منابع خبری فرانسه از فرود چهار فروند هواپیمای حامل تروریستهای سوری تحت حمایت ترکیه در فرودگاه «معیتیقه» لیبی خبر دادند. شرکت هواپیمایی لیبی ""Afriqiyah Airlines و شرکت هواپیمایی "Ajniha" که مالکیت آن را «عبدالکریم بالحاج» مقیم ترکیه (فرمانده سابق شورای نظامی طرابلس) بر عهده دارد، این عناصر مسلح را با هدف کمک به گروههای مسلح دولت وفاق ملی لیبی، از ترکیه به طرابلس منتقل کردند.
کشور لیبی که سال 2011 شاهد سقوط و سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور بود، این روزها به صحنه تقابل و در واقع لشکرکشی دو کشور مصر و ترکیه تبدیل شده است.
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه و همچنین وزیر خارجه این کشور پیشتر از تصمیم آنکارا برای اعزام نیرو به لیبی به درخواست دولت وفاق ملی لیبی مستقر در طرابلس خبر داده بودند و اکنون به نظر میرسد که این تصمیم عملی شده است.
در همین ارتباط، رادیو «آر اف آی» فرانسه روز چهارشنبه به نقل از منابع امنیتی فرودگاه معیتیقیه لیبی گزارش داد که تعداد زیادی از عناصر تروریستی و مسلح سوریه که تحت حمایت ترکیه قرار دارند، وارد این فرودگاه شدند.
شرکت هواپیمایی لیبی ""Afriqiyah Airlines و شرکت هواپیمایی "Ajniha" که مالکیت آن را «عبدالکریم بالحاج» مقیم ترکیه (فرمانده سابق شورای نظامی طرابلس) بر عهده دارد، این عناصر مسلح را با هدف کمک به گروههای مسلح دولت وفاق ملی لیبی، از ترکیه به طرابلس منتقل کردند.
رادیو فرانسوی «آر اف آی» گزارش داد که این چهار هواپیمای بین روزهای جمعه و یکشنبه در فرودگاه معیتیقه فرود آمده و عناصر مسلح سوری (ارتش آزاد سوریه) تحت حمایت ترکیه را در طرابلس پایتخت لیبی پیاده کردند.
در مقابل درخواست «فائز السراج» نخستوزیر دولت وفاق ملی لیبی در طرابلس از ترکیه برای اعزام نیرو، «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای شرق لیبی نیز از رئیسجمهور مصر خواسته که برای اعزام نیروهای زمینی به این کشور اقدام کند.
در همین ارتباط، وبگاه «العربی الجدید» به نقل از برخی منابع مصری مرتبط با پرونده لیبی گزارش داد که ژنرال خلیفه حفتر فرمانده نیروهای شرق لیبی که از دو روز پیش به همراه «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان طبرق (شرق لیبی) به قاهره سفر کرده است، با مقامات سیاسی مصر دیدار کرد و آنها را در جریان وضعیت حقیقی عملیاتهای نظامی در محورهای نبرد اطراف طرابلس قرار داد و گفت که نیروهای او هیچ پیشرفتی حاصل نکردهاند.
لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده؛ یکی دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس(غرب کشور) که در سطح جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طبرق در شرق لیبی به نخست وزیری «عبدالله الثنی» و «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان آن که خلیفه حفتر نیز از حمایت آنها برخوردار است.
*فارس