"جنبش میدان " علیه پوتین تظاهرات ناگهانی ضد دولتی در روسیه و سرایت موج اعتراض ها به بیش از 120 شهر این کشور که در پی انتشار ویدیوی دو ساعته از قصر مجلل منتسب به ولادیمیر پوتین واقع در ساحل دریای سیاه صورت گرفت مقامات امنیتی را کاملا غافلگیر کرد، چراکه برای نخستین بار پس از فروپاشی شوروی جمعیت نسبتا عظیمی به تجمع می پرداختند و شعارهای ضد دولتی سر می دادند.
اعتماد: سوال اساسی این است که آیا آلکسی ناوالنی چهره سرشناس مخالف دولت واقعا از چنین قدرت بسیج عمومی علیه نظام حاکم برخوردار است یا عوامل دیگری در این کارزار و عصیان دخیل هستند؟ گفته شده است که این اعتراض ها مستقیما «الیگارشی پوتینی» و فساد دولتی را نشانه رفته است و مخالفان با بهره برداری از تنگناهای معیشتی، معضل لاینحل فساد و رشوه خواری، فقدان آزادی های سیاسی و نارضایتی از نظام متمرکز قائم به شخص پوتین قصد دارند مردم را علیه دولت بشورانند و اقتدار رییس جمهور را به چالش بکشند.
«جنبش میدان» هم که پیش از این در سال 2014 در اوکراین نتیجه داده بود در این زمینه به الگویی برای مخالفان پوتین تبدیل شده است. آلکسی ناوالنی پس از سپری کردن دوره درمان مسمومیت با ماده نوویچوک که به محافل امنیتی اطرافیان پوتین نسبت داده شده است در سخنان کوتاهی پس از بازگشت از آلمان مردم را به قیام علیه دولت فراخواند و لحظاتی پیش از بازداشت خطاب به مردم گفت: «بروید به میدان، نه به خاطر من بلکه به خاطر خودتان، برای آینده تان و نترسید!» چند روز پس از آن، انتشار فیلم دو ساعته از قصر میلیاردی احساسات مردم را به شدت برانگیخت و با فراخوانی مخالفان از طریق شبکه های اجتماعی ده ها هزار نفر به میادین شهرها آمدند و استعفای رییس جمهور و آزادی زندانیان سیاسی را خواستار شدند. جالب اینکه هشدار دادستانی کل برای ممانعت از برگزاری تظاهرات غیرقانونی و تهدید روزنامه نگاران متمایل به اپوزیسیون هم کارگر نیفتاد و تنها در مسکو طبق برآورد خبرگزاری رویترز 40 هزار نفر در تجمعات ضد دولتی شرکت کردند. در واکنش به این تجمعات، مقامات ارشد دولتی انگشت اتهام را به سمت دولت های غربی به ویژه ...
|