برخی گمانه زنیها حاکی است این تحرکات به منظور ایجاد آمادگی برای حمله گسترده به مواضع شبهنظامیان شیعه صورت میگیرد..
طی روزهای گذشته تحرکات نظامی مشکوک نیروهای آمریکایی در عراق افزایش قابل ملاحظهای داشته است.
به گزارش عصرایران، در آخرین سلسله از این تحرکات نظامی مشکوک که به نظر میرسد بیارتباط به تنشهای آمریکا با شبهنظامیان شیعه در عراق نباشد، خبرگزاری فرانسه از آغاز استقرار سامانههای دفاع موشکی "پاتریوت" در چند پایگاه نظامی آمریکایی از جمله پایگاه "عین الاسد" در استان "الانبار" و پایگاه نظامی "حریر" در حومه اربیل عراق خبر داده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، آمریکا از هفته گذشته و بدون اطلاع مقامات عراقی در حال استقرار سامانه پاتریوت در پایگاه "عین الاسد" است." عین الاسد" همان پایگاهی است که حدود 3 ماه پیش هدف حمله موشکی تلافیجویانه ایران قرار گرفت. این پایگاه در زمان حمله موشکی 18 دی ماه ایران ،فاقد سامانه دفاع موشکی بوده است.
همچنین گزارشها از عراق حاکی است طی روزهای گذشته نیروهای آمریکایی تحرکات و جابجاییهای نظامی گستردهای در این کشور داشتهاند.
طی روزهای گذشته ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد داعش به رهبری آمریکا نیروهای خود از پایگاههای "کی ۱" در کرکوک و "القیاره" (هر دو در شمال عراق) و "القائم" در غرب عراق خارج کرده و از واگذاری تجهیزات این پایگاه ها به نیروهای امنیتی عراق خبر دادهاند.
برخی گمانه زنیها حاکی است این تحرکات به منظور ایجاد آمادگی برای حمله به مواضع شبهنظامیان شیعه صورت میگیرد؛ شبهنظامیانی که آمریکا مدعی است به نیابت از ایران به مواضع نیروهای آمریکایی در عراق حمله میکنند.
بر اساس این گمانه زنیها آمریکا در حال کمتر کردن آسیب پذیری خود در برابر حملات تلافیجویانه احتمالی شبهنظامیان شیعه است و با خروج نیروهایش از پایگاههای کوچک و آسیبپذیر همچون قائم و قیاره و استقرار نظامیان در پایگاههای بزرگی چون عینالاسد و حریر و تجهیز این 2 پایگاه به سامانه دفاع موشکی در حال تقویت مواضع نظامی خود در برابر حملات موشکی احتمالی است.
روزنامه نیویورک تایمز اخیرا (4 روز پیش) در خبری اختصاصی مدعی شد فرماندهان نظامی میدانی آمریکا در عراق با طرح اخیر پنتاگون به منظور آمادگی برای یک مواجهه نظامی با ایران در عراق مخالفت کردهاند.
این روزنامه هفته پیش (سوم فروردین) نیز در خبری اختصاصی از بررسی طرح حمله به مواضع "کتائب حزب الله" در پی حمله هفته گذشته به پایگاه "تاجی" آمریکا در عراق خبر داده بود. بر اساس این گزارش "مایک پمپئو" و "رابرت اوبرایان" وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی کابینه ترامپ در جلسهای امنیتی با حضور ترامپ، خواستار واکنش قاطع نظامی آمریکا در برابر کشته شدن 2 نظامی آمریکایی در حمله راکتی به پایگاه تاجی شدند و استدلال این 2 مفام آمریکایی این بود که فشار ناشی از بحران کرونا بر مقامات ایران، آنها را به عقب نشینی در برابر آمریکا و مجبور به مذاکره خواهد کرد.
اما این استدلال پمپئو و اوبرایان به مذاق فرماندهان نظامی و وزیر دفاع آمریکا خوش نیامده و آنها گفتهاند این واکنش قاطع نظامی ممکن است زمینه ورود به یک جنگ تمام عیار با ایران باشد که عواقب و پیامدهای گسترده ای در پی داشته و روابط پرتنش کنونی آمریکا با دولت عراق را تیره تر از گذشته کند.
در نهایت به نوشته نیویورک تایمز ترامپ استدلال مخالفان حمله را میپذیرد اما به پنتاگون دستور می دهد طرحی به منظور واکنش قاطع نظامی علیه شبهنظامیان شیعه تحت حمایت ایران در عراق، تهیه کنند.
پایگاه خبری "اینترسپت" با انتشار گزارشی به قلم " مهدی حسن" ستون نویس این پایگاه خبری و مجری معروف شبکه الجزیره، تحرکات اخیر آمریکا در عراق را بیارتباط با زمینهچینی واشنگتن برای یک رویارویی احتمالی با ایران در بحبوحه شرایط بحرانی کرونا ندانسته است.