خوراکیهای که مانع تکثیر ویروسها میشوند ترکیبات گیاهی فلاونوئیدها دارای طیف وسیعی از فواید سلامتی از جمله مبارزه با ویروسها هستند که ضمن تقویت ایمنی بدن، مانع از تکثیر آنها میشوند.مطالعهای جدید در مورد ترکیبات گیاهی فلاونوئیدها که دارای طیف وسیعی از فواید سلامتی از جمله مبارزه با ویروسها به ویژه ویروس آنفلونزاست و ضمن تقویت ایمنی بدن، مانع از تکثیر ویروسها میشود، منتشر شده است.فلاونوئیدها در ببیشتر میوهها و سبزیجات یافت میشوند، اما برخی از آنها حاوی مقادیر بیشتری از این ترکیبات هستند.نتایج برخی از مطالعات نشان میدهد که فلاونوئیدها برای محافظت از بدن انسان در برابر آنفلوآنزا و سایر عفونتهای ویروسی، با میکروبهای روده همکاری میکنند؛ به گونهای که فرد برای استفاده از فلاونوئیدها به منظور افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت، به میکروبهای مفید روده نیاز دارد.
میوههای حاوی فلاونوئیدها
سیب
سیب در رأس میوههای سرشار از فلاونوئیدها مانند کامفرول و کوئرستین قرار میگیرد و پوست سیب سرشار از لوتئولین است. این ترکیبات ضد عفونت و تکثیر ویروسها از جمله ویروس آنفلوآنزا هستند.
انگور قرمز
شایعترین فلاونوئیدهای موجود در انگور قرمز آنتوسیانین ها، فلاوونول، کاتچینها و پروآنتوسیانیدینها هستند. آنتوسیانین ترکیبی است که فقط در انگور قرمز موجود است.
شاه توت
شاه توت به دلیل اینکه حاوی تعداد زیادی فلاونوئید مانند لوتئولین، میریستین، کوئرستین، گالوکاچین، اپی گالوکاتچین، کاتچین و آنتوسیانیدین است به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی شناخته میشود.
پرتقال
فلاونوئیدهای موجود در پرتقال ممکن است به بهبود علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا مانند حالت تهوع و سرفه کمک کند. پرتقال حاوی کوئرستین، آپیژنین و کامفرول است. خوردن آب میوه پرتقال نیز مفید بوده، زیرا حاوی فلاونوئید است و میتواند به درمان عفونتهای ویروسی کمک کند.
سبزیجات حاوی فلاونوئیدها
کلم قرمز
کلم قرمز تازه و ترشی آن حاوی بالاترین درصد فلاونوئیدها مانند کاتچین، کامپرول، کوئرستین، آپیژنین و سیانیدین، نوعی آنتوسیانین است و به مبارزه با بسیاری از ویروسهای مقاوم آنفلوآنزا در برابر دارو کمک میکند.
هویج
هویج به لطف فلاونوئیدهای حیاتی موجود در آن از نظر بیولوژیکی فعال تلقی میشود و شامل کوئرستین، میریستین، نارینگن، کامپرول، روتین، آپی ژنین و لوتئولین است. این ترکیبات خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد ویروسی دارند.
شلغم
خوردن مخلوط شلغم با عسل به درمان علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا مانند گلودرد کمک میکند. خوردن شلغم برای دفع بلغم و آرام شدن سرفه نیز مفید است.
کرفس
آپی ژنین برجستهترین فلاونوئید موجود در کرفس است. این نوع سبزی به درمان عفونتهای ناشی از آنفلوآنزا و ویروسهای انفی کمک میکند و علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا مانند گلودرد، بدن درد و سرفه را کاهش میدهد.
پیاز
پیاز تازه حاوی فلاونوئیدهایی مانند فلاونول، آنتوسیانین، دی هیدرات، کامپرول، کوئرستین و آپی ژنین است. متخصصان برای اینکه حداکثر بهره را از پیاز ببریم، مصرف خام یا کمی سرخ شده آن را توصیه میکنند.
سایر خوراکیهای حاوی فلاونوئید
چای سیاه
مطالعات علمی نشان میدهد که چای سیاه حاوی حدود ۲۰۰ میلی گرم فلاونوئید در هر ۱۰۰ میلی لیتر و چای سبز حاوی ۷۱-۱۲۶ میلی گرم فلاونوئید در هر ۱۰۰ میلی لیتر است. کاتچینها مهمترین فلاونوئیدهای موجود در چای سیاه به همراه ایزوفلاون و آنتوسیانین هستند.
سویا
فلاونوئیدهای ایزوفلاون به طور عمده در محصولات غذایی سویا یافت میشوند. ژنیستئین، نوعی ایزوفلاون موجود در سویا، شناخته شده است که باعث کاهش عفونت تعدادی از سویههای ویروس، از جمله آنهایی که عامل آنفلوآنزا هستند، میشود.
حبوبات
حبوبات شامل لوبیا، عدس و نخود فرنگی است. همه آنها سرشار از انواع مختلف فلاونوئیدها مانند ژنیستئین و دایدزین هستند. حبوبات به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از بازگشت سرماخوردگی و آنفلوآنزا جلوگیری میکند.
شکلات تلخ
یک مطالعه علمی ثابت کرده است که کاکائو دارای اثرات ضد آنفلوآنزا است. این مطالعه نشان داد که شکلات تلخ سرشار ازانواع فلاونوئید مانند کاتچین، پروسیانیدین و اپی کاتچین غنی است.
*بهارنیوز
|