تحلیلگر مسائل اقتصادی با بیان اینکه نوسان شاخص های بورس جای نگرانی ندارد، یادآور شد: با رشد قیمت ارز و نرخ تورم، شاخص های شرکت های بزرگ حاضر در بورس رشد می کند اما کسانی که سرمایه گذاری می کنند باید همه جوانب را ببنند، نه آنکه با افت چند شاخص در بورس نگران شوند و بخواهند وجوه خود را از بازار سرمایه خارج کنند. آنها باید حداقل نگاهی یک ساله به وضعیت شاخص ها داشته باشند.
حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم درباره نوسانات شاخص های بورس در روزهای اخیر به نامه نیوز گفت: بازار سرمایه وقتی رونق دارد شاخص ها رشد می کند اما این رشد همیشگی نیست و با نوسان همراه خواهد بود. کسانی که وارد بورس می شوند باید با این پدیده آشنا شوند.
وی افزود: بازدهی سرمایه در بورس مثل نظام بانکی به صورت قطعی و پیش بینی شده نیست. بازار سرمایه کاملا واقعی است و شفاف. پشتوانه آن نیز شرکت های قدر و بزرگ کشور همچون پالایشگاه خلیج فارس، شرکت های پتروشیمی، فولادی، سیمانی و غیر هستند.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی با بیان اینکه نوسان شاخص های بورس جای نگرانی ندارد، یادآور شد: با رشد قیمت ارز و نرخ تورم، شاخص های شرکت های بزرگ حاضر در بورس رشد می کند اما کسانی که سرمایه گذاری می کنند باید همه جوانب را ببنند، نه آنکه با افت چند شاخص در بورس نگران شوند و بخواهند وجوه خود را از بازار سرمایه خارج کنند. آنها باید حداقل نگاهی یک ساله به وضعیت شاخص ها داشته باشند.
وی با بیان اینکه نگاه به شاخص های بورس باید بلندمدت باشد نه چندروزه و کوتاه مدت، ادامه داد: کسانی که چنین نگاهی داشته باشند از سرمایه گذاری در بورس ضرر نخواهند کرد بلکه استفاده می برند. سال گذشته بورس ما بالای 100 درصد بازدهی داشته است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام سرمایه گذاری در بورس را همراه با ریسک خواند و یادآور شد: اتفاقا خوب است که مردم با ریسک سرمایه گذاری در بورس آشنا شوند. اگر بانک ها سپرده می گیرند و سود مشخص می دهند، کارشان غلط است و شبهاتی دارد اما سرمایه گذاری در بورس جای اشکال و شبهه ندارد.
وی درباره نگاه دولت به بورس تأکید کرد: دولت رویکرد حمایتی به بورس دارد. بازار سرمایه در کشور ما آن رشد لازم را نکرده است. 90 درصد نقدینگی ما در بانک ها قرار دارد و مابقی به بورس آمده. با توجه به گسترش ابزارهای مالی بازار سرمایه همچون عرضه اسناد خزانه و اوراق مرابه ای الان یک فرصت پدید آمده تا دولت با واگذاری شرکت های بزرگ، خود را سبک کند.
مصباحی مقدم با اشاره به واگذاری بخشی از سهام شرکت های زیر مجموعه شستا در بورس گفت: این مسئله نشان داد مردم مشتاق سرمایه گذاری در چنین شرکت هایی هستند. دولت نیز بسیار خوب از این اشتیاق استفاده می کند و باید به او دستمریزاد گفت. باید از این وضعیت استقبال کرد که پول از نظام بانکی به سمت بازار سرمایه شیفت کند چون امکان دارد بانک ها منابع مردم را بگیرند و پول را به سمت تولید هدایت نکنند. در حالیکه بورس بازار حمایت از تولید است و سرمایه گذاری در آن جای نگرانی ندارد.