محمد مهاجری و عباس عبدی در یادداشت هایی جداگانه به نقد سخنان دیروز امام جمعه مشهد پیرامون انتخابات آمریکا و احتمال مذاکره پرداختند و در خصوص پیامدهای آن هشدارهایی را مطرح کردند.
جماران؛ محمد مهاجری، فعال اصولگرا، در کانال تلگرامی خود در یادداشتی با عنوان «آقای علم الهدی! من مانند شما، دیگران را جاهل و خائن نمی دانم» نوشت: «جناب حجت الاسلام والمسلمین احمد علم الهدی در بیاناتی که دیروز از قول ایشان منتشر شده است، فرموده اند:
"آنانی که جریان تحول انتخاباتی آمریکا را فرصت میدانند، یا واقعأ نادان و ناآگاه هستند، نه یک نادان و ناآگاه معمولی، نادان و ناآگاهی که جهلشان یک جهل مرکب است و از اینها جاهلتر وجود ندارد و اگر این نیستند، خائن هستند، خیانتکار هستند و در مقام خیانت به ملت"
1- لفظ حضرت ایشان اطلاق دارد به همه افرادی که نتیجه انتخابات امریکا را فرصت می دانند. یعنی ایشان هیچ استثنائی هم برای آن قائل نشده اند و حتی افراد معتقد به نظام و مصلحتها را هم منها نکرده اند. به همین دلیل، نویسنده این سطور نیز خود را مخاطب ایشان می داند که او را "دچار نادانی و جهل مرکب" یا " "خیانت" خوانده است.
2- بنده هم مانند جناب آقای علم الهدی در حوزه سیاست بین الملل درس نخوانده ام و از این جهت با ایشان همترازم اما مدعی هستم در مورد نتیجه انتخابات امریکا نادان نیستم. از حضرت ایشان تقاضا می کنم ده استاد روابط بین الملل که مورد تایید خودشان هستند معرفی کنند ، تا هر دو با هم در برابر آن اساتید، زانو بزنیم و سوادمان را عرضه کنیم و حق قضاوت در باره دانایی یا نادانی را به آنها بسپاریم.
3- جناب علم الهدی راه دیگری را هم باز کرده اند و گفته اند مخاطبان ایشان اگر نادان نباشند خائن اند. لابد ایشان می دانند وقتی چنین بیانی ازفردی در طراز ایشان( که مقام قضایی نیستد) صادر می شود، در حد افتراست. آیا ایشان می پذیرد که اگر ثابت نشد مخالفان نظر ایشان(در مورد فرصت دانستن نتیجه انتخابات امریکا) خیانتکارند، همین اتهام از طرف مقابل وارد شود و معاذالله ایشان را خائن بخوانند؟
قطعا فردی چون من بدلیل همان آموزه های شرعی که بارها از منبرهای ایشان شنیده ام، چنین بی تقوایی را انجام نمی دهد. همانطور که اگر اساتید مورد اشاره در بالا به جهل حضرتشان گواهی دهند جرات نمی کنم صفتی مشابه جاهل و حتی رقیقتر از آن را به ساحت شان نسبت دهم.
4- مقولاتی نظیر انتخابات امریکا ،موضوعات نظری است و هر فردی می تواند دیدگاه خود را بیان کند و تصمیم نهایی در این موارد با نظام جمهوری اسلامی است و رفتارهایی مانند نیت خوانی که از طرف آقای علم الهدی سر می زند، کمافی السابق، نتیجه ای جز وهن جایگاه عزیزی چون ایشان را به همراه ندارد.
والعاقبه للمتقین.»
همچنین عباس عبدی در کانال تلگرامی خود در یادداشتی با عنوان «تبعیض ریشه توهین» نوشت: «در سخنانی که دیروز از قول آقای علمالهدی منتشر شده است، آمده است که: "آنانی که جریان تحول انتخاباتی آمریکا را فرصت میدانند، یا واقعأ نادان و ناآگاه هستند، نه یک نادان و ناآگاه معمولی، نادان و ناآگاهی که جهلشان یک جهل مرکب است و از اینها جاهلتر وجود ندارد و اگر این نیستند، خائن هستند، خیانتکار هستند و در مقام خیانت به ملت"
امروز دیدم آقای مهاجری از فعالان اصولگرا نقدی به این سخنان نوشته است چون خودشان را مخاطب آن سخن دانستهاند. ولی به نظرم مشکل جای دیگری است.
ایشان در این سطح از منطق، اظهارات زیادی دارند و اتفاقا هدف از بیان این سنخ از سخنان بازنشر بیشتر و شهره شدن گوینده آن است که میشود و من هم آن را در اینجا بازنشر کردم!!
بیان این نوع سخنان تا وقتی که موجب توهین و اتهام نشده مشکلی ندارد و برای خوانندگان جذابیتهای خاص خود را دارد که فراوان است. کسانی هم در تهران و شهرهای دیگر هستند که سخنان مشابه میگویند و به سرعت بازنشر میشود.
ولی هنگامی که به توهین و اتهام زنی میرسد دیگر نمیتوان مسأله را به درک و آگاهی گوینده ارجاع داد بلکه به وجود تبعیض در سازوکارهای حقوقی مربوط میشود. اگر یک شهروند عادی چنین اظهاراتی را علیه آنان کند فوری رسیدگی و مجازات میشود ولی آنان مصون هستند و این تبعیض خطرناکتر از اصل این بیان است.»