تاريخ انتشار: 26 دي 1398 ساعت 21:24:23
اگر اقتصاددانی بلد است تمام روابط خارجی خراب باشد اما اقتصاد مملکت هیچ دست نخورد به ما هم بگوید / من بلد نیستم کاری به دنیا نداشته باشم و برای حل مشکلات فقط به داخل نگاه کنم / بعضی‌ها گفتند ترامپ که خارج شد شما هم خارج شوید، اگر این کار را کرده بودیم چه می شد؟ / قیمت ارز باید پایین‌تر از این باشد ولی شرایط را هم در نظر بگیرید / راحت ترین كار این است بروى در جایی بنشينى و دیگران بگويند‌ شجاع بود، به دنیا اخم کرد؛ ولى با اين كار گره زندگی مردم باز نمی‌شود

رییس جمهوری با بیان این که آمریکایی ها برنامه‌ریزی غلط و اشتباهی را علیه ایران در پیش گرفته اند، گفت: ملت ایران در برابر توطئه‌ها و تحریم‌های آمریکا مستحکم تر و قوی‌تر شده است.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در پنجاه و نهمین مجمع عمومی بانک مرکزی ضمن تسلیت شهادت سپهبد سلیمانی اظهار داشت: یک فرمانده نظامی ما به دست آمریکایی ها ترور می شود و می بینیم اثر این شهادت در کل منطقه و جهان چه قدر است، این شهادت حتی در قیمت ارزها ، قیمت نفت، بورس و همه بازارهای مالی دنیا اثر گذاشت و از لحاظ روانی، فکری و سیاسی کل منطقه را تحت تاثیر گذاشت، یعنی این که مردم مسلمان از کشمیر تا آفریقا همدردی کنند و در این سوگ عزاداری کنند.

به گزارش انتخاب، وی افزود: مراسم تشییع ایشان حادثه بی نظیری بود، این قدرت نظام است، می بینیم یک انسان، فداکار و نقش آفرین در منطقه چگونه جنایت آمریکا را تحت تاثیر قرار داده است.

رییس جمهوری اضافه کرد: کمتر کشوری است که جرات کند در برابر امریکا صریحا اعلام کند و یک پایگاه نظامی مهم منطقه ای را زیر موشک باران قرار دهد، آمریکا به همه ظلم می کند تجاوز می کند ممکن است بعضی ها هم به زبان تهدید کنند ولی این که پنتاگون را ۲۴ ساعت در برابر این حادثه بیدار نگه داریم و ناچار کنیم آمریکا را از تهدیدش عقب نشینی کند.

روحانی افزود: رییس جمهور آمریکا گفت اگر شما پاسخ دهید ۵۲ نقطه فرهنگی و تاریخی ایران را هدف قرار می دهیم و منهدم می کنیم، وقتی ما حمله می کنیم لحن و برنامه او تغییر می کند و صریحا و رسما عقب نشینی می کند.

وی گفت: وقتی حادثه دردناک در کشور اتفاق می افتد و ۱۷۶ عزیز، این کبوتران علم و دانش و تحقیق بال هایشان در آسمان می سوزد و این ها به زمین می آیند، یک ملت داغدار می شود، یک نفر نبود در سراسر این کشور که از این حادثه داغدار نشود و اظهار همدردی نکند، البته باید اقدامات دیگر پشت سر این اشتباه بزرگ انجام گیرد که انجام می گیرد

روحانی افزود: ملت ایران یک ملت عادی نیست که به سادگی بشود این ملت را در مقابل اهدافی که دشمنان ما دارند از مسیر منحرف کرد، بلکه ملت بزرگی است که به خوبی ایستادگی می کند، در میدان جنگ و مبارزه زخمی شدن، سختی و مشکلات طبیعی است به هر حال یک ابرقدرتی مقررات بین المللی را زیر پا گذاشته توافق را زیر پا گذاشته و رسما اعلام کرده می خواهم با این مردم و نظام بجنگم و این مردم را تسلیم کنم.

برنامه ریزی آمریکا علیه ایران کاملا غلط و اشتباه است

وی تصریح کرد: کاری که آمریکا در این مدت انجام داده برای خودشان و دنیا روشن شد برنامه ریزی آمریکا کاملا غلط و اشتباه است این چیزی نیست که ما بخواهیم استنباط کنیم، رییس جمهوری امریکا به سران کشورها گفته بود با طرح تحریم جدید و فشار حداکثری نظام ایران سه ماه بیشتر مقاومت نمی کند از اردیبهشت سال ۹۷ که آن ها آغاز کردند و از توافق خارج شدند توطئه و تحریم بسیار شدیدی که داشتند تا امروز ببینید که ملت ما قوی تر و مستحکم تر در برابر این توطئه است یا ضعیف تر شده است.

روحانی افزود: از آغاز دولت یازدهم شاهد بودیم که با یک مشکل بزرگ سیاسی و اقتصادی روبرو هستیم و از ابتدا که بنده در رقابت های انتخاباتی آمدم به خوبی می دانستم که ما با یک مشکل بسیار بزرگ مواجه هستیم؛ در سال ۹۲ که در رقابت انتخاباتی با توجه به آمار و ارقام برای ما مشخص بود که وضعیت رکود، سرمایه گذاری وضعیت اقتصادی و روابط ما با دنیا چگونه است.
وی با اشاره به اظهار نظر رییس جمهوری پیشین فرانسه در دیدار با روحانی گفت: رییس جمهوری فرانسه یک بار در جلسه ای خصوصی با من و یکبار در حضور خبرنگاران گفت ما شش کشور قاطعانه برای حمله نظامی به ایران تصمیم گرفته و مصمم بودیم این حمله در سال ۲۰۱۳ انجام شود؛ بعد از انتخابات شرایط دولت در ایران ما را دچار تردید کرد و ما منصرف شدیم. یعنی حضور مردم در انتخابات و  وایستادگی  آنان  این زمینه بسیار تاثیر گذار بوده است.
روحانی با بیان اینکه از همان آغاز دولت یازدهم در جامعه و انتظارات تورمی، تغییر را به طور کامل مشاهده کردید ادامه داد: در گزارش صد روز اول گفتم تورم را در دولت یاردهم تک رقمی می کنیم، به ما  گفتند که چرا گفتید تورم را تک رقمی می کنید، خود اقتصاد دانان ما باور نمی کردند که این کار امکانپذیر باشد؛ اما قبل از پایان دولت یازدهم و پیش از زمان مقرر تورم تک رقمی شد، این روند ادامه یافت، اما چه چیز باعث شد. امید مردم به آینده باعث شد؛ اینکه مردم می دیدند که مسائل در حال حل و فصل است و گره ها یکی پس از دیگری باز می شد.

اگر مراقبت دائمی صورت نگیرد بین جنگ و صلح یک فاصله است

رییس جمهوری افزود:  بخشی از اقتصاد ما به سیاست و به ویژه سیاست خارجی مرتبط بود و ما این را می دانستیم، اینکه بگوید سیاست خارجی بی فایده است و ما مشکلات را حل می کنیم، ممکن نیست؛ اگر اقتصاددانی بلد است که با روابط خارجی تخریب شده و در شرایطی که مردم احساس کنند شرایط هر روز سخت تر می شود و تحریم های بین المللی به ما فشار آورد و در فروش محصولات از جمله نفت مشکل داشته باشیم، بگوید؛ به نظر من امروز همه دنیا به هم متصل است و اینگونه نیست که اقتصاد کار خود را انجام دهد و بگوییم به فرهنگ و سیاست بی ربط است حتما اقتصاد، به فرهنگ، سیاست و امنیت مرتبط است. 
وی با بیان اینکه در شرایط صلح وضعیت متفاوت است، ادامه داد:  تلاش دولت این بود که امید را نسبت به آینده به وجود آورد و جلوی برخورد نظامی و جنگ را بگیرد و این کار را روزانه انجام داده است یعنی امروز و دیروز؛ من روزانه مراقبت می کنم به عنوان مسوول شورای عالی امنیت ملی روزانه مراقبت می کنم نمی توانم همه چیز را اینجا بگویم و گفتنی نیست، فعلا اما اگر مراقبت دائمی صورت نگیرد بین جنگ و صلح یک فاصله است و گلوله ای می توان جنگ بیافریند و خودداری از شلیک گلوله صلح می افریند
روحانی با اشاره به مشخص بودن اختیارات رییس جمهوری، دولت، روسای قوا، رهبری و ... در قانون اساسی گفت: اختیارات در قانون اساسی مشخص شده است و رییس و دولت و مجلس، و رهبری اختیاراتی دارند ما باید در چارچوب قانون اساسی حرکت کنیم و باید این پیچیدگی های قانون اساسی را در نظر بگیریم و بر این مبنا حرکت کنیم

رییس جمهوری بیان کرد: در این چارچوب قانون اساسی پیچیدگی‌های وجود دارد که باید مدنظر قرار بدهیم و پیش برویم.
روحانی افزود: پس یک مساله مساله امنیت است. ما با تمام توان و در حد امکان و قدرتمان مراقب هستیم و البته من مطمئن هستم که همه مسئولین کشور هم در این زمینه هم عقیده هستند. یعنی همه می‌خواهند امنیت برقرار باشد و هیچ کس شرایط ناامنی را نمی‌خواهد و این موضوعی است که ما اتفاق نظر داریم.
وی ادامه داد: اما بعد از امنیت، مساله سیاست خارجی است. اینکه ما با دنیا چگونه رفتار کنیم و دنیا با ما چگونه رفتار کند. این کافی نیست که این و آن ، و ۱۰ نفر را بشماریم و بگوییم اینها دشمن ما هستند. خب بله درست است اینها دشمن ما هستند. حالا چه کاری باید انجام بدهیم؟
رییس جمهوری اضافه کرد: مردم ما را انتخاب کردند و یکی از وظایفی که مردم بر گردن ما گذاشتن این است که چگونه فتیله این تنش‌ها و دشمنی‌ها را پایین بیاوریم. پس مردم برای چه چیزی به ما رای دادند که ما چکار کنیم؟ ما دوباره بیاییم به مردم خبر بدهیم که خیلی روابط سخت است و دنیا با ما خوب نیستند و ته دلشان با اسلام و ایران خوب نیستند. حالا چکاری باید انجام بدهیم؟

ما در عمل ثابت کردیم که می توان با دنیا تعامل کرد

روحانی افزود: آیا راه حل وجود دارد یا وجود ندارد. البته اینجا ممکن است اختلاف سلیقه‌ها و اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد. ما می‌گفتیم که می‌توانیم با تدبیر مشکلاتمان را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حل کنیم. یک عده هم می‌گفتند که این کار امکانپذیر نیست.
وی عنوان کرد: آنها می‌گفتند که اینها ساده‌لوح هستند ما می‌گفتیم آنها به همه پیچ و خم‌ های دنیای امروز آشنا نیستند. منتها چاره‌ای نبود و باید وارد عمل می‌شدیم. ما رفتیم و در عمل ثابت کردیم که می‌توان با دنیا تعامل کرد. ما تمام پرونده هسته‌ای را که برخی از دوستانمان می‌گفتند که تا ۱۰۰ سال دیگر هم حل نمی‌شود حل کردیم و تمام کردیم و PMD را بستیم. 
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: البته با دنیا کار کردن مشکل است. می‌گویند طرف شما افرادی هستند که نباید به آنها اعتماد کنید. البته درست است. اتفاقا اگر طرف مقابل ما، قابل اعتماد بود که کار خیلی ساده و آسان بود. وقتی طرف قابل اعتماد نیست، کار سخت می‌شود. راحت‌ترین راه حل این است که رها کنیم. می‌روی در جایی می‌نشینی و دیگران از ما تعریف می‌کنند و می‌گویند این فرد خیلی شجاع بود و به اعتنا نکرد، به دنیا اخم کرد و پشت کرد به دنیا. ولی کار مردم حل نمی شود گره زندگی مردم باز نمی‌شود.
روحانی افزود: وقتی انسان به میدان می‌رویم البته مشکلات و سختی‌هایی دارد و همانطور که ضربه می‌زند ضربه نیز خواهد خورد. برخی‌ها توقع دارند ما به میدان جنگ برویم و زخمی نشویم. قرآن نیز می‌گوید همانطور که شما زخمی می‌شوید دشمنان شما نیز زخمی می‌شوند.

وی ادامه داد:‌ مگر پیغمبر در جنگ احد زخمی نشد مگر دندان ایشان شکسته نشد. مگر پیشانی مبارک امیرالمومنین در جنگ خندق زخمی نشد. 
رییس جمهوری یادآور شد: در میدان جنگ انسان زخمی می‌شود. وقتی ما می‌رویم به میدان جنگ و زخمی می‌شویم به ما می‌گویند، شما بلد نبودید و مثلا زره شما کج بود که زخمی شدید.  در میدان جنگ هرچقدر هم که زره محکم باشد انسان زخمی می‌شود. 
روحانی تصریح کرد: در دنیای جنگ و دنیای سیاست، فراز و نشیب وجود دارد و باید به جلو بروم که البته سخت است. ما با همه سختی‌ها ثابت کردیم که با دنیا می‌توان کار کرد و به یک توافق مهم بین‌المللی رسیدیم که این توافق را ۶ کشور امضا کردند و سازمان ملل نیز آن را تایید کرد. ما همه مراحل را طی کردیم
وی ادامه داد: در دنیای سیاست ممکن است یک فردی در یک کشوری بیاید که اعمال و رفتارش غیرقابل پیش بینی است. یک نفر در دنیا به من بگوید که کار ترامپ فردا قابل پیش‌بینی است. نه ما در کشور آمریکا و حتی در کاخ سفید یکی از مشاورین وی به ما بگوید که ترامپ قابل پیش‌بینی است.

همه دنیا در موضوع برجام ترامپ را محکوم کردند

رییس جمهوری گفت: شما مصاحبه‌های همه این 10 و 12 نفر که با ترامپ بوده اند و اکنون از وی جدا شدند را ببینید اینها همه با ترامپ کار کرده‌اند. می‌ گویند هیچ‌ساعتی ما نمی‌دانستیم که ساعت بعد ترامپ چه کاری انجام خواهد داد. ما شب که می خوابیدیم نمی‌دانستیم صبح که بیدار می‌شویم ترامپ امروز چه چیزی را توئیت می کند و چه کاری انجام می‌دهد.
روحانی افزود: حالا یک فرد غیرقابل پیش بینی آمده و برای مردم خودش و مردم مکزیک، برای منطقه خودش برای پاسفیک و برای اروپا مشکلاتی درست کرده است. ما وارد یک مقوله جدید شدیم که در این مقوله جدید ما تلاش کردیم ضرر حداقل باشد. من در این جلسه مهم اقتصادی می‌خواهم بگویم که اقتصاد با امنیت و سیاست خارجی ممزوج است و جدا نیست. 
وی عنوان کرد: بعضی‌ها وقتی ترامپ از برجام خارج شد به ما گفتند که شما هم از برجام خارج شوید. شما این مساله را به عنوان اقتصادی تحلیل کنید. اگر آن شبی که ترامپ از برجام خارج می‌شد ساعاتی بعد هم ما از برجام خارج می‌شدیم نتیجه این می‌شد که وقتی ما به سازمان ملل می‌رفتیم تمام قطعنامه‌هایی که علیه ایران برود برمی‌گشت و ما تحریم بین‌المللی می‌شدیم. آن وقت چقدر ما کار را برای ترامپ راحت کرده بودیم.
رییس جمهوری بیان کرد: ترامپ یک غلطی کرده بود ما در برابر او خودمان با دست خودمان در یک باتلاق رفته بودیم. ترامپ هم دیگر کاری نداشت برای اینکه دیگر سازمان ملل با ما مواجه بود. او هم که با دنیا مشکلی نداشت. و همه دنیا روبروی ما می‌شدند. و از آغاز به صفر می‌رسیدیم.
روحانی افزود: ما این کار را نکردیم و از برجام خارج نشدیم و از بقیه مطالبه کردیم و گفتیم بقیه باید جبران کنند و اگر جبران کنند ما در برجام می‌مانیم و اگر جبران نکنند ما نیز تعهداتمان را کاهش می‌دهیم. سیاست ما سیاست درستی بوده و ما کار درستی انجام دادیم ما کاری کردیم که همه دنیا و حتی اروپاییان و دوستان ترامپ را محکوم کنند و بگویند که کار او غلط بوده است.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: در شورای امنیت سازمان ملل که در سال ۹۷ ترامپ آن را تشکیل داد و ریاست را بر عهده گرفت و همه سران را برای محکومیت ما جمع کرد، همه رهبران و سران دنیا علیه او صحبت کردند و این جلسه هم مستقیم در آمریکا پخش می‌شد. حتی اروپاییان هم وی حمایت نکردند. آیا این کار ما یک کار بزرگ سیاسی بوده است؟ 
روحانی گفت: حالا از آنجایی که ما یک دولتی هستیم که برخی از دستگاه های تبلیغاتی خیلی دلشان نمی خواهد که کارهای خوب این دولت را تبییین کنند این مسائل را بیان نمی‌کنند وگرنه کسی دیگر بود ۳۰ – ۴۰ روز در کشور جشن می‌گرفتند و می‌گفتند این دولت چگونه آمریکا را در شورای امنیت و مجمع عمومی منکوب کرد، و چطور اینها مفتضح شدند. 
وی عنوان کرد: این دولت، دولت مظلومی است و چاره‌ای نیست همه اینها را ما باید در جلسات اینچنینی برای شما توضیح بدهیم. 
رییس جمهوری افزود: همین آمریکا آمد یک اجلاس بین‌المللی در ورشو درست کرد برای اینکه ایران را محکوم کند. کشورهای مختلف دنیا را دعوت کرد و نصف آنها اصلا نرفتند و نیمی از آنها در سطح پایین به این اجلاس رفتند. و با این همه تلاشی که کرد هیچ مصوبه‌ای نتوانست علیه ایران بگذراند البته ما و وزارت خارجه وهمه دولت نیز تلاش کردیم.
روحانی بیان کرد: بنابر این در دنیای سیاست ما باید در جهان کار کنیم. گاهی ضربه می‌بینیم و گاهی ضربه می‌زنیم اما آنچه من می‌خواهم به ملت ایران بگویم روزی نبوده که ما در دولت و من به عنوان نماینده ملت به فکر سیاست خارجی نباشم. هر روز به فکر بودم که چکار باید انجام بدهیم.

شرایط ما در صنعت هسته ای به مراتب بهتر از قبل از برجام است

رییس جمهوری گفت: با کشورهای مختلف تماس گرفتیم و صحبت کردیم البته این مسیر، مسیر سختی است اما در عین حال تصمیم گرفتیم در تعهداتمان روز به روز کاهش بدهیم. علیرغم اینکه این کار ریسک‌دار بود، ولی انجام دادیم
روحانی اضافه کرد:  امروز که من در خدمت شما هستم، در زمینه انرژی اتمی ما هیچگونه محدودیتی نداریم. یعنی شرایط ما به مراتب از قبل از شرایط برجام از لحاظ صنعت هسته‌ای بهتر است. امروز روزانه غنی‌سازی ما بیش از زمانی است که هنوز برجام را امضا نکرده بودیم. بنابر این ما دست روی دست نگذاشتیم. اگر آنها در تعهداتشان کاهش دادند ما نیز کاهش دادیم. 
وی خاطرنشان کرد: شرایط ما یک شرایط ساده نیست اما ما متوجه هستیم که دنیای امنیت و دنیای سیاست و اقتصاد همه با هم ارتباط تنگاتنگ دارند. اما در اقتصاد ما از آغاز راهی را شروع کردیم. برخی از اقتصاد دانان با نظر ما موافق نبودند و برخی‌ها موافق بودند. من بعد از چند جلسه اقتصادی نظرم این شد که اول باید تورم را مهار کنیم. برخی ها مخالف بودند و می‌گفتند که اینکار اشتباه هست. حتی برخی برای من نامه هم نوشتند، و نامه‌های آنها موجود است. برخی اساتید دانشگاه می‌گفتند شما اشتباه کردید که گفتید اول باید تورم کاهش پیدا کند. و می‌گفتند اول باید به سراغ رکود بروی و بگذار تورم بالا برود.
رییس جمهوری افزود: ما در بحث‌هایی که در جلسات اقتصادی کردیم به این نتیجه رسیدیم که با این روند تورم نمی‌توان رکود را شکست و مردم با این روند تورم قدرت خرید ندارند. وقتی مردم قدرت خرید ندارند و صادرات دچار مشکل است یعنی تولید نمی‌شود. وقتی تولید نمی‌شود، یعنی رشد نمی‌شود و یعنی ادامه رکود. به هر حال ما این را شروع کردیم.

در تمام سختی‌ها به طور متوسط ما سالانه ۵۰۰ هزار اشتغال خالص داشتیم

رییس جمهوری گفت: ما اول کاهش تورم را آغاز کردیم بعد به ما گفتند حالا در کاهش تورم، شکستن رکود برای شما سخت‌تر شد. و راست می‌گفتند. چرا که وقتی قرار است تورم را کاهش پیدا کند شکستن رکود سخت‌تر می‌شود. و بعد گفتند که شما دیگر نمی‌توانید. 
روحانی ادامه داد: ما سال ۹۲ کاهش تورم را شروع کردیم و در سال ۹۳ ، رشد را شروع کردیم و در همان سال ۹۳ در همان سه ماه اول ، مشخص شد که مسیر رشد آغاز شده است. البته سال ۹۲ هم رشد ما منفی بود ولی ۹۳ رشد منفی ، متوقف شد و رشد مثبت شد و این روند را ادامه دادیم. 
وی عنوان کرد: در این شرایط بسیار سختی که ما امروز در کشور قرار داریم و در شدیدترین تورم و فشار تاریخ، همانطور که آنها هم بیان می‌کنند، ما هم می‌بینیم که شدیدترین فشارها را به ما وارد می‌کنند. حالا در این شرایط سخت ما باید برنامه ریزی می‌کردیم. 
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: من در اینجا می‌خواهم قدردانی کنم از همه تولیدکنندگان و بانک‌ها و بانک مرکزی چرا که اگر کمک بانک‌ها و تلاش تولیدگران و کشاورزی و حتی بخش خدمات نبود، ما واقعا نمی‌توانستیم عبور کنیم. دنیا هم فکر نمی‌کرد که ما قادر باشیم عبور کنیم. 
وی ادامه داد: در تمام سختی‌ها به طور متوسط ما سالانه ۵۰۰ هزار اشتغال خالص داشتیم. در حالی که در دولت‌های قبل از ما در کل دوره هشت ساله، اشتغال خالصشان در سال ۱۰ یا ۱۲ هزار بوده است. دولت ما از این اشتغال ۱۰ – ۱۲ هزار به اشتغال خالص ۵۰۰ هزار به طور متوسط در سال آمدیم. 
روحانی عنوان کرد: در کشاورزی و تولیدات کشاورزی به طور متوسط سالانه ۵ میلیون تن محصولات کشاورزی ما افزایش پیدا کرد. از ابتدای دولت یازدهم تا امروز ۲۸ میلیون تن محصولات کشاورزی ما افزایش پیدا کرده است. بنابر این معلوم است که کشور در حال تحرک است، در همین شرایط سخت ما در گازوییل، بنزین و گاز خودکفا شدیم .

وی اضافه کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم در انرژی خودکفایی و در محصولات کشاورزی پیشرفت فوق العاده و در اشتغال روند قابل قبول البته اگرچه ایده آل نیست را داشتیم. 
روحانی در ادامه گفت: سال ۹۷ و ۹۸ سخت ترین شرایط  را داشتیم و به عنوان یک شاهد می توانم شهادت دهم از اول انقلاب تا به امروز در یک جای حساسی مسوول بودم و حضور داشتم سخت ترین شرایط اقتصادی ما سال ۹۷ و ۹۸ بوده است.
 وی به قیمت ارز در سال  ۹۷ اشاره کرد و گفت: در سال ۹۷ قیمت ارز به ۱۲ هزار و ۱۳ هزار و ۱۴ هزار رسیدیم و در  روزهایی هم تا ۱۹ هزارتومان هم بالا رفت اما خودمان را نباختیم راه را پیدا کردیم، برنامه ریزی کردیم و توانستیم قیمت و تکانه هایی که همین امسال بر ما وارد شد را مهار کنیم.
 وی اضافه کرد: قیمت ارز امسال پرش زیادی نداشت، نوساناتی داشت که مقداری بالا و پایین شد بنابراین این مهار، کار بزرگی است. این کار در دنیا قابل عرضه است البته  نمی خواهم بگویم قیمت ارز به نقطه مطلوب ما رسیده است. 
 رییس جمهوری با اشاره به اظهارات رییس کل بانک مرکزی گفت:  آقای همتی گفت که به صادرکنندگان رانت می دهد و از او دلار را به دلایلی گران می‌خرند به هر حال می‌خواهد کشور را اداره کند.
وی با تاکید بر این که  قیمت ارز باید پایین تر از این باشد گفت: ولی شرایط ما را در نظر بگیرید، این که شرایط یک شرایط ثبات است که کار بزرگی است. در سال ۹۷ شرایط ما در بحث تورم سخت بود. اوایل ۹۸ هم سخت بود اما از اردیبهشت روند اصلاح شد و تورم ماهانه، نقطه به نقطه کاهش یافت و کم کم تورم سالانه کاهش پیدا کرد این روند ممکن است در یک ماه متوقف شده باشد اما ادامه خواهد داشت و روند همین روند است که دارد ادامه پیدا می کند.
 رییس دولت دوازدهم  ضمن تشکر از بانک‌ها که در تولید کمک می کنند، گفت: در هر استانی می رویم استاندار، مسوولین اقتصادی و بخش خصوصی تشکر می‌کنند قبلا گله هایی داشتند البته الان هم گله دارند اما تشکر هم می کنند به دلیل این که حرکت خوبی در بانک ها شروع شده است.
 روحانی با بیان این که با همه مشکلات اصلاحات خوبی آغاز شد گفت: جلسات بسیار زیادی در سال ۹۴ و ۹۵ داشتیم که دستور ۱۰تا ۱۲ ماده‌ای که صادر کردم که باید اجرا شود و از آن وقت شروع شد.  امروز برخی اجرایی شده و برخی هم در حال اجراست.
 رییس جمهور اظهار داشت: کنترل موسسات غیر مجازی که داشتند کشور را به هم می ریختند،  که مهار کردن آنها کار بزرگی بود که انجام شده است. بانک های نیروهای مسلح  که در بانک سپه ادغام شد و مراحل نهایی را طی می کند این کار هم  کار خیلی بزرگی بود. همه کمک کردند رهبر معظم انقلاب هم کمک کرد این کار کار بزرگ و سنگین و  قدم مهمی بود که توانستیم انجام دهیم.
روحانی افزود: اینکه الان رییس بانک مرکزی ما می‌گوید بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی کاهش پیدا کرده نکته خیلی مهمی است که بانک‌ها حواس خود را جمع کنند بدانند که به آن راحتی نیست که هر روز هر مقدار خواستند از بانک مرکزی پول بگیرند. سال گذشته حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی بانک‌ها در مقطعی به بانک مرکزی  بوده است که این رقم امروز  به ۱۱۱ هزار میلیارد تومان رسیده است این تفاوت خیلی ملموس است که ایجاد شده است و نشان می دهند که ما به سمت اصلاح حرکت می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: نظارت بانک مرکزی دقیق تر شده است. در سال های ۹۷ و ۹۸  نظارت‌ها و دقت ها بیشتر شده است. همین موضوعی که امروز اعلام شد یعنی عملیات بازار بانکی باز خود این یک حرکت بسیار خوبی هست به خصوص در موضوع اوراق.

باید سرمایه های منجمد را فعال کنیم

روحانی اظهار داشت: در موضوع اوراق همیشه زمانی که  می خواستیم اوراق منتشر کنیم در کنترل و مهار آن مشکلاتی داشتیم اما امروز با روند جدید می توانیم بازار مالی را به شکل بهتری بدهیم.
رییس دولت دوازدهم گفت: بازار سرمایه ما امروز بازار خوبی است. بازار کار و بازار کالا به طور نسبی بازار خوبی است.  در بازار پولی و مالی هم بانک مرکزی گام های بسیار خوبی را برداشته است و ما می‌توانیم پیش برویم. 
رییس‌جمهوری یادآور شد: ما در این شرایط چند کار را باید سریع انجام دهیم. اولا سرمایه های منجمد را فعال کنیم؛ هم بانک ها، هم دولت  و هم خصولتی ها چرا که ما سرمایه بسیار بزرگی داریم.
وی ادامه داد: بانکداری کار سختی است اما بانک ها هم کار بانکی و هم بنگاه داری می کنند که ما باید بتوانیم بانک ها را در زمینه بنگاه داری خلاص کنیم. من به این نتیجه رسیدم که در این ۶ سال هر چقدر گفتیم خاصیت آن کم بوده است یعنی وقتی به بانک می گوییم اموال خود را بفروش نمی فروشد. چرا و دلیل آن چیست این که چسبناک است و نمی‌تواند جدا کند چون می ترسد که بگوید من اگر نفروشم راحت هستم اما اگر بفروشم اول گرفتاری است اینکه ارزان یا گران فروختید یا به این یا آن فروختید واقعا مشکل کجاست؟
 وی اظهار داشت: من از مسوولین اقتصادی می خواهم که با واگذار کردن امر به خود مسوولین مساله حل نمی‌شود. یعنی وزارت خانه ای بگوییم سهامت را بفروش امروز و فردا می کند. بانک‌ها هم همینطور است. باید برای آن راهی پیدا کنیم تا بتوانیم این ها را به یک سبک و سیاق دیگر یک مرتبه جدا کنیم و با آزادی بیشتر بتوانند این ها را واگذار کنند که این یک تحول بزرگ می شود. 
روحانی خاطر نشان کرد: در بانک های شما تحول ایجاد می کند و شما آزاد می شوید و هم در اقتصاد حرکت خوبی ایجاد می‌شود. می توانید کار بزرگی برای کمک به تولید به خصوص سرمایه در گردش که برای آنها مهم است انجام دهید تا کشور در مسیر رونق قرار بگیرد.
ریس جمهوری واگذار کردن طرح های نیمه تمام را از دیگر اقداماتی عنوان کرد که باید انجام شود و افزود: کار دیگری که باید انجام بگیرد واگذاری طرح‌های نیمه تمام است که دولت قادر نیست آنها را تکمیل کند و پول آن را هم ندارد. واگذار کردن کارهای نیمه تمام به امروز و فردا واگذار می شود که آن هم مشکلات خود را دارد و آن هم باید واگذار شود به مردم  تا  آن را برعهده بگیرند این هم می تواند مشکلات ما را حل کند.
 روحانی گفت: می توانیم تسهیلاتی در بخش‌هایی ارائه کنیم البته باید آن تسهیلات را به وجود بیاوریم. آمار اولیه ای که در جلسه قبل دیدیم موضوع تورم مسکن چگونه بود که غیر قابل قبول هم بود. ما می توانیم  در این بخش رونق ایجاد کنیم و هم تورم را پایین بیاوریم چگونه این که زمین را رایگان به مردم بدهیم.
وی اظهار داشت: ۵۰ درصد قیمت مسکن مربوط به زمین است. دولت زمین دارد و می تواند زمین ها را مجانی  به توسعه گر واگذار کند تا سرمایه گذاری کند و قیمت مسکن ارزان شود . صنعت مسکن تحول پیدا کند بنابراین آنجاهایی که دولت امکانات دارد و می تواند این امکانات را به حرکت درآورد باید این کار انجام شود و من از مسئولین اقتصادی و بانک مرکزی می‌خواهم در همه این زمینه‌ها اقداماتی که می شود  را انجام دهیم.
 وی گفت: یکی از  بحث های قبلی این بود که سرمایه‌گذاری بانک‌ها را بیشتر کنیم تا آنها قدرت بیشتری داشته باشند. کارهایی در این زمینه در سال های قبل انجام شده که باز هم انجام می‌گیرد. در بازار سرمایه هم می توانند یک تحول بزرگ درست کنند. مقداری از کاری که به دوش بانک هاست صنایع بزرگ و شرکت‌های بزرگ می شود واگذار شود به بازار سرمایه.
وی یاد آور شد: بنابراین ما امروز هم راه‌های زیادی داریم که از این مشکلات سریعتر عبور کنیم و در این زمینه همه باید دست به دست هم بدهیم البته همزمان ما به فکر این هم هستیم که راه حل های سیاسی را هم دنبال کنیم یعنی در آن زمینه هم دست روی دست نگذاشتیم و امیدواریم خداوند آنچه خیر هست برای ملت و کشور ما و مردم ما نازل کند.

  تعداد بازديدها: 1257
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=85199
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.