ورم معده و روده را با این نوع از نان آرام کنید! نان سبوسدار نانی است تهیه شده از آرد سبوسدار که پس از فرآیند تخمیر اسیدفیتیک آن تخریب و کلیـه املاح و ویتامینهای مغذی موجود در آن آزاد و جذب بدن می گردد. انواع نان سبوس دار شامل نان سبوس گندم و نان جو سبوسدار است که هریک خواص مختص به خود را برای سلامت بدن دارند.
سبوس فواید گستردهای برای حفظ سلامت بدن داشته، یکی از مهمترین خواص سبوس، فیبر موجود در آن است که به عملکرد دستگاه گوارش کمـک کـرده و مـانع از یبوسـت میگردد و بهویژه به پیشگیری از بیماریهای روده بزرگ از جمله سرطان کولون کمک میکند. از دیگر خواص نان سبوسدار ارزش غذایی بسیار بالای آن بوده، به طوریکه انواع سبوس، سرشار از ویتامینهای گروه ب و اسیدهای چرب مفید برای بدن شامل امگا3 و امگا 6 است.
خواص نان سبوس دار
با توجه به اینکه غذای غالب مردم، نان و فرآوردههای آردی است و بخش عمدهای از نیازهای انـرژی و پـروتئین بـدن را تـأمین میکند، دانستن بهترین نوع نان و خواص نان سبوسدار اهمیت فراوان دارد. برخی از مهمترین خواص نان سبوسدار و فواید مصرف آن به شرح زیر است:
یکی از فواید مصرف نان سبوسدار کمک به کاهش وزن است. سبوس موجود در نان باعث احساس سیری در فرد میشود. غلات سبوسدار بیشتر از غـلات سبوسگیری شده، در دسـتگاه گوارش میماند و آب به خود میگیرد و احساس سیری بیشتری به فرد میدهنـد. بنـابراین کسـانی کـه قصـد کاهش وزن سالم را دارند میتوانند با مصرف نان سبوسدار در رژیم غذایی به هدف خود برسند .
مصرف نان سبوسدار به عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده برای درمان بیماریهایی نظیر ورم معده و روده مفید است. از خواص گندم سبوسدار درمان پولیپهایی موجود در کولن یا روده است.
یکی دیگر از خواص نان سبوسدار و فواید مصرف آن کاهش جذب کلسترول خون است که باعث کاهش چربی خون شـده و بطـور غیـرمسـتقیم از بروز بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری میکند و موجب مهار سکتههای قلبی میگردد.
مصرف نان سبوس دار برای بیمارن مبتلا به دیابت مفید بوده، مصرف سبوس جذب قند را کاهش داده و در نتیجه زمینه ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.
مصرف نان سبوسدار به طور غیرمستقیم بر کنترل فشار خون نیز موثر بوده و غذایی مفید برای مبتلایان به فشار خون بالا است.
نان سبوسدار سرشار از آهن، اسید فولیک، املاح و ویتامینهای ضروری برای رشد کودکان است. تحقیقات نشان داده یکی از مهمترین خواص نان سبوسدار برای کودکان کمک به بهبود رشد، افزایش هوش و رفتار خوب در کودکان است.
نان سبوسدار سرشار از سیلیس بوده، مصرف آن موجب استحکام و افزایش سلامت استخوانها و دندانها میگردد.
مصرف نان سبوسدار برای سلامت چشمها مفید بوده، وجود ویتامینهای، روی و نیاسین در سبوس میتواند به افزایش سلامت عمومی چشم کمک کند. همچنین باعث کاهش ریسک بیماری دژنراسیون ماکولا ناشی از سن که علت اصلی از بین رفتن بینایی در افراد بالای ۶۰ سال است، میشود.
*نامه نیوز
|