تاريخ انتشار: 29 آبان 1399 ساعت 21:43:18
بعد از آمریکا انگلیس هم از افغانستان خارج می شود

با توجه به آن که انگلیس بدون آمریکا نمی تواند در افغانستان یا دیگر کشورهای شاهد نزاع باقی بماند، لندن اعلام کرد که در صورت خروج آمریکایی ها از افغانستان،نیروهایش را از این کشور خارج می کند.

به گزارش جماران به نقل از رویترز،«بن والاس» وزیر دفاع انگلیس اعلام کرد که این کشور نیز در پی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، نیروهای خود را از این کشور خارج می کند.

والاس امروز پنجشنبه در گفت و گو با شبکه تلویزونی اسکای نیوز گفت: « در صورتی که آمریکا نیروهای خود را در افغانستان کاهش دهد ما هم نیروهای خود را در افغانستان کاهش می دهیم.»

وی تصریح کرد که  اکنون خروج همه نیروهای آمریکایی و انگلیسی از افغانستان مطرح نیست و لندن قصد دارد که همکاری خود را با دولت کابل و دولت آمریکا برای تضمین امنیت در افغانستان ادامه دهد.

والاس تأکید کرد که توان انگلیس برای اقدام به شکل مستقل از آمریکا در افغانستان و برخی مناطق نزاع دیگر محدود است. وی افزود که بازنگری در هزینه های مورد توافق بین وزارتخانه های دفاع و دارایی انگلیس باعث افزایش توان این کشور در این زمینه در آینده می شود.

وزیر دفاع انگلیس در ادامه گفت که در حال حاضر اگر آمریکا به شکل یکطرفه از برخی کشورها خارج شود انگلیس با چالش های جدی رو به رو می شود.

این در حالی است که واکنش ها به خروج بیشتر نیروهای آمریکایی از افغانستان تا کنون متفاوت بوده است.

کاهش شمار قابل ملاحظه‌ای از نیروهای نظامی آمریکا در خاک افغانستان که وزارت دفاع ایالات متحده سه شنبه شب از آغاز تدریجی روند آن خبر داد با واکنش‌هایی در جهان همراه شده است.

گروه طالبان که طرف اصلی جنگ و مخاصمه داخلی در افغانستان است در نخستین واکنش به این تصمیم دولت کنونی آمریکا آنرا «گامی به جلو» توصیف کرده است.

این واکنش توسط سران طالبان پس از آن مطرح شد که پنتاگون اعلام کرد بر اساس فرمان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تا پانزدهم ماه ژانویه ۲۰۰۰ نفر از شمار نیروهای نظامی ایالات متحده در خاک افغانستان کاسته خواهد شد.

«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان در گفتگو با فرانس‌پرس تصمیم آمریکا برای خروج نظامی از خاک افغانستان را «یک گام خوب رو به جلو» توصیف کرد که به گفته او «به نفع مردم افغانستان و آمریکا» است.

سخنگوی طالبان در ادامه تاکید کرد که «هرچه نیروهای خارجی زودتر از افغانستان خارج شوند، جنگ نیز سریع‌تر پایان می یابد.»

گفتنی است که گروه طالبان پیش‌تر توافق صلحی با دولت آمریکا امضا کرده بود که خروج کلیه نیروهای نظامی خارجی از این کشور از جمله شروط اصلی گنجانده شده برای اجرایی شدن آن مطرح شده بود.

طالبان نیز وعده داده بود که در ازای عمل به تعهدات داده شده از سوی ایالات متحده آمریکا، در خاک افغانستان دست به خشونت نزند و باب گفتگو با دولت مرکزی و دیگر گروه‌های سیاسی برای تحقق صلح و آشتی در این کشور را باز کند.

این در حالی است که تداوم اعمال خشونت آمیز توسط نیروهای طالبان و خروج زودهنگام دست کم ۲۰۰۰ نظامی آمریکایی از خاک افغانستان نگرانی‌ها را نسبت به فرایند صلح در این کشور و احتمال برتری جویی پیش‌بینی نشده طالبان افزایش داده است.

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو روز سه شنبه هشدار داد که خروج زودهنگام و هماهنگ نشده نظامیان خارجی که بخشی از آنها در قالب نیروی مامور ناتو در خاک افغانستان مشغول به خدمت هستند، می‌تواند هزینه‌ بسیار سنگینی برای این سازمان به همراه داشته باشد.

«ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو همچنین تاکید کرد که افغانستان همچنان این پتانسیل را دارد که به پایگاهی برای گرو‌ه‌های تروریستی از جمله داعش تبدیل شود که قلمرو خود را در خاک سوریه و عراق از دست داده است.

از سوی دیگر یک سناتور ارشد جمهوری‌خواه در مجلس سنای آمریکا نیز نسبت به تبعات تصمیم دولت ترامپ برای کاهش زودهنگام شمار نظامیان در خاک افغانستان هشدار داد و گفت این تصمیم موجب خرسندی ایران و روسیه خواهد شد!

«میچ مک کانل» رهبر اکثریت جمهوریخواه در مجلس سنای آمریکای به دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور درباره تسریع در روند خروج نظامیان این کشور از عراق و افغانستان هشدار داد.

مک کانل در سخنرانی خود در کنگره گفت که عواقب خروج زودهنگام نیروهای آمریکایی حتی بدتر از خروج اوباما از عراق در سال 2011 است که منجر به شکل گیری گروه تروریستی داعش شد.

رهبر جمهوریخواهان کنگره هشدار داد که خروج زودهنگام نظامیان آمریکایی منجر به خالی کردن پشت همپیمانان می شود و راه را برای گسترش نفوذ گروه طالبان در افغانستان باز می کند و به گروه های القاعده و داعش نیز اجازه می دهد تا صفوف خود را در عراق بار دیگر گرده آوری کنند.

وی تأکید کرد که خروج سریع نظامیان آمریکایی باعث می شود که گروه القاعده ضعیف و از هم پاشیده پیروزی تبلیغاتی بزرگی به دست آورد.

میچ مک کانل تأکید کرد: «صحنه چشم پوشی سربازان آمریکایی از تأسیسات و تجهیزات شان باعث می شود این اقدام در همه جهان تبدیل به نماد تحقیر و شکست آمریکایی ها و پیروزی افراط گرایان شود.»

«رحمت‌الله اندر» سخنگوی کنونی شورای امنیت ملی افغانستان در واکنش به صدور دستور کاهش شمار نظامیان آمریکایی از خاک کشورش، تبعات این تصمیم را کم اهمیت جلوه داد و اعلام کرد که امنیت افغانستان تحت تاثیر این تصمیم قرار نخواهد گرفت.

سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان در این خصوص تصریح کرد: «نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان هم‌ اکنون هدایت ۹۶ درصد عملیات را به صورت کاملا مستقل در دست دارند و آماده دفاع از کشور در برابر دشمنان هستند.»

دولت آلمان نیز روز چهارشنبه ضمن ابراز نگرانی از کاهش قابل ملاحظه نظامیان آمریکایی در خاک افغانستان آنطور که وزارت دفاع ایالات متحده وعده‌داده،‌ بویژه نسبت به تبعات این تصمیم بر پیشرفت مذاکرات صلح در افغانستان هشدار داد.

«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان روز چهارشنبه در جریان یک کنفرانس خبری با اعلام اینکه روند کاهش نیروهای آمریکایی از خاک افغانستان به تازگی آغاز شده، تاکید کرد: «ما به ویژه نگران هستیم که تصمیم اعلام شده دولت آمریکا پیش‌رفت مذاکرات صلح در افغانستان را تحت تاثیر قرار دهد.»

وزیر امور خارجه آلمان سپس با اشاره به این که «طرف‌های درگیر در افغانستان پس از سالها به میز مذاکره بازگشته و گفتگوهای سازنده را آغاز کرده‌اند» خروج نظامیان آمریکایی را «عجولانه» خواند و تاکید کرد که «مان نباید با چنین تصمیم‌هایی موانعی مضاعف بر سر مذاکرات ایجاد کنیم.

به گفته آقای ماس، این تصمیم همچنین می‌تواند تبعاتی به ویژه از حیث امنیتی برای حدود ۱۳۰۰ نظامی آلمانی داشته باشد که پیش‌تر برای همکاری با نیروی تحت رهبری ناتو به افغانستان اعزام شده‌اند.

ناتو حدود ۱۲ هزار نظامی را در افغانستان در قالب ماموریتی آموزشی تحت هدایت خود دارد که بیش از نیمی از آنها را نظامیان غیرآمریکایی تشکیل می‌دهند.

شمار نیروهای نظامی ایالات متحده در خاک افغانستان در حال حاضر ۴ هزار و پانصد نفر است که بر اساس فرمان دولت ترامپ قرار است تا پیش از شروع به کار دولت بعدی در آمریکا در اواسط ماه ژانویه سال آینده میلادی به ۲ هزار و پانصد نفر کاهش یابد.

تصمیم از پیش اعلام شده دونالد ترامپ برای خروج نظامی از افغانستان با مخالفت‌هایی در میان سیاستمداران و نیز نهاد‌های نظامی این کشور مواجه شده، به نحوی که رسانه‌های آمریکایی مخالفت با این تصمیم را دلیل اصلی برکناری مارک اسپر، وزیر سابق دفاع ایالات متحده می‌دانند.

  تعداد بازديدها: 1241
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=87748
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.