تاريخ انتشار: 15 دي 1399 ساعت 20:45:34
محسن هاشمی رفسنجانی مطرح کرد: روایت ارتباط آیت الله هاشمی و سردار سلیمانی

محسن هاشمی رفسنجانی درباره ارتباط پدرش، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، با شهید سردار سلیمانی گفته است: «سردار سلیمانی کرمانی بودند و از همان ابتدای جنگ هم فرماندهی لشکر ۴۱ ثارالله را بر عهده داشتند و با توجه به اینکه آیت الله هاشمی رفسنجانی هم به عنوان فرمانده جنگ عمل می کردند، ارتباطات عمیقی بین این دو بزرگوار وجود داشت. بعد از اینکه جنگ تمام شد هم ایشان مسئولیت هایی را در استان های کرمان و سیستان وبلوچستان، مخصوصا در امر مبارزه با مواد مخدر و قاچاق و مسائل مربوط به رفع آسیب های اجتماعی آن مناطق بر عهده گرفتند؛ لذا این ارتباط برقرار بود تا اینکه فرمانده سپاه قدس شدند».به گزارش «جماران» او ادامه داد: «من یادم هست که مقام معظم رهبری و سپاه در مورد بعضی از تصمیماتی که باید درخصوص فعالیت های سپاه و اقدامات برون مرزی گرفته می شد، مسئولیت هایی به آیت الله هاشمی رفسنجانی هم داده بودند و گزارش های فعالیت ها به سمع ایشان می رسید و رفت وآمدهای زیادی بین حاج قاسم سلیمانی و آیت الله هاشمی رفسنجانی برقرار بود و من در جای جای خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی می بینم که ایشان درخصوص تیزهوشی حاج قاسم و تسلط ایشان نسبت به اوضاع نوشته اند».

هاشمی با اشاره به خاطرات مرحوم هاشمی رفسنجانی اظهار کرد: «همین امسال ان شاءالله خاطرات سال ۷۷ را چاپ می کنیم. جمله جالبی از آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفری که به منطقه کرمان و جنوب شرق ایران داشته اند و شهید حاج قاسم سلیمانی هم همراه ایشان بوده اند، در خاطرات هفت فروردین ۱۳۷۵ هست که با هلیکوپترها به طرف جازموریان پرواز کردیم؛ در راه آقای سردار سلیمانی، فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله، توضیحات خوبی دادند. اطلاعاتش از استاندار که همراه ما بود بیشتر است. چون محلی و باهوش است. این موضوع تا اواخر عمر ایشان هم ادامه داشت و همیشه سردار سلیمانی در ملاقات هایی که با آیت الله هاشمی رفسنجانی داشتند، گزارش هایی به ایشان می دادند و آیت الله هاشمی رفسنجانی هم اگر نظراتی داشتند با ایشان مطرح می کردند و به نظر می آید که روابط تا آخر عمر هر دو بزرگوار بسیار عالی و خوب بود».

رئیس شورای شهر تهران اضافه کرد: «ایشان (سردار سلیمانی) فرمودند که آقای هاشمی هیچ وقت سیاست استکبارستیزی و صهیونیست ستیزی خودش را از دست نداد ولی از روش ها و تاکتیک های مختلفی استفاده می کرد. اصلا در کشور ما با موضوعی که آیت الله هاشمی رفسنجانی شروع کردند و کتاب اکرم زعیتر (سرگذشت فلسطین یا کارنامه سیاه استعمار) را ترجمه کردند، این کتاب در آن موقع به قدری اثربخش بود که حتی مرحوم مصدق نامه ای نوشتند و گفتند من این کتاب را در جایی دیدم و حیفم آمد که این کتاب به دست مردم نرسد و حتی پول پرداخت کردند و ۲۰۰جلد خریداری و از طرف آقای مصدق توزیع شد. در نهایت نمی شود گفت که آیت الله هاشمی رفسنجانی استکبارستیز و صهیونیست ستیز نبودند؛ خیلی هم به صورت جدی این کار را انجام می دادند؛ ولی همان جمله ای که گفتم در گذشته هم مدنظر بود».

هاشمی در پاسخ به این پرسش که در خاطرات سال ۷۶ هست که ظاهرا آقای سلیمانی استعفا داده بودند و پیش آقای هاشمی آمدند و دبیر کمیسیون دفاعی مجمع شدند. درست هست، تصریح کرد: «آیت الله هاشمی رفسنجانی در خاطره ۱۴ آبان ۱۳۷۶ نوشته اند که سردار سلیمانی، فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله آمد و برنامه مراسم سرداران شهید استان کرمان و سیستان وبلوچستان را گفت؛ خیلی وسیع است و بیش از ۷۰۰ میلیون تومان هزینه برداشته. خواست که من در مراسم شرکت کنم؛ رد نکردم. راجع به شغل خودش مشورت کرد؛ می خواهد از سپاه بیرون برود».

او درباره اینکه ارتباط مرحوم آیت الله هاشمی و شهید سلیمانی تا چه زمانی ادامه داشت نیز گفت: «پس از پایان جنگ و در دوران سازندگی هم این ارتباط ادامه داشت و به دلیل فعالیت سردار سلیمانی در حوزه مبارزه با فقر و محرومیت زدایی و قاچاق در استان های سیستان وبلوچستان و کرمان، همکاری ایشان با دولت و ارتباط با رئیس جمهور قوی تر شد. پس از دوران سازندگی نیز این ارتباط ادامه یافت و نزدیک تر شد و در طول ۲۰ سال ملاقات های منظم و مداومی بین سردار سلیمانی و آیت الله هاشمی رفسنجانی در مسائل مختلف از جمله ماموریت های سپاه قدس وجود داشت و بارها در خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی این امر منعکس است. در یکی از نمونه ها که تاکنون منتشر نشده است، آیت الله هاشمی نظر سردار سلیمانی را درباره بحران سال ۱۳۷۷ میان ایران و افغانستان که کشور را تا آستانه جنگ پیش برد، می پرسد و در خاطرات ایشان آمده که سردار سلیمانی منطقی ترین و بهترین تحلیل مسئولان مربوطه را ذکر می کنند».

  تعداد بازديدها: 1089
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=88268
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.