محافل سیاسی در حالی برای انتخابات ۱۴۰۰ آماده میشوند که کشور با یک بحران کمسابقه اقتصادی روبرو است. برخی از شخصیتها و جریانهای اصولگرا معتقدند یک چهره نظامی میتواند با روحیه "جهادی" و کاریزمای نظامی اش ورق را برای کشور برگرداند.
فرارو- تحرکات سیاسی برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ کم و بیش در جریان است، اصولگرایان در هفتههای اخیر تمایل خود را به انتخاب یک رییس جمهور نظامی نشان میدهند. در میان نامزدهای مورد بحث برای انتخابات نیز نام چند چهره نظامی به طور جدی مطرح است.
سردار حسین دهقان، وزیر سابق دفاع در دولت دهم، از فرماندهان سپاه پاسداران و مشاور رهبرمعظم انقلاب گفته است که در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نامزد خواهد شد. پیش از این رسانهها از او به عنوان یکی از نامزدهای احتمالی انتخابات سال آینده نام برده بودند.
دهقان ضمن تایید این خبر به تسنیم گفت: «با قدرت خواهم آمد و معتقدم باید مردم را از این وضعیت فعلی نجات داد».
دهقان که از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران در سالهای گذشته به شمار میرود سابقه ریاست بنیاد شهید، فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران، جانشین رئیس ستاد مشترک سپاه پاسداران و قائم مقامی وزیر دفاع را در دورههای مختلف در کارنامه خود دارد.
او نخستین فردی است که رسما برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده اعلام نامزدی کرده است.
ورود سردار دهقان به عرصه انتخابات در شرایطی است که به نظر میرسد بخش قدرتمندی از جریان اصولگرا هم تمایل دارند برنده انتخابات ۱۴۰۰ یک چهره نظامی باشد. البته به نظر نمیرسد اصولگرایان از حامیان سردار دهقان باشند، او چهرهای میانهرو است و بیشتر به اعتدالگرایان نزدیک است.
حسامالدین آشنا، رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک و مشاور روحانی چندی پیش در گفتگو با اندیشه پویا درباره سردار دهقان گفته بود: "ایشان هم مدیر بسیار توانمندی است و اقتداری کاریزماتیک دارد و از توان تعامل با رهبری و قوای دیگر و نیروهای مسلح هم برخوردار است و معطوف به حل مسئله کار میکند."
نقطهضعف مهم حسین دهقان در اینجاست که او چهرهای کمتر شناختهشده است.
آشنا هم به ناآشنابودن سردار دهقان اشاره کرده و گفته است: «مشکل ایشان هم ارتباط با مردم است، اما در قالب رئیس بنیاد شهید نشان دادند که میتوانند تلاشهای موفقی داشته باشند... مردم هنوز آقای دهقان را ندیدهاند. ممکن است آقای دهقان را که در انتخابات میبینند، بپسندند. همانطور که آقای روحانی را ندیده بودند، اما وقتی او را در انتخابات دیدند، پسندیدند.»