رییس جمهوری گفت: میبینیم در سال پایانی زندگی امام(ره) مسایل بسیار مهمی بدست ایشان حل شد که اگر این گونه اقدامات در ماههای پایانی عمر امام نبود شاید ما با مشکلاتی بعد از وفات امام مواجه می شدیم.
به گزارش ایرنا؛ رییس جمهوری با گرامی داشت یاد و خاطره امام راحل(ره) گفت: پس از ارتحال امام آن همه خواب آشفتهای که دشمنان برای ملت ایران پیشبینی کرده بودند و فکر میکردند در کشور بعد از وفات امام نه امنیتی و نه وحدتی خواهد بود و نه مجلس خبرگان رهبری میتواند تا هفتهها رهبری را تعیین کنند که در همان روز ۱۴ خرداد رهبر نظام مشخص شد و زیر سایه همین رهبری فرهیخته ملت و کشور از انواع توطئهها حراست شده است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی عصر یکشنبه در جلسه هیات دولت با اشاره به سالروز گرامیداشت حضرت امام (ره) گفت: ما یاد آن امام کبیر را گرامی می داریم و همچنین یاد میکنیم آن تصمیم بسیار مهم مجلس خبرگان را در همان روز ۱۴ خرداد که در سریعترین زمان ممکن با اشارات و رهنمودهای امام مجلس خبرگان توانست تصمیم بگیرد و خلف صالح و جانشین به حقی را برای امام تعیین کند و ما تقریبا کمتر از ۲۴ ساعت از وفات امام که ۱۰.۲۰ دقیقه شب ۱۴ رخ داد تا عصر ۱۴ قبل از نماز مغرب رهبری مقام معظم رهبری در مجلس خبرگان مشخص شد.
رییس جمهوری افزود: آن همه خواب آشفتهای که دشمنان برای رحلت امام پیش بینی کرده بودند و فکر میکردند در کشور بعد از وفات امام نه امنیتی و نه وحدتی خواهد بود و نه مجلس خبرگان رهبری قادر خواهد بود تا هفته ها رهبری را تعیین کنند که این هم عنایت خدا بود که در همان روز ۱۴ خرداد رهبر نظام مشخص شد و زیر سایه همین رهبری فرهیخته در برابر انواع توطئه ها ملت و کشور ما حراست شده است.
وی با اشاره به بحث پایان جنگ و قطعنامه ۵۹۸ و دفاع همه جانانه ملت ایران در طول هشت سال دفاع مقدس در سالهای پایانی عمر امام (ره) ادامه داد: مسایل مهم سیاست خارجی از این که راه حج دو مرتبه باید گشوده شود تا آن پیام معروف ایشان به گروباچوف مربوط به همین سال آخر زندگی امام (ره) بود. اما چند مساله مهم در ماههای پایانی زندگی امام بود که فوق العاده حایز اهمیت بود که مساله اول مساله مسیر رهبری در ماههای آینده و خوب بعد از حیات امام (ره) بود.
روحانی گفت: آنچه در قانون اساسی ما قبلا بود شرط مرجعیت برای کسی که می خواهد رهبر نظام اسلامی و انقلاب اسلامی باشد بود و امام (ه) این مساله را حل کرد و با نامه صریحی که نوشت شرط مرجعیت را برداشت و مساله دیگری که بسیار در روزهای پایانی زندگی امام و ماههای آخر عمر ایشان مهم بود مساله اصلاح قانون اساسی بود.
وی ادامه داد: ایشان در اوایل سال ۱۳۶۸ که سال پایانی عمر امام بود مساله قانون اساسی و اصلاح و مواردی که باید اصلاح شود مشخص کردند. افرادی را که بنا بود این اصلاحات را انجام دهند معین کردند و این که اصلاح قانون اساسی باید به رای مردم گذاشته شود.
رییس جمهوری گفت: بنابراین میبینیم در سال پایانی زندگی امام(ره) مسایل بسیار مهمی بدست ایشان حل شد که اگر این گونه اقدامات در ماههای پایانی عمر امام نبود شاید ما با مشکلاتی بعد از وفات امام مواجه می شدیم.
روحانی افزود: اما در عین حال یکی از روزهای پرغم و اندوه برای ملت ما روز ۱۳ خرداد سال ۶۸ بود که در ساعت ۱۰.۲۰ دقیقه شب امام (ه) این جهان را وداع گفتند و روز ۱۴ خرداد وفات ایشان اعلام شد.
وی گفت: وفاداری مردم به امام از آغاز تا پایان نشان داده شد که یکی از آن موارد وفاداری عزاداری مردم، آن تشییع جنازه کم نظیر تاریخی نسبت به امام و همچنان بعد از ۳۱ سال امروز هم میبینیم مردم عشق و علاقه به آن امام و پیروزی از راه ایشان را مدنظر خود قرار دادند.
رییس جمهوری گفت: در سراسر زندگی امام در سخت ترین روزها برای ملت و کشور با توکل امام به خداوند و اعتماد به نفس و تقویت اعتماد ملی و روحیه اعتماد ملی را در همه جا مشاهده میکنیم. از همان قبل و بعد از پیروزی انقلاب و با حوادث متنوع و مختلفی که ما با او مواجه بودیم.
وی ادامه داد: ۱۵ خرداد را هم در این هفته داریم که آن هم باز به مناسبت حمایت مردم از امام بود یعنی کل حادثه ۱۵ خرداد به عنوان حمایت از راه امام و خود امام که بزرگترین فداکاری بود که در دهه های اخیر تاریخ کشور ما رخ داد و مردم فداکاری بزرگی را انجام دادند و همان فداکاری باعث حفظ انقلاب و راه انقلاب و حتی حیات امام بزرگوار شد که ایشان رهبری را ادامه دادند.