مجید انصاری در مورد دیدار پاپ فرانسیس و آیت الله سیستانی بیان کرد: به نظرم این دیدار در این مقطع پیام آرامش و همزیستی و صلح برای مردم عراق، منطقه و سایر کشورها داشت و نشان داد که ارتباطی بین اسلام واقعی و مسیحیت با آنچه تندروهای افراطی به نام اسلام و یا به نام مسیحیت از خود نشان می دهند، وجود ندارد. لذا به نظر من، ان شالله سفر مبارکی برای کشور عراق ، جهان اسلام و جهان مسیحیت خواهد بود.
به گزارش صبح ما، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص دیدار پاپ و آیت الله سیستانی گفت: به نظرم این دیدار در این مقطع پیام آرامش و همزیستی و صلح برای مردم عراق، منطقه و سایر کشورها داشت و نشان داد که ارتباطی بین اسلام واقعی و مسیحیت با آنچه تندروهای افراطی به نام اسلام و یا به نام مسیحیت از خود نشان می دهند، وجود ندارد. لذا به نظر من، ان شالله سفر مبارکی برای کشور عراق، جهان اسلام و جهان مسیحیت خواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری، عضو مجمع روحانیون مبارز، در خصوص دیدار آیت الله سیستانی و پاپ فرانسیس گفت: دیدار بزرگترین رهبر جهان مسیحیت با یکی از مراجع عظام تقلید، پیام روشن و سازندهای برای پیروان ادیان الهی به خصوص مسلمانان و مسیحیان، که دو جامعه بزرگ دیندار جهان با جمعیتی بالا هستند، داشت. این پیام، پیام صلح و همزیستیِ مسالمت آمیز توأم با احترام به یکدیگر و تکیه برنقاط مشترک برای کمک به صلح جهانی و زندگی آرام و بهتر مردم جهان است.
او ادامه داد: این پیام و در واقع این ابتکار، ریشه قرآنی دارد. خداوند در قرآن کریم به صراحت به پیامبر اکرم دستور دعوت سایر پیروان ادیان الهی به همکاری در زمینههایی که اعتقادات مشترکی دارند، داده است؛ “قُل یا أَهلَ الکِتابِ تَعالَوا إِلىٰ کَلِمَهٍ سَواءٍ بَینَنا وَبَینَکُم أَلّا نَعبُدَ إِلَّا اللَّهَ” قرآن کریم به پیامبر دستور میدهد که ای پیامبر! به اهل کتاب بگو بیایید در موضع مشترک مهمی که همان بحث اعتقاد به خدای یگانه و پرستش آن یگانه معبود یکتاست، با هم باشیم. اهل کتاب یعنی یهودیان و مسیحیان که هر دو گروه در مدینه و در حوزه جغرافیای صدر اسلام حضور داشتند، البته زردشتیان هم اهل کتاب هستند اما در آن موقع عمدتا یهودیان و نصاریها در مدینه و اطراف مدینه بودند.
عضو مجمع روحانیون مبارز اظهار داشت: بنابراین دعوت به گفتگو و پیدا کردن نقاط مشترک در معتقدات دینی و در مسائل کلی انسانی، موضوعی است که در اسلام بر آن تأکید شده و در سیره پیامبر(ص) و امیر المومنین(ع) بوده است. در انقلاب اسلامی هم نگاه حضرت امام به عنوان معمار و بنیانگذار انقلاب اسلامی به این موضوع معطوف بوده است. لذا در قانون اساسی بر بحث آزادی اقلیتهای دینی و مذهبی تأکید شده و فراتر از آزادی آنها در مناسک و دینداری، حق و سهم مشخصی برای آنها در مجلس شورای اسلامی پیش بینی شده است.
انصاری عنوان کرد: با اینکه ممکن است جمعیت برخی از این اقلیتهای دینی در کشور به حداقل نصابی که برای نمایندگی شهرستانها پیش بینی شده است، نرسیده باشد، اما درعین حال پیش بینی شده که به طور ثابت برای هر یک از این ادیان یک نماینده در مجلس شورای اسلامی حضور داشته باشد. این حق از اول انقلاب اعمال شده است و خوشبختانه نمایندگان چهار دین رسمی در مجلس شورای اسلامی حضور دارند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امام هم در زمان حیات خود به مناسبت میلاد حضرت مسیح، برای مسیحیان جهان و پاپ پیام تبریک می فرستادند. ایشان در پاریس که بودند به این موضوع اهتمام ورزیدند. به هر حال این مسئله مورد تأکید حضرت امام بوده و در داخل کشور هم شاهد بودیم که مقام معظم رهبری در برنامه های منظم خود و در بازدید از خانوادههای شهدای جنگ تحمیلی و شهدای انقلاب اسلامی، در منزل شهدای اقلیتهای دینی نیز حضور پیدا کرده و سعی میکنند این سنت اسلامی پاس داشته شود.
عضو مجمع روحانیون مبارز تأکید کرد: با توجه به وضعیت خاصی که تروریستها در عراق پیش آوردند و این کشور را سالها درگیر جنگ، ناامینی و ویرانی کردند، و به خصوص در پدیده داعش این انسانهای وحشی و مدعیان اسلام که هیچ بویی از اسلام نبردند و چهره کریه و خشونت باری از اسلام به نمایش گذاشتند، جامعه مسیحی عراق آسیب بسیار زیادی دید. تعداد بسیاری کشته و آواره شدند والبته مسلمانانِ شیعه و سنی همه آسیب دیدند.
انصاری ادامه داد: به نظرم این دیدار در این مقطع پیام آرامش و همزیستی و صلح برای مردم عراق، منطقه و سایر کشورها داشت و نشان داد که ارتباطی بین اسلام واقعی و مسیحیت با آنچه تندروهای افراطی به نام اسلام و یا به نام مسیحیت از خود نشان می دهند، وجود ندارد. لذا به نظر من، ان شالله سفر مبارکی برای کشور عراق ، جهان اسلام و جهان مسیحیت خواهد بود.
مجید انصاری در پاسخ به این سوال که این دیدار تا چه اندازه در راستای گفتگوی ادیانِ امام موسی صدر است، گفت: همانطور که عرض کردم مسئله گفتگوی ادیان همیشه در میان مسلمانان و رهبران اسلامی بوده است. خب امام موسی صدر در لبنان پیشتاز این قضیه بودند و بنیان خوبی را برای این کار گذاشتند. من به فعالیتهای حضرت امام و انقلاب اسلامی هم اشاره کردم.
او با تأکید بر اینکه این نوع ملاقاتها و ارتباطات در سطوح کارشناسی و حتی پایین تر باید پی گرفته شود، گفت: مراکز مرتبط دینی مثل حوزه علمیه قم و واتیکان و دیگر مراکز دینی و مذهبی مسیحیان، یهودیان و زردشتیان که به حمدالله پایگاه خاص آنها در کشور خودمان است و برنامه های منظمی هم دارند، میتوانند با هم در ارتباط باشند. در هر صورت من فکر می کنم، در عمل می توان به صورت مرتب و تخصصی در حوزههای مشترک و بین الادیانی، کنفرانسها، سمینارها و گردهمایی هایی را برگزار و راهکارهای همکاری مشترک را جستجو کرد. برداشتهای مشترکی را در قالب آموزههای ادیان توحیدی، بحث اعتقادات، پرستش خداوند یگانه، حرمت نهادن به انبیاء الهی و معتقدات دیگران، بحث حقوق انسان، حقوق بشر، مقابله با استبداد و استکبار و زورگویی، می توان استخراج کرد.
انصاری ادامه داد: ظلمها و جنایاتی که به نام حضرت مسیح در جنگهای جهانی اول شده است و یا استعمار سابقه داری که توسط کشورهای مسیحی در طول قرون گذشته انجام شده و امثال اینها و همچنین جلوههای دیگری از این قبیل رفتارها ی نژادپرستانه و استیلا خواهانه و زورگوییهایی که در امثال آقای ترامپ و هم فکران او می بینیم، می تواند مورد گفتگو قرار گیرد.
عضو مجمع روحانیون مبارز گفت: من فکر می کنم مراکز دینی، علما ی دینی و رهبران دینی می توانند با هماهنگی و همکاری یکدیگر با همه اینها مقابله کنند و به هدایت و روشنگری مومنانهی پیروان ادیان الهی کمک کنند و از رهگذر آگاهیها و راهکارهایی که با استفاده از فضای رسانه ای و فضای عمومی ارائه میدهند، شاید بتوان بر روی دولتها، قدرتها و تصمیم گیرندگان تأثیر گذاشت تا به سمت آرامش، صلح، همزیستی و تأکید برنقاط مشترک به جای اسلحه و ناامنی و شرارت در دنیا، پیش بروند.
مجید انصاری در خصوص مراسم خاص استقبال از پاپ در عراق گفت: به هر حال هر کشوری مقتضیات خاص خود را دارد. کشور عراق به لحاظ سطح اجتماعی، ترکیب جمعیتی ، حکومت و سایر مسائل بسیار با کشور ایران متفاوت است. هر کشوری سلسله ویژگی های بومی خاص خود را دارد و مطابق با آنها عمل می کند. من فکر می کنم به این مسائل حاشیه ای نباید پرداخت. مهم، اصل این ملاقات و سفر است که از دید من مثبت است و باید از آن استقبال کرد.
او اظهار داشت: امیدواریم چنین زمینههایی در کشورهای غربی هم باز شود و یا در کشورهای اسلامی با نیت کمک به رفع فقر، ظلم و ناامنی تکرار شود. آقای پاپ اگر با همین رویکرد به مردم یمن هم نگاه کنند خیلی خوب است. همانطور که می دانیم یمن وضعیت بدی دارد، همچنین افغانستان در وضعیت خوبی نیست. دهها سال است که مردم آنجا درگیر انواع شرارتها هستند. در واقع با مداخله بیگانگان و قدرتهای خارجی این کشورها امروز درگیر انواع جنگ و ناامنی هستند .
عضو مجمع روحانیون مبارز تأکید کرد: آقای پاپ با همین رویکرد به سایر نقاط خاورمیانه مثل لبنان و سوریه توجه کنند. به طور جدی من فکر میکنم که قدرت کلیسا و مسحیت می تواند تاثیرگذار باشد و نقش بازدارندگی ایفا کند. رژیم اشغالگر و کودککش اسرائیل که علاوه بر قصب زمین مردم فلسطین هر روز در برابر دیدگان جهانیان با بی شرمی هر چه تمام تر اراضی و خانه های آنها را ویران می کند، و چون از پشتیبانی و حمایت بی حد و حصر آمریکا، اروپا و کشورهای مختلف مسیحی مطمئن است، لذا هیچ مانعی در برابر این کودک کشی و قصب و ظلم و تجاوز به مردم فلسطین احساس نمی کند.
او اظهار داشت: من نمیگویم همه مسائل یک شبه و یک روزه حل شود اما می تواند سرآغازی باشد برای ارائه راهکارهایی برای موضوعات و مسائل مشترک بین مسلمانان، مسیحیان، یهودیان و دیگر ادیان و برونرفت از این مشکلات طاقت فرسا و چندین ده ساله.
انصاری در پایان گفت: به هر حال دُملِ چرکین غصب سرزمین فلسطین و آوارگی یک ملت طی ۷۰ سال به نام یهودیت و با حمایت مسیحیت انجام شده است. جا دارد از همین ظرفیت آقای پاپ، واتیکان، مسیحیان و فعالان متدین مسیحی حتی در داخل آمریکا برای اعمال فشار بر روی دولت های خودشان استفاده شود که به میدان عمل بیایند و از حمایت یکجانبه بی حد و حصر از رژیم اسرائیل دست بردارند و این رژیم را به پذیرش حقوق مردم مظلوم فلسطین، وادار کنند.