در قرآن و روایات دستوراتی وجود دارد اما طب اسلامی گفته نمی شود، این طبی که امروز وجود دارد طب سنتی نام دارد.
اشاره : این خبر در 16 فروردین 1397 منتشر شده است. با توجه به این که این روزها و بعد از سوزاندن کتاب مرجع پزشکی هارسیون توسط یک روحانی که خود را پدر طب اسلامی می نامد، مقوله ای به نام "طب اسلامی" در جامعه مطرح است، بی مناسبت ندیدیم این خبر را بازنشر کنیم.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه سابقا در جمعی اعلام کردم که چیزی به نام طب اسلامی نداریم، گفت: در قرآن و روایات دستوراتی وجود دارد اما طب اسلامی گفته نمی شود، این طبی که امروز وجود دارد طب سنتی نام دارد.
به گزارش ایسنا ، به نقل از روابط عمومی دفتر آیت الله مکارم شیرازی، این مرجع تقلید امروز در دیدار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که نمی توان به صورت کامل طب سنتی را انکار کرد، اظهار داشت: نمی توان گفت که فکر بشر در طول چندین هزار سال همه غلط بوده و تنها در سال های اخیر طب تازه متولد شده است.
وی ادامه داد: اما این که هر کسی بدون علم و تجربه مطب راه اندازی کند قابل قبول نیست، گاهی شنیده می شود کسی دو سه ماه تدریس می کند، بعد می گویند شاگردان او طبیب هستند که این کارها ضربه می زند و به نفع دین نیست همچنین نباید طب را با خرافات همراه کنند.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که نمی توان راه را بر اصل طب سنتی بست، ابراز داشت: از آنجا که عده ای معتقد شدند که طب سنتی در مسائل راه گشا است نباید کلا راه را بست اما باید ضوابط وجود داشته باشد، اگر ضوابط باشد اصل کار زیر سؤال نمی رود و جلوی بی نظمی ها هم گرفته می شود.
وی عنوان کرد: همچنین اگر در طب جدید هر کسی بلند شود و چند کتاب طبی را مطالعه کند و مطبی درست کند این درست نیست، افراد باید درس بخوانند، دوره ببینند و تجربه پیدا کنند، طب سنتی و طب جدید هر دو باید تحت ضوابط باشند.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: قانون بو علی سینا کتاب مهم طبی او سیصد سال در اروپا کتاب درسی بوده که نمی توان آن را نفی کرد اما در عین حال این بی ضابطه بودن هم درست نیست، بنابراین نه نفی مطلق می کنیم و نباید اینگونه بی حساب و کتاب باشد، این وضع درست نیست و خطراتی هم دارد، کسانی که بدو اطلاع ورود پیدا کنند اگر خطری پیش بیاید شرعاً مسئولیت دارند.
وی با تأکید بر توجه به حمایت از تولید داخل در مسائل درمانی و بهداشتی اضافه کرد: حمایت از تولید داخلی در دارو هم باید وجود داشته باشد، یکی از مشکلات برخی از داروهای داخلی عدم برخورداری از کیفیت لازم است، نه تنها در مسأله دارو بلکه در همه موارد برای حمایت از کالای داخلی ابتدا باید به سراغ کیفیت برویم.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که کیفیت داروهای ایرانی باید تقویت شود، گفت: گاهی هم برخی اطبا تصور می کنند که اگر داروی ایرانی بنویسند شأن آن ها کاهش پیدا می کند که در بین آن ها نیز باید فرهنگ سازی کرد؛ وابستگی مردم به داروی خارجی وابستگی بدی است و گاهی خطرناک می شود.