تاريخ انتشار: 09 مرداد 1399 ساعت 21:21:03
۹۰ درصد درآمد نفتی ایران را کاهش دادیم

وزیر امور خارجه آمریکا در نشستی در مجلس سنا مدعی شد تحریم‌های این کشور ۹۰ درصد از درآمدهای نفتی ایران را کاهش داده است.

به گزارش فارس، «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا به دفاع از سیاست دولت این کشور علیه ایران پرداخت.

او گفت: «ما دنیا را با همان واقع‌گرایی بنیانگذاران آمریکا ارزیابی کردیم. ما جمهوری اسلامی ایران را همان چیزی دیدیم که هست: یعنی یک کشور متجاوز نه یک قربانی.»

پامپئو اضافه کرد: «ما با تمام قوا کارزار فشار حداکثری را اجرا کردیم. از مه ۲۰۱۸، ۹۰ درصد از درآمدهای نفتی که رژیم از آنها برای تروریسم و فعالیت‌های هسته‌ای غیرقانونی استفاده می‌کند را کاهش دادیم.»

وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت: «ما از طریق دیپلماسی کشروها را به سمت خودمان آورده‌ایم- تحریم حزب‌الله از طرف کشورهای اروپایی و کشورهای جنوب آمریکا ببینید.»

پامپئو تصریح کرد: «ضمن آنکه آمادگی نظامی خودمان را در برابر تهران تقویت کرده‌ایم. کارهای بیشتری هستند که باید انجام داد. شورای امنیت باید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را قبل از انقضای آن در روز ا۸ اکتبر تمدید کند.»

وزیر خارجه آمریکا در ادامه با تکرار ادعاهای اثبات‌نشده علیه ایران گفت: «ایران، همین حالا اقدام به مین‌گذاری علیه کشتی‌ها در تنگه هرمز می‌کند، به سمت تأسیسات عربستان سعودی موشک شلیک می‌کند، برای حوثی‌های تسلیحات ارسال می‌کند و از رژیم غیرقانونی مادورو حمایت می‌کند.»

پامپئو در ادامه از شورای امنیت خواست برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی اقدام کند. او گفت: «اگر شورای امنیت اقدام نکند، ایران دست بازتری برای تخریبگری در سراسر خاورمیانه و در واقع در سراسر دنیا خواهد داشت.»

دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.

او وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد او در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

تمرکز اصلی دولت ترامپ در ماه‌های اخیر روی تلاش برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران که از روز ۱۸ اکتبر منقضی خواهد شد قرار گرفته است. انقضای این تحریم‌ها یکی از مفاد توافق هسته‌ای برجام است.

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را میان اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار جلوگیری از انقضای این تحریم‌ها است.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار منع فروش، عرضه یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط از سوی ایران است. این قطعنامه همچنین کشورها را از فروش، عرضه، یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران، مگر در صورت موافقت کمیته‌ای در شورای امنیت منع می‌کند.

پیش‌نویس آمریکا علاوه بر این از کشورها می‌خواهد چنانچه دلایل متقنی در دست دارند مبنی بر اینکه محموله‌ای در خاک آنها ممکن است حاوی اقلام ممنوعه از ایران باشد اقدام به بازرسی آن کنند. این قطعنامه همچنین از کشورها خواسته با توجیه مشابه اقدام به بازرسی کشتی‌ها در آب‌های آزاد کنند.

با این حال بسیاری از کارشناسان می‌گویند که این قطعنامه شانسی برای موفقیت در شورای امنیت ندارد.

چین و روسیه، به عنوان دو عضو دائم این شورا که از حق وتو برخوردارند صریحاً گفته‌اند که با آن مخالفند. متحدان اروپایی آمریکا هم به طور ضمنی عدم حمایت از رویکرد آمریکا را اعلام کرده‌اند.

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیازمند موافقت دست‌کم ۹ عضو، بدون وتو از سوی هر یک از ۵ عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) است.

چندی پیش دیپلمات‌های غربی به فارن‌پالیسی گفتند این قطعنامه از شانسی برای تصویب برخوردار نیست.

  تعداد بازديدها: 1060
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=86832
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.