واردات قانونی و حجم عظیم واردات غیر رسمی تا قاچاق نیازمند هیچ اقدام تکمیلی و انعقاد تفاهم نامه فی مابین نیست، ضمن اینکه سهم و اندازه اقتصاد نفتی ایران از تجارت خارجی و اندازه ی اقتصاد چین حدود ۱٪ است در حالی که سهم آمریکا از تجارت خارجی چین بیش از ۳۵٪ - ۳۰٪ است.
✍️روابط سیاسی ایران و چین در هیچ موضوع جدی نقطه مشترک ندارد جز اینکه ایران در پرونده هسته ای شورای امنیت و ۵+۱ به شدت محتاج حمایت روسی - چینی است. بنابراین روابط سیاسی ایران-چین یک طرفه در وابستگی ایران به حمایت چینی است، نیاز یک سویه سیاسی که سال ها است به سکوت مطلق ایران در برابر برخورد تا سرکوب مسلمانان چینی توسط دآن ولت منجر شده است. متقابلا چین هیچ نقطه و نکته خاصی در حوزه ی سیاست خارجی و روابط بین الملل نیازمند مساعدت ایران ندارد.
✍️رهبران چین براساس استراتژی بزرگ چین بارها و بارها به روشنی تاکید کردند که هیچ تصمیم و اقدامی نباید به چالش روابط چین و آمریکا منجر گردد. رهبران چین حداقل طی پنجاه سال گذشته هیچ چالش و اختلاف منجر به آسیب پذیری روابط راهبردی بلند مدت با آمریکا را تحمل نکرده اند. سران کشورما هم حتما می دانند که استراتژی بزرگ چین براساس الگوی همکاری و کنترل رفتار آمریکا تعریف و تشکیل شده است، یعنی روابط چین و جهان فرع و متاثر از استراتژی بزرگ چین با محوریت آمریکا است.
✍️اینکه سند روابط راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین به روابط امنیتی و نظامی هم می پردازد دقیقا مشخص نیست. اصولا مشخص نیست چرا علی رغم رفت و برگشت شش ساله سند راهبردی شاهد انتشار متن سند و ضمائم و فهرست قراردادهایی که مستقلا باید به مرور تنظیم و مبنای اجرا باشد بطور رسمی منتشر نشده است؟ حداقل نمایندگان مدعی نمایندگی مردم در مجلس  علی الظاهر نباید صم و بکم ناظر بی اثر باشند؟ نمایندگان و جریانات سیاسی که در مقطع امضای قرارداد اکتشافی نفت ۴.۸ میلیارد دلاری با کنسرسیوم نفتی فرانسه ، چین ، مالزی بلوا کردند و شرف و ناموس ایران را بر باد رفته می دیدند، اکنون در برابر سرمایه گذاری اعلامی ۴۸۰ میلیارد دلاری چین (صد برابر) در تمام زوایای اقتصاد ایران گویی به سکوت مطلق مبتلا باشند.
✍️اینکه متن توافق راهبردی ۲۵ ساله چگونه به اطلاع مردم خواهد رسید حتما از جنس توافق راهبردی ۲۰ ساله ایران و روسیه است که در سالجاری خاتمه یافته و شاید بنابر خواست طرفین تمدید گردد قرارداد بلند مدتی که علی الظاهر به مردم ربط نداشته و نیازمند اطلاع رسانی نیست. شاید نامه راهبردی ارسالی مقام معظم رهبری توسط سردار قالیباف رئیس مجلس که متاسفانه به دلیل عدم پدیرش پوتین مستقیما تحویل نشد و پاسخ ارسالی توسط سفیر روسیه که تحویل ولایتی گردید اشاره به موضوع تمدید قرارداد راهبردی ۲۰ ساله ایران و روسیه دارد. مکاتبات راهبردی که به دلیل عدم انتشار برای کارشناسان و مردم قابل ارزیابی نخواهد بود.
✍️شاید سوال درست این باشد که منافع کوتاه تا بلند مدت مشخص اقتصادی چین از سرمایه گذاری مستقیم ۴۸۰میلیارد دلاری در تمام زوایای اقتصاد ایران چیست؟ ایران در برابر سرمایه گذاری۴۸۰میلیاردی چه امتیازات مشخص بلند مدت راهبردی را به چین واگذار خواهد کرد؟ اصرار بر غنی سازی اورانیوم مجموعا چه هزینه هایی برای مردم ایران داشته است؟ ۷فروردین
۰۰

  تعداد بازديدها: 3154
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=89086
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.