تاريخ انتشار: 14 آذر 1399 ساعت 22:33:42
تل آویو در کمای سیاسی

شکاف و بحران داخلی رژیم صهیونیستی به اوج خود رسیده و نتانیاهو یک گام دیگر به پایان رژیمش نزدیک شده است. لایحه انحلال کنست تصویب مقدماتی شده و این رژیم به چهارمین انتخابات پارلمانی ظرف کمتر از دو سال نزدیک می‌ شود.

به گزاش جماران، فارین پالسی در گزارشی نوشت: قانون گذاران صهیونیست با تصویب مقدماتی لایحه انحلال کنست(پارلمان رژیم صهیونیستی) گامی بلند در جهت برگزاری انتخابات دیگری برداشتند. این رای ‌گیری البته نخستین گام در راستای انحلال کنست به شمار می ‌رود و دو گام دیگر برای انحلال ضروری است.

پس از آنکه رژیم صهیونیستی در عرض یک سال سه بار انتخابات پارلمانی برگزار کرد، رژیم ائتلافی کنونی با دشواری‌ های بسیار شکل گرفت که امروز هفت ماه از عمر آن می‌ گذرد. در صورتی که این ائتلاف فروپاشد، بار دیگر تل آویو به یک بحران سیاسی سوق خواهد یافت.

در رای گیری مقدماتی 61 نماینده به انحلال کنست رژیم صهیونیستی رای مثبت دادند و 54 نماینده با آن مخالفت کردند. در صورت انحلال کنست 90 روز پس از آن باید انتخابات پارلمانی برگزار شود. به این ترتیب، به نظر می ‌رسد که این رژیم به چهارمین انتخابات پارلمانی ظرف کمتر از دو سال نزدیک می‌ شود.

در صورتی که این پیشنهاد طی سه نشست در یک کمیسیون داخلی و سه نشست در صحن علنی کنست به تصویب نهایی برسد، عمر دولت کنونی «بنیامین نتانیاهو» به آخر خط خواهد رسید.

هرچند حزب «یش آتید» به رهبری «یائیر لاپید» رهبر جناح اپوزیسیون، پیشنهاد انحلال دوره کنونی مجلس را ارائه کرده است اما «بنی گانتس» رهبر حزب آبی- سفید که شریک اصلی دولت ائتلافی بنیامین نتانیاهو، و وزیر جنگ در این دولت است، از این پیشنهاد حمایت کرد.

پشتیبانی بنی گانتس و حزبش از انحلال دوره مجلس، اوج اختلاف ‌های وی با بنیامین نتانیاهو و حزب لیکود در هفت ماهی است که از عمر کابینه ائتلافی آنها می‌ گذرد.

بنی گانتس خواهان آن شده بود که لایحه بودجه، دو سالانه تصویب شود اما بنیامین نتانیاهو اصرار داشت که بودجه سال 2020 که رو به پایان است، این هفته تصویب شده و بودجه 2021 به سال آینده موکول شود.

رژیم صهیونیستی سال 2020  را بدون لایحه بودجه سپری کرده و این رژیم با ضعف ‌های زیاد که دولت و اپوزیسیون به آن مشترکا اذعان دارند، اداره شده است.

اختلاف شدید بر سر لایحه بودجه تنها نشانه ‌هایی از یک سری اختلافات عمیق دیگر میان بنیامین نتانیاهو با بنی گانتس و احزاب آن دو بود. گانتس همچنین نتانیاهو را به خاطر تعلل در انتصاب پست ‌های مهم و عالی از جمله بازپرس کل پلیس و دادستان کل مورد انتقاد قرار داده است.

گانتس و نتانیاهو پس از یک سال بحران سیاسی و برگزاری چند دور انتخابات، سرانجام بر سر تشکیل دولتی ائتلافی به توافق رسیده بودند و بر همین اساس قرار شد ابتدا نتانیاهو یک سال و نیم نخست وزیر باشد و پس از آن این سمت به گانتس واگذار شود. اما بنی گانتس و حزب او در هفته‌ های اخیر اذعان کرده بودند که بنیامین نتانیاهو هرگز این پست را واگذار نخواهد کرد.

یائیر لاپید و «موشه یعلون» یکی دیگر از سیاستمداران ارشد اپوزیسیون در ساعات پیش از رای ‌گیری به بنی گانتس گفتند که پیوستن او به ائتلاف دولت بنیامین نتانیاهو از آغاز یک خطای راهبردی بوده اما اگر امکان دهد که این دوره مجلس منحل شود، شاید فرصتی برای جبران این خطای بزرگ او فراهم شده باشد.

گانتس سه‌ شنبه شب گفته بود که اعضای حزب او در مجلس مختار هستند که به انحلال مجلس رای موافق بدهند.

وزیر جنگ که پست نخست ‌وزیر جایگزین را نیز در این رژیم یدک می ‌کشد، افزود که بنیامین نتانیاهو به مردم دروغ گفته و هر کاری که کرده تنها برای فرار از محاکمه خود بوده است.

نتانیاهو اظهار داشته که کشاندن اسرائیل به چهارمین انتخابات در کمتر از دو سال، اشتباه و پرهزینه خواهد بود.

از اظهارات نتانیاهو و گانتس این گونه پیداست که هر دوی آنها به این باور رسیده اند که ادامه کار دولت کنونی غیر ممکن است و آینده ای برای آن متصور نیست، بنابراین هر کدام از آنها سعی دارد تا مسئولیت انحلال کنست و برگزاری انتخابات زودهنگام را به گردن دیگری بیندازد.

به گزارش رسانه ‌های صهیونیست، اگر بحران سیاسی تشدید شده و کار به انتخابات بعدی کشیده شود، بنیامین نتانیاهو می‌ خواهد موعد برگزاری آن در تابستان سال بعد و در پی رسیدن واکسن کرونا به سرزمین های اشغالی و واکسینه شدن دستکم بخشی از جمعیت 9 میلیون نفری، و به تبع آن، بهبود وضعیت اقتصادی، باشد.

اما بنی گانتس ظاهرا ابراز تمایل کرده که انتخابات هر چه زودتر برگزار شود.

کابینه نتانیاهو- گانتس خود را ائتلافی برای نجات رژیم صهیونیستی از کرونا نامیده بودند اما مدیریت این بحران با انتقادهای شدید روبرو است.

کارشناسان بر این باورند که دولت ائتلافی رژیم صهیونیستی تا پایان دوره قانونی ‌اش دوام نخواهد آورد و بدین گونه نتانیاهو تلاش خواهد کرد تا برگزاری انتخابات جدید را تا ژوئن آینده به تعویق بیندازد، به امید اینکه واکسن کرونا به اراضی اشغالی رسیده و توزیع آن در بین اشغالگران آغاز شود تا این گونه شانس پیروزی خود در انتخابات را افزایش دهد و بتواند اکثریت کرسی های کنست را به دست بیاورد؛ حالا چه با ائتلاف با دو حزب یا همپیمانی با حزب یمینا به رهبری «نفتالی بنت» که طبق آخرین نظرسنجی ها، می تواند در صورت برگزاری انتخابات 20 کرسی کنست را کسب کند.

هرچند تمامی شواهد حاکی از آن است که نتانیاهو می خواهد اوضاع را به سمت انتخاباتی جدید بکشاند و توافق تناوب در نخست وزیری با گانتس را به اجرا نگذارد، اما او روز گذشته طوری وانمود کرد که مخالف برگزاری انتخابات زودهنگام است و از گانتس خواسته تا از موافقت با انحلال کنست عقب بنشیند و به او برای ادامه فعالیت رژیم کنونی همکاری کند!

بنیامین نتانیاهو در حالی یک گام دیگر به پایان دولتش نزدیک شده است که محاکمه‌ اش در سه پرونده اتهامی فساد آغاز شده ولی ادامه جلسه های محاکمه هر بار به دلیلی متفاوت، به تعویق می ‌افتد.

نتانیاهو اولین نخست ‌وزیر رژیم صهیونیستی در تاریخ این رژیم است که ماه مه در خصوص پرونده‌ های فساد در مقابل دستگاه قضایی قرار گرفت. او و همسرش به اتهام فساد چندین بار تحت بازجویی قرار گرفته ‌اند، پرونده‌ هایی که در رسانه ‌ها به «پرونده 1000»، «2000»، «3000» و «4000» معروف است.

نتانیاهو با تظاهرات پی در پی اسرائیلی ها در شهرهای مختلف روبروست. تظاهرات‌ ها علیه نتانیاهو و عملکرد وی وارد بیست و چهارمین هفته شده است. گفته می ‌شود ناتوانی نتانیاهو در مقابله با شیوع کرونا و پرونده‌ های متعدد فساد وی باعث شده اسرائیلی ها علیه وی اعتراض کنند.

کابینه نتانیاهو به سبب سوء مدیریت در مقابله با شیوع ویروس کرونا، زیر تیغ تیز انتقادهای شدید ساکنان سرزمین‌ های اشغالی قرار دارد، به طوری که این رژیم در مقایسه با جمعیت، دارای یکی از بیشترین مبتلایان به ویروس کرونا در جهان است و تلاش های کابینه تاکنون برای کاهش میانگین مبتلایان به ویروس کرونا ناکام مانده است.

  تعداد بازديدها: 1138
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=87911
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.