تاريخ انتشار: 06 فروردين 1399 ساعت 16:51:30
دادستانی کل ترکیه 20 عربستانی را به دست داشتن در قتل خاشقجی متهم کرد

دادستانی کل استانبول خواستار حبس«احمد عسیری» معاون سابق رئیس سازمان اطلاعات عربستان و «سعود القحطانی»مشاور سابق دیوان پادشاهی عربستان به اتهام «تحریک برای قتل عمد با طراحی از قبل و شکنجه به شکل وحشیانه»شد.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری رویترز، دادستانی کل شهر«استانبول» ترکیه امروز چهارشنبه  20 تبعه عربستانی را  به دست داشتن در قتل«جمال خاشقجی»روزنامه نگار عربستانی در کنسولگری عربستان در استانبول متهم شناخت.

بر همین اساس دادستانی کل استانبول خواستار حبس«احمد عسیری» معاون سابق رئیس سازمان اطلاعات عربستان و «سعود القحطانی»مشاور سابق دیوان پادشاهی عربستان به اتهام «تحریک برای قتل عمد با طراحی از قبل و شکنجه به شکل وحشیانه»شد.

دادستانی کل استانبول با گذشت نزدیک به 18 ماه از قتل خاشقجی در کنسولگری ریاض در استانبول، با صدور رأی 20 نفر را مجرم دانست و 18 نفر را به قتل عمد متهم کرد. این 18 نفر، به قتل عمد و از پیش طراحی شده متهم هستند. 

این در حالی است که بیش از  سه ماه پیش دادستان کل عربستان سعودی اعلام کرد که دادگاه قتل جمال خاشقجی  روزنامه نگار عربستانی که در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسید، 9 جلسه برگزار کرد و در جلسه دهم حکم صادر شد.

دادستان کل عربستان تأکید کرد که تمام کسانی که ثابت شده است در قتل خاشقجی دست دارند محاکمه شدند.

دادستان عربستان تصریح کرد که «احمد عسیری» معاون رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان و یکی از متهمان اصلی و مطرح  قتل خاشقجی پس از انجام تحقیقات از او و عدم ثابت شدن اتهام هایش آزاد شد.

دادستان کل عربستان سعودی گفت که دادگاه 5 متهم را به اعدام و 3 متهم دیگر را به 24 سال زندان محکوم کرد.

دادستان عربستان همچنین تصریح کرد که نمایندگانی از خانواده خاشقجی و از ترکیه در جلسات دادگاه حضور داشتند.

دادستانی کل عربستان در ادامه عنوان کرد که تحقیقات ثابت کرد که نیت قبلی برای قتل خاشقجی وجود نداشته است.

دادستان کل عربستان همچنین گفت که سرکنسول عربستان در زمان قتل خاشقجی در مکان دیگری بوده است.

دادستان کل عربستان سعودی آزادی سرکنسول عربستان در ترکیه را نیز اعلام کرد.

دادستان کل عربستان علاوه بر آن گفت که تحقیقات از «سعود القحطانی» مشاور سابق «محمد بن سلمان» ولسعهد عربستان سعودی در پرونده قتل خاشقجی صورت گرفت و هیچ اتهامی علیه وی ثابت نشد.

ترکیه در نخستین واکنش به صدور حکم اعدام برای پنج نفر در ارتباط با قتل جمال خاشقجی از سوی عربستان گفت که این حکم انتظارات را برآورده نکرده است. آنکارا در عین حال درخواست خود برای همکاری قضایی در این زمینه با مقام‌های سعودی را تکرار کرد.

«حامی آکسوی» سخنگوی وزارت خارجه ترکیه در واکنش به این حکم گفت: «این حکم که امروز اعلام شد.... انتظارات کشور ما و جامعه جهانی را در ارتباط با آشکار کردن تمامی ابعاد این قتل و اجرای عدالت برآورده نمی‌کند.»

بنابراین گزارش، جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد عربستان سعودی  و سردبیر سابق روزنامه «الوطن» و ستون‌نویس   «واشنگتن‌پست»  روز دوم ماه اکتبر جاری به منظور انجام امور رسمی وارد کنسولگری این کشور در استانبول شده و از آن خارج نشد.

خاشقجی 59 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرده و به آمریکا رفته بود و پیش از ناپدید شدنش قصد ازدواج با یک زن تبعه ترکیه را داشت و برای طی کردن مراحل ثبت ازدواج خود اوایل ماه جاری میلادی مجبور به مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول شد و دیگر خارج نشد.

پلیس ترکیه ضمن تایید عدم خروج او از کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اعلام کرده که همزمان با ورود او به این محل 15 مقام امنیتی عربستان نیز با دو پرواز وارد این شهر شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کرده‌اند.

در پی فشارهای بین المللی گسترده عربستان به قتل خاشقی در کنسولگری این کشور در استانبول اعتراف کرد. عربستان سعودی در بیانیه‌ای رسما کشته شدن جمال خاشقجی در داخل کنسولگری این کشور در استانبول را تأیید کرد. دادستان کل عربستان سعودی در این بیانیه مدعی شد خاشقجی بعد از «درگیری» با چند نفر داخل ساختمان کنسولگری  جان خود را از دست داد و 18 شهروند سعودی در ارتباط با این حادثه بازداشت شده‌اند.

اگرچه عربستان در نهایت موضوع مرگ آقای خاشقجی در داخل ساختمان کنسولگری را پذیرفت، اما مقامات این کشور از سرنوشت جسد اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند و هنوز جسد وی پیدا نشده است.

در پی این حادثه آمریکا 17 تبعه عربستان سعودی از جمله مشاور سابق ولیعهد عربستان را به دلیل نقش شان در قتل «جمال خاشقجی» تحریم کرد.

آمریکا  سعود القحطانی  مشاور ارشد سابق  محمد بن سلمان  ولیعهد عربستان و «محمد العتیبی» سرکنسول این کشور در استانبول را به همراه 15 شهروند دیگر عربستان سعودی به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی در استانبول تحریم کرد.

در پی آن دولت آلمان نیز 18 شهروند عربستان مرتبط با قتل خاشقجی را تحریم کرد و اعلام کرد که ورود آنها به آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممنوع شده است.

دولت فرانسه نیز اعلام کرد که کرد که در پی قتل خاشقجی عربستان را تحریم کرده است. این تحریم  شامل ممنوعیت ورود 18 عربستانی به فرانسه به دلیل دست داشتن در قتل خاشقجی می شود.

دولت کانادا نیز اعلام کرد که عربستان را به دلیل قتل«جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستانی تحریم کرده است.

دولت کانادا اعلام کرد که 17 تبعه عربستانی را به دلیل دست داشتن در قتل جمال خاشقجی تحریم کرده است.

وزارت خارجه کانادا با صدور بیانیه ای تأکید کرد که این تحریم ها شامل ممنوعیت سفر و مصادره کردن دارایی ها می شود.

لیتوانی از جمله دیگر کشورهایی بود که به دلیل قتل خاشقجی عربستان را تحریم کرد. وزارت خارجه لیتوانی 17 تبعه عربستان سعودی در ارتباط با قتل جمال خاشقجی تحریم کرد.

 پس از گذشت ماه ها چگونگی انجام جنایت و زمان و مکان آن مشخص شده، اما هنوز از جنازه خاشقجی خبری نیست.

  تعداد بازديدها: 1268
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=85841
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.