برخلاف توصیه سازمان غذا و دارو و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، دونالد ترامپ در اظهارنظر پزشکی به کادر خدمات درمانی کشورش توصیه کرد به جای دور ریختن ماسکها، آنها را با مایع ضدعفونی کرده و دوباره استفاده کنند.
در پی افزایش مبتلایان به ویروس «کرونا» در آمریکا و بحران کمبود تجهیزات پزشکی همچون ماسک و کیتهای تشخیص کرونا در این کشور، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در اظهارنظر جدید به کادر پزشکی و خدمات درمانی آمریکا توصیه کرد که «به جای دور ریختن» ماسکها، آن را ضدعفونی کرده و مجدداً استفاده کنند.
بنا به گزارش شبکه «سی ان ان»، ترامپ در کنفرانس خبری اوایل هفته خود در کاخ سفید گفت: «مجبورم به شما بگویم، شرکتهای خصوصی ماسکها را دور میاندازند. آنها ماسکها را دور میاندازند».
وی سپس به کادر پزشکی توصیه کرد که ماسکها را تمیز و مجدداً استفاده کنند و گفت: «ما مایعهای بسیار خوبی برای این کار داریم که ماسکها را ضدعفونی کنیم و آنها (کادر درمان) هرچه بیشتر و بیشتر شروع به این کار (ضدعفونی و استفاده مجدد از ماسکها) کردهاند. آنها ماسکها را ضدعفونی میکنند».
سی ان ان با اشاره به اظهارات ترامپ گزارش کرد که مشخص نیست که منظور ترامپ چه نوع ماسکی است اما بنا به دستورالعملهای سازمان غذا و داروی آمریکا برای ماسکهای ان 95، این نوع ماسکها «قابل اشتراکگذاری و استفاده مجدد نیست».
طبق این گزارش، نه سازمان غذا و دارو و نه مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، پیشنهاد احتمال ضدعفونی کردن ماسکها برای استفاده مجدد و ایمن این ماسکها را مطرح نکردهاند.
دکتر «آنتونی فوسی» مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی تأکید کرد که بیمارستانها باید برای افزایش مدت استفاده محدود از ماسکها از دستورالعملهای مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا پیروی کنند.
طبق این گزارش، دستورالعمل مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا در خصوص ویروس کرونا به «استفاده مجدد و محدود از ماسکهای صورت » اشاره ندارد اما تصریح میکند که تمامی ماسکهای صورت قابل استفاده مجدد نیست.
این خبر در حالی منتشر شده است که با شیوع ویروس کرونا در آمریکا، رسانههای این کشور اخباری را منتشر میکنند مبنی بر اینکه برخی ایالات آمریکا از جمله کالیفرنیا در صدد هستند به منظور مقابله با معضل کمبود تجهیزات پزشکی، ماسکهای جراحی را با اشعه ماوراء بنفش ضدعفونی کرده و آن را برای مدت زمان بیشتری مورد استفاده قرار دهند در غیر اینصورت با معضل کمبود تجهیزات پزشکی روبرو میشوند.
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز روز گذشته با انتشار گزارشی نوشت که در کالیفرنیا، علیرغم آنکه به انجام گسترده آزمایش کرونا توصیه میشود، مسئولان بهداشت و درمان این ایالت، دستورالعملی را به بیمارستانها ابلاغ کردهاند که طبق آن تنها افراد با حال جسمانی وخیم را مورد آزمایش قرار دهند.
نگرانیها از کمبود تجهیزات پزشکی در آمریکا در حالی رو به افزایش است که ویروس کرونا در این کشور به سرعت در حال شیوع است و طبق جدیدترین آمارها، با ابتلای یک هزار و 171 مورد جدید، شمار مبتلایان به «کووید-19» در آمریکا به 34 هزار و 717 نفر رسید و با مرگ 33 نفر دیگر، تعداد جانباختگان به 452 نفر افزایش یافت.
*فارس