سید مصطفی هاشمیطبا گفت: اخیراً که آقای جهانگیری به سفری رفته بود در تجمعات گروهی بیسیم به دست به دولت و رئیسجمهور ناسزا میگفتند؛ اینها مردم نیستند بلکه گروههای سیاسی خاصی هستند.
اعتمادآنلاین: به رغم رد طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس در کمتر از ۲ هفته قبل، روز گذشته محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داد که این طرح در هفته جاری در دستور کار مجلس است تا مجدداً بررسی شود. پیش از این مدافعان و طراحان اولیه طرح خبر داده بودند که با جمعآوری ۵۰ امضا دوباره طرح را تحویل هیاترئیسه مجلس دادهاند. جبهه پایداری نیز روز بعد از عدم توفیق این طرح در صحن مجلس در بیانیهای ضمن ابراز تاسف از این مساله خواستار بررسی دوباره موضوع شد.
سید مصطفی هاشمیطبا، فعال سیاسی، درباره اصل و محتوای طرح شفافیت آرای نمایندگان گفت: من مخالف این نوع شفافیت هستم چرا که اگر قرار باشد شفافیت درباره رأی و تصمیم لحاظ شود، باید همه این شفافیت را داشته باشند و مساله تنها به رأی نماینده در مجلس محدود نشود.
او ادامه داد: به عنوان مثال شورای نگهبان و تشخیص مصلحت هم باید در زمینه آرای خود شفاف عمل کنند. از سویی این طرح استقلال رأی نمایندگان را از بین میبرد، یک ایراد عمده دیگر در این طرح این است که مبنای تصمیمگیری نماینده برای رأی دادن یا ندادن به طرح، منفعت یا تهدید و تطمیع میشود؛ یعنی باید تابع نظر گروههایی باشند که یا نماینده را تهدید یا تطمیع میکنند.
او اضافه کرد: البته به اندازهای مجلس یازدهم روی این مساله مانور داده بود که رد طرح شفافیت در روزهای اخیر در مجلس برای من بسیار عجیب بود و برایم جای تعجب دارد نمایندگان مجلس یازدهم که تا این حد برای همه امور مملکت نسخه میپیچند نتوانستند این طرح را تصویب کنند.
هاشمیطبا تاکید کرد که خروجی رأی مجلس مهم است نه تکتک آرای نمایندگان، و توضیح داد: شفافیت آرای نمایندگان مجلس باعث خودسانسوری نمایندگان و انحراف عملکرد مجلس میشود چرا که مدام با هر رأیی باید از عواقب موضوع واهمه داشته باشد و در عمل نماینده اسیر دست گروههای مختلف میشود.
او ادامه داد: ممکن است در برخی کشورها رأی شفاف در مجلس بر اساس سازوکار سیاسی آن کشور خروجی بهتری داشته باشد، اما در وضعیت فعلی کشور ما، آرای شفاف نمایندگان خروجیای برای کشور نخواهد داشت جز اینکه نماینده درگیر مشکلات جدی شود.
هاشمیطبا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برخی گروههای سیاسی به مجلس برای تصویب این طرح فشار میآورند و حتی بیانیه و نامه میدهند گفت: ظاهراً این جریانها رهبری گروههای فشار را در دست دارند.
سید مصطفی هاشمیطبا در پایان گفت: اخیراً که آقای جهانگیری به سفری رفته بود در تجمعات گروهی بیسیم به دست به دولت و رئیسجمهور ناسزا میگفتند؛ اینها مردم نیستند بلکه گروههای سیاسی خاصی هستند که با عناوینی از قبیل اینکه «مجلس انقلابی نیست» و «مجلس سازشکار است» میخواهند نمایندگان را تحت فشار بگذارند و یکی از ابزارهایشان نیز همین موضوع طرح شفافیت آرای مجلس است.