اسکورت نفتکشهای ایرانی در آبهای کارائیب کاراکاس در واکنش به تهدیدهای آمریکا در استفاده از زور برای جلوگیری از ورود نفتکش های ایرانی حامل سوخت به آب های ونزوئلا از اسکورت این نفتکش ها خبر داد.
تهدید «واشنگتن» به استفاده از زور برای ممانعت از حرکت نفتکشهای ایرانی در آبهای «کارائیب»، با پاسخ صریح دو کشور «ایران» و «ونزوئلا» مواجه شد.
به گزارش «تله مترو و رویترز»، انتشار خبر ورود نفتکشهای «فورچون»، «فورست»، «پِتونیا»، «فاکسون» و «کلیول» حامل ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه سوخت تولید ایران به مقصد ونزوئلا به آبهای کارائیب در اواخر ماه مه یا اوایل ماه ژوئن و ادعای «خوان گوایدو»، سرکرده مخالفان ونزوئلایی و رییس جمهور خودخوانده این کشور مبنی بر به صدا درآمدن زنگ خطر برای آمریکای لاتین در پی ورود این نفتکشها به آبهای منطقه، واکنش صریح «کاراکاس» و «تهران» را در پی داشت.
قابل ذکر است که آمریکا نیز در موضع گیری مداخله جویانه، از واکنش به ورود نفتکشهای ایرانی حامل سوخت به آبهای کارائیب و استفاده از زور برای ممانعت از ورود این نفتکشها به آبهای ونزوئلا خبر داده بود. براساس گزارش ها، آمریکا اقدام به اعزام چهار ناو جنگی و یک فروند هواپیمای «پی ۸ پوسایدون» به منطقه کارائیب با هدف ممانعت از انتقال سوخت ایران به ونزوئلا کرده است.
در این راستا «ولادیمیر پادرینو»، وزیر دفاع ونزوئلا در نطقی تلویزیونی اعلام کرد: «نفتکشهای ایرانی حامل سوخت به محض ورود به منطقه انحصاری اقتصادی ونزوئلا، توسط قایقهای نیروهای نظامی ارتش ملی بولیواری اسکورت خواهند شد.»
وی در ادامه گفت: «کاراکاس برای خوشامدگویی و سپاسگزاری از مردم ایران برای همبستگی و همکاری با ونزوئلا برنامه ریزی کرده است.»
پیشتر نیز نماینده ونزوئلا در سازمان ملل، تهدید آمریکا مبنی بر استفاده از زور علیه نفتکشهای ایرانی حامل سوخت به مقصد ونزوئلا را نقض آزادی تجارت و دریانوردی خوانده بود.
از سوی دیگر «حجت الله سلطانی»، سفیر ایران در ونزوئلا در جمع خبرنگاران در کاراکاس، ضمن دفاع از انتقال سوخت ایران به ونزوئلا، تاکید کرد: «دو کشور حق دارند به صورت آزادانه با یکدیگر تجارت کنند.»
وی در بخشی از اظهارات خود گفت: «کنوانسیونهای بین المللی از روابط رو به رشد دو کشور ونزوئلا و ایران که تحت تحریمهای آمریکا هستند، محافظت میکنند. ضمن این که روابط میان ایران و ونزوئلا تهدیدی برای هیچ کشوری نبوده و خطری به همراه ندارد.»
ایران و ونزوئلا دو کشور تولیدکننده نفت عضو اوپک، در حال حاضر تحت تحریمهای نفتی آمریکا قرار دارند. همکاریهای نفتی تهران و کاراکاس به ویژه در زمینه آماده سازی و تجهیز صنایع نفتی و ارسال سوخت ایران به ونزوئلا، در روزهای اخیر به کرات در رسانهها و مجامع بین المللی مطرح شده است.
|